Vaccinering II

Nu har jag fått den - vaccineringssprutan.
Gjorde inte ett dugg ont, sved till lite när hon sprutade in vaccinet men annars, ingenting.
Jag mår fortfarande bra....men det har ju bara gått ett par timmar =).


Vaccinering

Idag ska jag föhoppningsvis få vaccin mot svinflunsan.
Detta pga av jobbet så ni inte tror att jag smiter före sjuka, gravida m.fl.
Jag är inte nervös fast lite orolig över att jag ska bli febrig och sånt som man kan bli efteråt. Jag ska ju skriva en tenta på tisdag och har absolut inte tid med feber och annat trams som gör hjärnan trög och kroppen trött.
Men innan vårdcentralen blir det en sittning i högskolans bibliotek med galenikboken.

Jag lovar att rapportera om eventuella biverkningar och om jag plötsligt känner att jag bara kan gå baklänges och inte framlänges.




Om att ge och ta

Aftonbladet. Jag fattar inte varför jag fortfarande läser. Ena stunden är svininfluensan livsfarlig och hur många människor som helst kan dö. När tillräckligt många är livrädda och ber om att vaccinet ska komma i tid så att de slipper död och lidande då är helt plötsligt vaccinet livsfarligt. Det innehåller kvicksilver och gud vet vad, man kan dö av det och det kan ge svåra biverkningar.
Jag tycker synd om människor som är ängsliga och som läser aftonbladet. Det kan inte vara lätt att tro att man kommer att dö eller lida svåra plågor oavsett hur man gör. Biverkningar kan man ju alla gånger få av vaccin men att de skulle bli så allvarligt som i AB:s artikel måste vara oerhört, oerhört sällsynt.
Dessutom handlar artikeln om vaccination mot den årliga influensan inte svininfluensan, men då aftonbladet bara beskriver den som influensan kommer förmodligen en hel massa människor tro att det handlar om H1N1.
Dessutom är det ett klipp från youtube artikeln bygger på och ärligt talat, hur är det med källkritik? Youtube kan väl för sjutton gubbar inte anses vara sanningen. Denna artikel är ingenting annat än ett nytt riktigt lågvattenmärke från aftonbladets sida.

Folk får naturligtvis göra hur de vill med vaccinet, men att skrämma folk på det här viset är ruttet. Valet om vaccin bör väl bygga på vetenskap och inget jäkla youtubeklipp som någon "nyhets"redaktion i USA har knåpat ihop. När jag var liten läste jag en ding, ding värld. Till och med då, liten och oförståndig som jag var, fattade jag att allt som skrevs, även om det stod i en tidning, inte var sant.





Shoppingresultatet

Det här är vad jag handlade:

* Rött linne
* Lila klänning/tunika
* T-shirt till Johan
* röd yllekappa (skitsnygg)
* vita, rutmönstrade skidbyxor (kommer bli skitiga första dagen i skidbacken men det struntar jag i)
* Grå kofta
* trosor (2 st)
* strumpor (11! par)
* Godis
* tvål
* bestick
* ögonskugga, ansiktsmask, tvål och liknande
* lite till hushållet

och en lång tunnkofta på MQ:s outlet + lite pysselgrejer på panduro. Alltsammans gick på knappt 2000 kronor. Gekås är verkligen billigt, men det gäller att inte förblinda sig och komma hem med kassar fulla av skit. Jag tror en del skulle köpa påsar med hundbajs på Gekås bara för att det är billigt.

 

Alla kläder, jag känner mig nöjd



Hur nöjd kan man egentligen se ut efter att ha shoppat loss


Gekås, Ullared

Egentligen borde rubriken vara: Gekås, Ullared plus en och annan outlet.
Jag handlade för mindre än tvåtusen. Jag är lite besviken faktiskt. Trodde notan skulle hamna i alla fall runt 2500 kronor. Jaja 500 kronor mer eller mindre tänker ni som aldrig har varit på Gekås, alla ni andra tänker fatta hur mycket krafs man kan få ihop för 500 spänn.

Men nu till den stora frågan. Under vilken träningskategori ska jag införa Ullared i min träningsdagbok på shapelink? Shopping finns liksom inte med (fastän alla tjejtidningar typ cosmo försöker få shoppingrundan till att vara ett riktigt vasst träningspass)



Kondition? Tja, varför inte? man går och går och går och promenad är en subkategori till kondition.

