Doftljus

Nu har jag fått mina ljus (tack för hemleveransen Maritha och Andreas).
Doftar naturligtvis ljuvligt men har inte kunnat tända någon av dem eftersom min enda ljushållare som passar för den typen av ljus är upptagen. Ett ljus från lagerhaus som doftar lakrits. Det luktar faktiskt jättegott, enda problemet är att det brinner för jäkla dåligt. Ljusen från party lite brinner ner till sista stearindroppen, nästan i alla fall men det gör inte det här billiga ljuset. Här för man hålla på att peta på kanterna och hålla av stearin eftersom veken brinner för fort eller nåt så lågan dränks i smält stearin.
Men jag har inte råd att elda upp mina party lite ljus hela tiden så jag får varva med lågbudget någon gång ibland.
Denna gång blev det dofterna vita snöbär, hallon och timjan, toskanska vingårdar och plommonkonjak (eller nåt kommer inte riktigt ihåg namnet).

Fullt ös!

Ja, då var man inne i ekorrhjulet igen då och än så länge trivs jag alldeles ypperligt.
Förra veckan alltså v. 51 jobbade jag varenda dag från måndag till söndag. Det är väl egentligen inte optimalt men när man är vikarie får man ju räkna med att jobba hårt i perioder för att sedan få det lugnare andra stunder. I alla fall är det riktigt skönt att jobba och jag ser fram emot lön i januari.

Sedan har jag också tränat tre gånger denna vecka med Skövdes tjejhockeylag Flames.  Det är verkligen det roligaste (och jobbigaste!) jag har gjort på länge, länge. Visserligen är jag mycket sämre än tjejerna som har tränat betydligt längre och de flesta är ju naturligtvis mycket yngre än vad jag är och lär sig mycket snabbare.  Men jag kämpar på och tycker jag gör framsteg hela tiden. Igår körde vi en timma och 20 minuter på stora isen och vi var bara 7 personer! Det var full fart hela passet och även om jag var helt slutkörd sen så gav jag inte upp och det är jag stolt över.

Idag och imorgon blir det lite kvällsjobb sedan blir det ledigt över juldagarna. Ska bli rätt skönt faktiskt.
Men nu blir det julklappsjakt, alldeles för sent och stressigt men jag har verkligen inte hunnit innan.




Sjuk

Dags att bli sjuk igen då. Var ju inte alls länge sedan man satt med en långdragen förkylning och nu verkar det vara dags igen. Ont i halsen, frusen och tung i huvudet. Precis som man brukar känna innan en sjukdom bryter ut på riktigt.
Hoppas på att det ger med sig innan den ens har börjat men antagligen, med min tur, blir det långdraget.

Annars har träningen i November gått ganska bra. Mycket tack vare långa promenader med hunden men det räknas det med. Kanske inte ska räkna med någon flygande start i december då men träning är helt klart nödvändig denna månad som annars mest innehåller pepparkakor,lussebullar, knäck och alladinaskar.