Lunchhimlen

Jag har ätit den bästa lunchen jag någonsin har ätit i hela mitt liv och allt för ynka 75 spänn.
Åkte till gbg idag för att lyssna på min goda väns ex-jobbsredovisning. Efteråt käkade jag och en annan god vän lunch på lunchen.nu. Jag blev ärligt talat chockad av att kliva in där.
Fyra olika rätter att välja mellan, massa tillbehör, ett enorm grönsaksbord, supergott bröd, färsk frukt (melon m.m.) och som grädde på moset pannkakor med björnbärssylt och grädde. Givetvis kaffe efteråt och minrelvatten till maten som INGICK! Allt som buffé så man fick plocka precis som man ville
Jag var i lunchhimlen. Varför fanns inte detta när jag gick på medicinarberget för? Eller det kanske var tur det, skulle blivit ruinerad även om det bara kostade 75 spänn.

lunchen.nu finns på medicinaregatan 8A (i närheten av sahlgrenska) och nu undrar jag bara: Hur ska jag någonsin bli nöjd med en lunch ever igen?


Boktips

Jag läser sjukt mycket. Hade jag oändlig tillgång till nya böcker här i hemmet skulle jag snitta tre i veckan. Nu har jag inte det men det brukar nog ändå bli minst en bok i veckan, nya eller omläsningsbara.
Den senaste tiden har jag läst en radda med otroligt bra böcker så här kommer lite tips.

Mig äger ingen av Åsa Linderborg
Åsas berättelse om uppväxten med en ensamstående pappa som sliter på jobbet och som har alkoholproblem men som älskar sin dotter över allt annat. Här finns smuts, skit, humor, kärlek i en salig blandning. Den absolut bästa boken jag har läst på mycket, mycket länge. Pappan är så oerhört sorglig och så oerhört kärleksfull att det skär i hjärtat. Berättelsen är totalt osentimentalt skriven och några försköningar eller uppenbara efterkonstruktioner kan i alla fall inte jag hitta. Den här boken fick mig att både le och gråta floder. Jag blir fortfarande berörd bara jag tänker på boken.

Alla böcker av Karin Alvtegen:
Håller just nu på med saknad men har läst svek,skam och skugga och alla är riktigt, riktigt bra. Spänning men alltid med eftertanke och djupare än vanliga deckare. Skam är i och för sig ingen deckare men en fin berättelse om varför människor är som de är och hur långt känslan av skam kan driva människor.

Nattfåk av Johan Theorin:
Deckare med övernaturliga inslag som utspelar sig på öland. Om man gillar spöken och mystik är det här ett måste. Blev fast direkt och kunde inte sluta läsa förrän jag fick reda på vad som egentligen hände.
Tyvärr glömde jag lämna tillbaka den till biblioteket i tid så det blir skuld på den. Men nu har den stackare som reserverade den efter mig och fick vänta och vänta, en oerhört spännande bok framför sig.

Är det någon som vill låna mig äger ingen, skam eller saknad ( förmodligen snart utläst) så har jag dem här hemma. Resten lånade jag från bibblan.

Träning 2009

Fick inte fram statistiken från shapelink så jag har räknat ut den själv på det gamla hederliga sättet - med miniräknare.

2009 tränade jag totalt 138 timmar vilket blir drygt 2,5 timma i veckan. Helt okej, men hade jag tränat bättre på sommaren hade det naturligtvis blivit ännu bättre.. Resultatet för sommarmånaderna var riktigt uselt men totalt sett på hela året, helt okej!

Abs

På tal om styrketräning så började jag med det löftet redan på nyårsnatten. I lägenheten som vi befann oss i fanns också en magtränare eller abslider, eller vad den nu heter, av typen som visas på bilden nedan. Jag fick för mig att prova, körde några gånger och kunde konstatera att det inte var så himla märkvärdigt. Antingen var det väl jag som var sjukligt vältränad (mindre troligt) eller så var maskinen rätt värdelös.
Två dagar efteråt alltså den 2:a januari vaknar jag upp och upptäcker att jag knappt kan ta mig upp ur sängen för att mina magmuskler protesterar vilt. Kunde ju knappast bero på hockeyträningen tre dagar innan, brukar aldrig få träningsvärk av den typen av träning längre. Jag fattade inte vad jag kunde ha gjort förrän det slog mig- magtränaren på nyårsafton. Tydligen var det inte alls ojobbigt utan otroligt effektiv träning.
Jag hade en sån en gång när jag var typ 15 men jag tror jag har slängt den någongång- synd, väldigt synd...


2010

Gott nytt år!



Bortse gärna från soppåsen på bilden bakom mina ben.

Jag inser att det redan är fjärde januari men eftersom ledigheterna tog slut igår så är det först nu mitt nya liv ska börja. Eller nya och nya det är ju självklart det gamla vanliga men några nyårslöften har jag i alla fall tänkt på:

* Jag ska äta mindre godis för jag börjar bli rädd för att få diabetes så mycket som jag moffar i mig

* Laga mer mat, vanlig mat, behöver inte alls vara något supernyttigt

* Styrketräna mera och börja stretcha (är snart stel som en jäkla pinne)



För övrigt kan jag konstatera att det kanske inte alls var en sån jäkla bra idé att stanna uppe hela natten för att se på en ynka juniorvmhockeysemifinalmatch. Med tanke på att det blev förlust så var det faktiskt en jäkla skitdålig idé. Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska vända dygnet rätt igen. Ska jag försöka dygna eller är rätt taktik att sova några timmar med risk för att det blir alldeles för många och ingen insomning ikväll?
Och pga av sömnbristen tar jag inget ansvar över vad jag skriver...inte alls faktiskt.