Men gruppträning då? Borde ju också funka, man går och trängs med en massa andra folk, det är varmt och svettigt. Låter som gruppträning i mina öron.

Styrketräning kan också funka, gå och dra en vagn fullproppad med krafs är inte helt ojobbigt. Och att försöka snurra på en sån där klädhängarrondell (vad det nu kallas) när någon annan försöker snurra åt andra hållet är inte helt ojobbigt för biceps.

Men det lutar nog åt att jag väljer kategorin andra sporter: Amerikansk fotboll finns nämligen med. Och ett gekåsbesök är som amerikans fotboll minus boll, plus att alla spelare på plan är utrustad med varsin kundvagn. Men principen är densamma. Man knuffas och tacklas tills man vunnit några meter på sina motståndare i en gång. Och då kan man lägga vantarna på det där åtråvärda krafset man så gärna ville åt.
Jag kan också konstatera att min längd (182 cm) inte var optimal för ett gekåsbesök, I alla fall inte om man inte tycker det är så mysigt att få kundvagnar uppkörda i röven....ja alltså inte i röven men mot....äh ni fattar vad jag menar.

Ni som är uppmärksamma kan också se att det finns en kategori som heter kost. Då jag inte vet om det vi fick i oss igår kan kallas kost överhuvudtaget tror jag att den kategorin får lämnas blank.

Tack
M för en riktigt rolig dag! (Och för kaffet och fikat)


P.S Jag kommer nu välja att lägga det här inlägget under träning i bloggen.....


Hos optikern

Idag har jag varit och införskaffat linser. Det var verkligen på tiden och nu märker jag ju att jag ser bättre med linser än utan. Skärpan kanske inte är så mycket bättre men jag slipper se dubbelt och ögonen får vila. Skönt!
Men varför känns det som man har läxförhör varje gång man är där.
- Ser du understa raden
- Ja
- Vad står det?
- R Z T H
- oookej
-ser du understa raden nu då?
- ehhh nej
- när ser du prickarna bäst, ett eller två
- ehhh jag ser inte så mycket skillnad....ehhh.....ettan kanske
Och så håller det på. Jag fattar väl att det är för att man ska få korrekt styrka på sina linser men jag kan inte låta bli att känna mig liiite, liiiite misslyckad när jag inte ser understa raden. Ungefär som i skolan när man inte visste vilket år 
westfaliska freden slöts.

Ombytligt

Tänk att vädret kan skilja sig så från dag till dag. Känns som en hel annan värld. Igår strålande, värmande sol. Idag fuktigt, kallt och grått. Man måste, måste, måste ta vara på fint vädret när det bjuds. Tur att jag fick hem två tidnigar (topphälsa och läkemedelsvärlden) som jag kan läsa uppkrypen i fåtöljen med en pläd i knät och en kopp te. Typisk höstsysselsättning i alla fall vid dåligt väder.

Vädret igår vs vädret idag


Hösten

Vilket underbart väder det är idag. Man kan sitta ute på balkongen i kortärmat utan att frysa.
Jag måste bara visa en bild på vår utsikt från balkongen. Den är grym och som allra vackrast är den nu med alla höstfärger (äh den är grym på våren också). Havsutsikt (fågelsjön) och alpvy (billingen). Borde omvandlas till bostadsrätt så man kan casha in för utsikten =).





En rykande het kopp kaffe i solen på balkongen är inte helt fel en dag som denna.

Tänk om alla höstdagar kunde vara som denna, då vore det inte så hemskt när sommaren tar slut. men snart kommer november och när november kommer så finns det inga fina, färger kvar. Bara grått och mörkt och mörkt och grått.


Dramatik i tvättstugan

Höll på att manglade lakan nere i tvättstugan förut och när jag nästan var klar slutade mangeljäkeln att fungera. Lakanet satt kvar på valsen och var omöjligt att få varken fram eller tillbaka. Man vill ju inte hålla på att fingra för mycket där inne ifall mangelfanskapet får för sig att starta igen för då är det verkligen bye bye fingrar.
Så jag fick svälja min stolthet och söka upp vaktmästaren och be om hjälp. Han var ju självklart väldigt hjälpsam och trevlig (det är de alltid här där jag bor) och sa att jag förmodligen hade tryckt in för tjockt lager. Jajaa i alla fall visade det sig att säkringen på maskinen hade löst ut och att det bara var att trycka in den igen så fungade maskinen perfekt. Detta har jag alltså gått och hämtat hjälp för...att trycka in en knapp.

