Helgen

Har varit full fart hela helgen. Jobbade mellan fredag-lördag sedan iväg på hockeyträning där jag lyckades prestera en praktvurpa (snubblade på en lagkamrat när jag åkte baklänges). Praktvurpan resulterade i sin tur i ett 3 cm långt blåmärke i handen eftersom jag antagligen landade med klubben mellan handen och isen. Har ingen aning om hur ett sådant blåmärke annars skulle uppstå. Mig veterligen har jag aldrig haft blåmärken på handflatan förut men någongång ska ju vara den första.
Sedan hem och bytte om och iväg till
Maritha och Andy för 90-årskalas. Tre 30-årsfirare på samma kväll (David var den tredje). Det blev god mat och dryck blandat med trevligt sällskap. Lyckades komma tvåa på den ursvåra tipspromenaden (när invigdes stockholmsstadshus,när bestegs mount everest för första gången os.v.) men hey, no points for second place.
Vi drog oss hem ganska så tidigt, var tyvärr helt utmattad av jobb och träning.

Igår bar det iväg till tranås för att kolla på hockey. Tre jättar (där jag med mina 182 centimetrar var klart kortast) i en liten citycar men det funkade. Resan hottades upp lite med hjälp av en GPS och även om det inte direkt är en ny uppfinning så har jag aldrig använt en förut. Smidigt, smidigt när man skulle hitta ishallen. Matchen blev ju tyvärr totalt fiasko med Skövdeförlust 6-2. Ren utskåpning skulle man kanske kunna uttrycka det. Hamburgarna var totalt oätliga, värmda i mikron som de var. Helt gråa och sladdriga. Än visar jag inga tecken på matförgiftning men det finns ju tid till det än. Hur man kan sälja sådan skit övergår mitt förstånd. Åt naturligtvis inte mer än två tuggor av köttet. Skämmes!
Annars var Tranås riktigt bra och skövde inte alls lika bra naturligtvis.
Denna gången var nog själva resan roligare än matchen. Men sådär är det ibland i sportens värld och man får ta det onda med det goda och så vidare.

Så idag blir det jobb, ska försöka hinna styrketräna, handla och lämna tillbaka bilen innan dess.

Värk

Är helt mör i hela kroppen. Efter att jag började med hockeyn har jag haft konstant träningsvärk. Det blir snart en månad. Antal träningsvärksfria dagar kan nog i alla fall räknas på en hand. Jag hoppas på att min kropp snart ska börja vänja sig vid den något högre belastningen jag utsätter den för. Jag har inget emot att musklerna känns trötta efter ett träningspass men det här med att knappt kunna plocka upp saker från golvet eller att kunna hosta/nysa utan smärta det börjar bli aningens jobbigt. Annars är träningarna hur roliga som helst och man känner knappt att det är jobbigt förrän det är slut. Perfekt träning med andra ord.


Middagstips

Vi lagade kyckling i jordnötssås igår och det var verkligen underbart gott. Ganska kaloririk mat för en vardagskväll så kanske den passar bättre på helgen men med en timmes hockeyträning i benen gjorde det inte så mycket.   Gör dubbel sats av såsen annars blir det lite väl lite i alla fall för min smak


Människohamn

Jag läste ut John Ajvide Lindqvists roman Människohamn igår.
Som alltid är det träffsäkert beskriven vardag blandat med skräck. Men den här boken var lite annorlunda mot de tidigare då skräckscenerna var mer abstrakt beskrivna. En fara lurar någonstans men vad består faran i? Jag tyckte boken var riktigt otäck rakt igenom. Havet är underbart, vackert stort och mäktigt men vad händer när det vänder sig emot människan? Det enda negativa med boken tycker jag var att det var en aningen för många sidospår som kändes lite onödiga. Men en fyra av fem i betyg är det absolut. John Ajvide Lindqvist är en av få författare som framkallar kalla kårar hos mig även när jag läser böckerna mitt på ljusa dagen. Jag är visserligen lättskrämd men böcker brukar inte skrämma mig alls lika mycket som filmer gör med undantag för just Låt den rätte komma in, Hantering av odöda och nu Människohamn.


En händelserik dag

Igår hände det grejer.

Åkte till stan vid elvatiden och fikade med två föredetta arbetskamrater som numera fortfarade är vänner + litet barn. Det lilla barnet blev tyvärr helt nersmutsad när hon kröp omkring på golvet eftersom Rådhuset uppenbarligen inte har vett nog att rengöra golven ordentligt. Jag skriver rådhuset eftersom jag inte vet i vilket led det slarvas. Trots sktitiga golv var det trevligt. Sedan snabbt iväg och byta en julklapp. PÅ väg hem hände det igen. Kopplingen på bilen gick åt skogen för andra gången på ett halvår och ja det var jag som körde igen. Denna gång lyckades jag inte ta mig ändå hem. Det fattades en hundra meter. Johan kom till undsättning och vi baxade hem bilen.

Snabbt i med käk till magen och packning av grejer och hockeyutrustning. Sedan tanke om shit jag hinner inte gå till ishallen för samling klockan två. Fick bli bilen trots frånvaro av koppling. Johan startade på tvåan och tvåan fick det bli hela vägen (tur att det är nära till Billingehov).

Sedan bussresa till Borås för träningsmatch mot deras damlag. Nervositet för min del på uppvärmningen men det släppte när matchen väl kom igång. Vi förlorade med 6-3 men hade ledning med 3-1 ett tag. Tyckte ändå att resultatet var lyckat med tanke på at borås visst spelar i serie och Flames inte har spelat match på länge länge (jag har aldrig spelat match förutom en jippogrej mot U8). Ett av de svettigare momenten var nog att kränga på sig utrustningen i ett stekhett omklädningsrum, var genomsvett redan där och det höll naturligtvis i sig tills duschen.

Åt på McD och nöjda, glada,mätta,belåtna och en aning trötta sätta vi oss i bussen för hemfärd. Vi kom några mil sedan ´ville inte bussen riktigt vara med längre. All elektricitet slocknade och bussen gick köra några hundra meter in på en bensinmack sedan dog den. Och där satt vi i en buss som kallnade snabbt på grund av kylan utomhus.
Busschauffören hade tydligen kontakter i boråstrakten så en ersättningsbuss kom ganska så snabbt men all utrustning blev kvar i den gamla då luckorna tydligen styrdes med el.

Vandrade hem från Billingehov  i kylan, en väg som kändes betydligt längre än den är och tänkte på hur stor sannolikhet det egentligen kunde vara att bilen och bussen skulle gå sönder på samma dag. Men det hände.
Trots detta uppvägde upplevelsen av min första hockeymatch och dagen blev väldigt lyckad.