kryss och lax

För några dagar sedan köpte jag Hemmets Journal - till MIG själv! Inte till mormor, inte till farmor utan till mig själv. Det måste vara tecken på någon slags livskris. Osäker på vilken dock. Jag försökte intala mig själv att det var för kryssens skull, men sen kom jag på att det vad alla oldies också säger, det är för kryssens skull.

I alla fall fanns det ett recpt däri på lackotletter med bönröra som jag uppmärksammade och lagade. Och det var supergott och fräscht på alla vis.



Så med alla kryss och detta recept så var tydligen tidningen värd att köpa (om man orkar bläddra förbi alla halvkassa noveller som jag inte har läst men ändå bestämt mig för att de är halvkassa). Och tydligen äter jag mat ur matlåda trots att jag är hemma och mycket väl kan lägga upp fint på tallrik. Och nu ska jag sluta blogga och börja kryssa. Jag har bara gjort de lätta kryssen än så länge och de bjuder ingen större utmaning så nu är det dags att vandra vidare till medelkryssen där inte vassbåten ra dyker upp i varenda hörn.


Fireflies

Jag är omåttligt förtjust i denna låt.

 

 


photo shoot

Kan konstatera att bilden blev rätt bra, jag som är så långt ifrån fotogenique som det bara går. Måste ju ha ett minne från hockeytiden, man vet ju aldrig hur länge det varar (med tanke på att jag inte blir yngre). Dock kan jag konstatera att jag är hyffsat obekväm med att bli fotograferad på detta viset. Får otrevliga flashbacks från skolfotograferingen där skillnaden mellan en bra bild och en misslyckad bild var skillnaden mellan liv och död. Nu betyder en bild inte alls lika mycket men jag kan inte låta bli att kallsvettas litegrann när någon hurtig fotograf säger något i stil med "säg cheese" för att i nästa sekund smälla av en blixt i exakt samma sekund som man är helt säker på att man blinkade. Fast värre än att blunda på kort är ju att ha halvslutna ögon så man ser så där heroine (chick)-aktig ut. Men som ni ser så är ögonen öpnna och det var de även på lagbilden. Hurra!




Och sen en fråga, ser jag tjock ut i de här kläderna? tycker låren ser lite väl fylliga ut ;).

Och Skövde slog mariestad med 7-2 och ligger tvåa i tabellen och är klara för allettan. Härliga tider, strålande tider.


Matglädje

Visst fan är det roligare att käka hemmalagad kvalitetsmat än att gå ut och köpa någon tråkig snabbmat.
Igår lagade vi entrecôte med rotfruktsrösti och kaprissås. Var riktigt gott och tog inte sådär himla lång tid heller. En halvtimma ungefär minus inköpandet av varorna.



Till det blev det rödvin såklart och jag kan lugnt konstatera att en halv flaska vin är alldeles tillräckligt för att jag nuförtiden ska bli riktigt rusig. Jag tar det som ett bra tecken då min alkoholkonsumtion har varit ganska hög under några år av mitt liv, som de flesta andras. Numera dricker jag väääldigt lite alkohol och tycker verkligen att det är nog. men ett glas vin eller ett glas öl är alltid gott.

Idag har jag bakat bröd. Älskar att baka bröd, eller ja, jag är inte så förtjust i att göra degar. Jag kan nästan få panik av kladdig deg som sätter sig som klister mellan fingrarna. Men sen när brödet är i ugnen och det börjar lukta nybakt i hela lägenheten, då älskar jag det. Det brödet jag bakade idag var väldigt lätt att göra och skulle bara jäsa sammanlagt i en timma så det blir nog fler gånger.
Och hembakt bröd har en sån härlig hård, krispig yta som fabriksbakat bröd aldrig kommer i närheten av. Så nu blir det smörgås till mellanmål.



Brödrecept:
* 50 g jäst
* 5 dl vatten
* 1 tsk vardera av anis, fänkål och kummin (jag mortlade det)
* 6 dl vetemöl
* 6 dl rågsikt (egentligen skulle det vara rågmjöl men jag hade bara rågsikt hemma och man tager vad man haver)

Jäs i bunke 30 min, forma limpor och lägg i två formar och jäs ytterligare 30 min. Gräddas 50 min i 200 grader längst ner i ugnen. Klart!

Träning

Resultatet för oktober blev fantastiska 18,5 timmar. Så mycket har jag nog aldrig tränat någon månad i hela mitt liv.


Mest hockey förstås men även en del löpning och promenader. Det enda jag är missnöjd med är att jag fortfarande inte har börjat med styrketräning regelbundet. Jag tycker det är så förbannat tråkigt men jag är verkligen i stort behov av det. Speciellt klen är jag i överkroppen och ryggen. Det märkte jag om inte annat igår när vi skulle öva passningar på träningen. Jäklar vad det kändes i ryggen att bara stå och mata passningar. Blev ganska snart tortyr.
Utöver den inskrivna träningen har jag utfört en hel del varadgsmotion såsom att cykla och gå vart jag än ska. Har all anledning till att känna mig mycket nöjd.

 


Frost

Nu har det gått snart en vecka sedan jag vaccinerade mig och jag kan nog med stor säkerhet säga att de enda biverkningar jag fick var trötthet (2 dagar) och ont i armen, kändes ungefär som träningsvärk och gick över på tre dagar. Känns helt klart värt det även om jag vet att man kan bli sjuk ändå. Men risken, kära vänner, minskar.

Dagens projekt består av att frosta av frysen + att torka ur kylskåpet. Städa i kylskåpet gör vi alldeles för sällan här hemma. Det märker man när man plockar ut alla burkar, flaskor, påsar m.m. Det är då man ser att kylskåpet är allt annat än skinande vitt om man säger så. Avfrostningen var också på tiden, gick ju knappt få igen frysjäveln pga av all is. Idag när det snöar lite lätt och är relativt kallt, kändes som en passande dag för avfrostning.