Jag är inget teknikfreak men jag är heller ingen nolla vad det gäller tekniska prylar. Jag vet vad en säkring är och om jag hade böjt på benen och kikat under inmatningsbordet så hade jag med all säkerhet sett att det fanns knappar där som man kunde provat att trycka på. Min enkla förklaring till varför jag inte gjorde det: jag greps av panik! Ett av mina finaste lakan satt fast i mangeljäveln i allmänna tvättstugan och jag kunde inte få loss det. Hjälp!

Inte ett av mina stoltaste ögonblick.





Whatcha say

Gillar verkligen den här låten:



Kanon att dansa i stolen till. Att dansa i stolen måste vara underskattad träning. Eftersom man i princip bara rör överkroppen så borde det vara kanon mag och ryggträning. Lite som magdans. Det ska jag tänka på om jag någonsin får ett stillasittande kontorsjobb. 30 min dans i stolen borde ge en platt, fin mage.

Orginalet till låten är också riktigt bra men inte lika stoldansvänlig:

Dr

Det här måste ju bara vara sant. Jag har alltid trott att det är något skumt med den mannen.
Speciellt retar jag mig på hans äckelgulliga förhållande till sin fru. Att han alltid, alltid ska hålla henne i handen i slutet av sina program. Då kan det inte stå rätt till. Och för att inte tala om sina amerikanska republikanstenåldersvärderingar han alltid ska pracka på alla. Typ det är totalt livsfarligt för en liten kille i fyraårsåldern att ha tjejkläder på sig. han kan bli totalt förvirrad och inte fatta om han är kille eller tjej. Hahaha, javisst, en kjol på lillkillen och han blir totalt könsförvirrad och allmänt fuckad.
Jag tror definitivt att en sådan man tafsar på sina gäster.

Dr. Phil är en pervers bedragare, sådet så!




Tvättstugan

Nu har jag varit nere i tvättstugan för att boka tvättid. Inte för att jag hade några förhoppningar om att det skulle finnas någon tid, det finns det aldrig med så här kort varsel. Men nu kan jag säga till Johan att jag faktiskt har försökt att boka tvättid, att om det bara hade funnits en tid så hade jag lyft på mitt förslappade arsle och faktiskt både tvättat, tumlat och manglat lakan och handdukar. Då hade jag verkligen gjort något vettigt medan han sliter ihop pengar till mat och hyra på jobbet. Så otroooligt synd att det inte fanns någon tid.
Som synd tur var fanns det en tid på torsdag istället. 
Min femminuterstripp till tvättstugan idag har köpt mig en hel dag av slappande framför datorn, släng dig i väggen einstein.
 

TV-avbrott

Inga kanaler fungerar. Tv:n är helt svart. Har precis kollat på dvd så jag vet att det är comhem som fuckat upp och inte TV:n. Går in på hemsidan och söker efter fel (tack gode gud för internet så man slipper få panik).
Mycket riktigt:

"Vi åtgärdar just nu ett avbrott på tv-sändningarna i ditt område. Avbrottet påverkar flertalet kanaler". Flertalet kanaler? Vad sägs om alla! Jag som skulle ha time-out från datorn idag. Det funkar ju inte om inte Tv:n finns tillgänglig. Kan ju inte leva på stenåldersvis en hel dag. Skulle ju kunna göra något vettigt som att städa, gå och handla eller baka bröd. I och för sig visar Tv:n typ bara reklam för sheer cover och några jäkla ordleksprogram vid den här tiden, men att fråntas möjligheten att glo på det känns jobbigt. Jag får väl helt enkelt slösurfa och lyssna på webradio tills jag bryter samman av tristess och ändå gör de vettiga sakerna ovan.
 


intervaller

Nu har jag varit ute och kört lite intervallbetonad träning (4 x ca 1 km). Tiderna blev ju inte de bästa men det var inte riktigt farten som var poängen idag. Jag ville mest ut och köra och få i gång kroppen efter cupen. Kände mig fortfarande lite sliten faktiskt. Vet inte om det beror på att kroppen fortfarande är trött eller om jag är i dålig form. Tror det är en kombination av båda. Efteråt körde jag lite utfall (2 x 30 st) och efter det var jag riktigt mör och skakig i benen. Får se om det blir träningsvärk nu efter det eller om mina ben äntligen kan börja vänja sig vid högre belastning.

