Så blev OS helt plötsligt mycket tråkigare

Sverige borta, Ryssland borta nu är det bara Finland kvar som det går att heja på. Finska tidningar retar oss svenskar idag, det kan de få göra, är det några som förtjänar ett OS-guld i hockey så är det väl just Finland. Grannlandet behöver ju också fylla på medaljskörden lite, en medalj hittills är inte mycket att skryta med. Men det kommer ju förstås bli de där odrägliga lönnlöven som tar hem det, naturligtvis kommer det bli så, och då kan kanadensarna bli ännu lite mer odrägliga. Ska tydligen vara ett väldigt trevligt folk annars.....men inte inne på en hockeyarena.

Ska det alltid vara såhär, tar vi oss förbi kvarten så vinner vi guld eller vad? Och tänk att damkronorna fick vara kvar i OS några timmar längre än herrkronorna.

Annars har det här OS:et varit hur bra som helst. Trodde att det skulle bli ett sånt bakslag efter Turin men jag hade fel. Svenskarna på skidor är inte fy skam. Och Marcus Hellner ler ju sådär blygt och sött när han har tagit OS-guld. Men ett ord som jag inte längre tål att höra på tv är "njuter". Nu njuter vi av bilderna, nu ska vi njuta av os-guldet, vi bara njöt där uppe på pallen, nu ska vi hem och njuta av det här. Jag får eksem i öronen av att höra njuta, njuter, njöt, njuts. Men om sverige tar några medlajer till så får kan jag väl stå ut med att det njuts.


Nu ska jag njuta av lite choklad.





Status

Idag är ingen bra dag.

Svår tenta, blötsnöigt och jävligt. Ishallen stängd på obestämd tid = ingen träning. Men ändå - tågen var i tid både dit och hem körs i taket.

mess till johan 13.15:
Trött som en gnu. Sur på tre kronor. Men jag är på tåget och det verkar inte bli försenat även om det snöar snöbollar ute.

En ganska bra sammanfattning av dagen.


Sourdough

Idag ska jag baka surdegsbröd för jag har hört att det är coolt och att brödet både ska smaka underbaaaart gott och ha lägre GI (alltså var nyttigare eller något) än annat bröd. Surdegen är klar (efter 5 dygn) men den luktar överjävligt och ser riktigt äcklig ut. Jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken, jag gissar på bra eftersom det heter SURdeg. Den luktar som sagt surare än mina hockeystrumpor så det kan ju inte annat än att bli ett underbaaaaart bröd eller hur?

Det känns lite pirrigt det gör det allt. Om brödet blir lyckat så känns det som att jag går in i en ny, spännande avancerad fas i mitt bakande. Om det blir dåligt så....tja då är jag väl fortfarande kvar i min betydligt mindre avancerande kletochgegg fas. Håll tummarna nu.





P.S om brödet blir lyckat så är det bara att börja buda på stinkbomberna jag har i frysen eller påbörja en egen cool surdeg D.S


Damkronorna

Jag blir rent utav sagt upprörd när jag läser kommentarerna på aftonbladet angående svensk damhockey.
Många säger att svenskorna borde skämmas, att de inte ska få några pengar o.s.v.
Jag tycker väl inte heller att förlust med 1-13 mot Kanada är bra. Jag tror att damkronorna hade kunnat sätta emot lite bättre om de inte hade haft en sån jäkla respekt för Kanada.
Men att tro att de ens kunnat komma nära Kanada, i OS, i Kanada vore ju en utopi utan dess like. Det är skilda världar. Kanada har ca 80 000 licenserade damhockeyspelare (enligt Niklas Wikegård). Sverige har 3612 st. Däribland räknas väl jag in, jag som börjat när jag var 24 år och som inte har en suck att ens komma i närheten av något OS om jag så spelar ishockey tills jag blir 80 år. Det finns nog många som jag i Sverige. I Kanada är spelarna betalda stjärnor. I Sverige får många av spelarna betala sin utrustning själva och att kunna få betalt för att utöva sin idrott är för många bara en dröm. Det är dåliga istider, det är ointresse från klubbarna och det ena med det andra.

Jag skäms över er som säger åt dessa tjejer, som tränar och jobbar och sliter utan att aldrig någonsin få något gratis, att de borde skämmas. Skäms på er istället!
Förra året hyllade för det mirakulösa silvret, nu inte vatten värda. Det svänger fort i sportens värld.

Sveriges herrar har också blivit utklassade för inte alltför länge sedan. Det har funnits tider där Sovjet har dominerat och inget annat lag har ens varit i närheten. Den tiden är lyckligtvis förbi men den har likväl funnits. Svårt att komma ihåg nu?

Och till er som säger att damhockeyn är så jäkla värdelöst därför att killarna är bättre. Är det inte alltid så? Killarna kommer väl alltid klå tjejerna i vilken sport det än rör sig om. Sluta jämföra och ta det för vad det är. Kolla på finalen mellan Kanada och USA och säg att tjejer inte kan åka skridskor, skjuta och spela. Sporten är ung....det tar tiiiid att få fram bra spelare så är det bara.