Jag är fortfarande förgrymmat kär i mina Asics GT 2130. Skönaste joggingskor jag någonsin ägt (dyraste också kanske jag ska tillägga). När de blivit utslitna ska jag alla gånger köpa ett par likadana eller liknande igen. Känns betydligt lättare och skönare att springa i dem än någon annan sko.


Rullator

Sitter här och funderar på hur jag ska ta mig till affären. Rullator känns som en bra lösning. Dock har jag ingen till hands så jag får väl bara krypa iväg i snigellfart helt enkelt. Alla kommer undra vad det är för halt och lytt stackare som pinat sig iväg till afärren alldeles ensam och utan hjälpmedel. Tur att det är en sådan där snurra in till Ica Maxi så att man slipper putta upp några dörrar. det räcker med att jag ska behöva bära på en varukorg.

Lerumspucken

Hemma igen efter cupen. Jag känner mig totalt mörbultad ungefär som jag har tvättats i tvättmaskin, blivit toktumlad och sedan manglad på en och samma gång. men det var så otroligt roligt. trots att jag bara sov en timma och fyrtiofem minuter. Och trots att jag var när det var dags för sista matchen var tröttare an jag någonsin varit i hela mitt liv (kändes det som). Att ligga på ett hårt skolsalsgolv på tre liggunderlag är inget att rekommendera. Hur jag än låg hade jag ont någonstans. Det spelade ingen roll att jag rev ut min väska och stoppade kuddar under höfterna opch hade byxor och tröjor som huvudkudde. Jag hade likt förbannat ont någonstans och natten blev som en enda lååång tortyr. Till slut lyckades jag tydligen somna (runt fyra) för när klockan ringde kvart i sex så var jag verkligen inte utsövt men dock sovande.

Dags för frukost, uppvärmning och omklädning. Sedan matchstart 8.00. Vi spelade mot Lerum och förlorade med 7-0. Lerum var helt klart bäst och 7 -0 kanske var kanske lite i överkant men de var helt klart mycket bättre än oss och då blir det var det blir. Sedan var det ju första matchen vi spelade sedan i januari så det var helt ok ändå.

Nästa match var det dags för Halmstad och då förlorade vi med 2-0. Men den matchen hade vi helt klart kunnat vinna. Vi vann skotten och hade flera målchanser men vi var grymt ineffektiva och lyckades helt enkelt inte göra mål. Men helt klart ett steg framåt för oss.

Karlskrona var nästa motstånd och nu funkade allt och vi spelade så himla bra allihopa. Vi vann den med 4-1 mot ett riktigt grinigt Karlskrona. Min lagkamrat L blev bla kallad för "din feta kossa" och slagsmål utbröt. Dock var den förolämpningen ganska malplacerad då L är supesmal och knappast har ett gram fett på kroppen så jag tror inte att hon tog så illa upp =). Lite synd att vissa var så griniga men iofs gjorde det att jag och säkert många med mig ville vinna ännu mer och kämpade otroligt hårt. Självklart var det också otroligt roligt att äntligen få vinna.

Sista matchen var mot Hovås och då var alla rejält trötta. från att ha varit i ishallen från klockan halv sju skulle vi alltså spela sista matchen tjugo i sex. vi tog (kanske något överraskande) ledningen med 2-0 men sedan orkade vi helt enkelt inte längre och de kunde kvittera, dra ifrån och till slut vinna med 5-3.

Vi slutade alltså fyra i cupen och jag tycker vi spelade riktigt, riktigt bra. Det var bara Lerum som utklassade oss och med tanke på att alla andra lag spelar i serie och spelar matcher regelbundet så gjorde vi en riktigt bra insats. Jag har haft en superkul helg som jag tror jag kommer minnas hela livet.

Nu ska jag bara försöka bli av med den här stelheten och ömheten som besitter min kropp för tillfället.







KontrollFreak

Jag har absolut inget kontrollbehov. Jag kan packa min väska lite spontant utan några som helst förberedelser. Jag är inte det minsta rädd för att någonting ska glömmas och gör man det så är det inte hela världen. Allting brukar ju ändå lösa sig. Eller...vem försöker jag lura:



Nu är det dags att börja sätta igång för klockan 16.00 är det samling och det är ju inte alls långt kvar dit.
Klockan 8.00 imorgon möter vi lerum i första matchen av fyra. Wish me luck!
Hej svejs!