Too much av det goda

Var inne på Carlings idag som precis har öppnat i Skövde. Gillar den affären och tycker de har mycket snyggt.
Men varför, varför måste de spela så himla hög musik. Ja, jag vet att jag låter som en gammal gnällkärring men jag tycker faktiskt att det är trevligare om man faktiskt kan prata med sitt sällskap i en affär. Känns inte speciellt lustigt att behöva stå och skrika över en trave med jeans för att få bekräftat att tröjan man höll i handen faktiskt var fin.
Musik är väl helt okej i en affär men vill jag stå och skrikkonversera med folk kan jag gå till Bogrens (nattklubb i Skövde eller som jag föredrar att beskriva det -discoställe)


Värmebölja

Upp till 30 grader har vi som bor i Götaland att se fram emot i helgen. Det borde vara underbart, det är underbart om man ligger på en strand med möjlighet att svalka sig i vatten men det är inte lika fullt så underbart när man ska jobba. Äsch man ska egentligen inte klaga, dricker man bara mycket vatten så brukar det gå finfint hur som helst.
Jag fattar fortfarande inte hur jag skall få tid och ork till att tentaplugga men det får lösa sig på något sätt.


Hard work

Idag har jag tvättat och burit soptunnor hela dagen. Mina armar är helt slut men det var skönt att få vistas hela dagen i solen och att få röra på sig när man arbetar istället för att bara sitta på rumpan en hel dag.
På lördag kör det igång på allvar då Sommarland öppnar portarna för den här säsongen.

Bry sig

En mördad pojke i en gödselbrunn mellan Skara och Skövde, inspärrade barn och våldtagen mamma inspärrade i källare, buss störtat från klippa, HP skådis mördad. Jag bryr inte så mycket och det känns egentligen för jävligt.
Hur kan man inte bry sig? För att man blir matad med liknande rubriker dag ut och dag in. Skulle man bry sig om allt så skulle man gå under. Men man kan väl bry sig om något? Det är bara så himla svårt att välja ut vad man ska bry sig om.

Jag är en Vampyr

Jag tycker att den här låten är så grymt bra. Fattar egentligen inte vad den handlar om eftersom jag aldrig kan lyssna på texten ordentligt. Jag vet bara att varje gång den kommer på radion så blir jag så himla glad av musiken. Av en tillfällighet brukar den spelas när jag sitter på tåget och jag kan aldrig låta bli att nicka med huvudet och vifta med tårna i takt till musiken, om än lite diskret.

ESC

Sverige 18:e plats. Föga förvånande även om jag tycker Hero var tillräckligt bra för att förtjäna ett bättre öde en så.

Faktum är ändå att jag tyckte det fem främsta låtarna var riktigt bra, bättre än på länge (med Eurovision mått mätt) och det är väl ändå bara de fem första placeringarna som är någonting att ha. Jo de fem främsta låtarna var bra med undantaget- Grekland. Visst låten, som i musiken, var helt okej men framträdandet var katastrofalt. En liten falsksjungande bimbo med rådjurögon studsade lite sådär i halvotakt på scenen. Jag kunde knappt titta på det för det var så otäckt. Men Ryssland visst, Ukrainas blev bara bättre och bättre, Armeniens bidrag var riktigt bra och Norge var positivt annorlunda och med en grym sångerska.
Att Lettland och Spanien kom på tolfte respektive sextonde plats är skandal då de borde vara tevklöst sist. Att Islands bidrag bara kom på fjortonde plats är också lite överraskande.

Till sist; Kristian Luuk är hysteriskt rolig och framkallade många skratt under kvällen. Att Björn Gustafsson dök upp och spelade byfåne var också hysterisk roligt då Europa antagligen inte fattade någonting och måste tvivlat på hans mentala begåvning där de satt i TV-sofforna. Det behövdes då det annars var så jäkla dystert ur ett svenskt perspektiv. Och nu orkar jag inte knappt tjata om grannröstning vilket är något alla länder sysslar med (inklusive Sverige). Kom igen Cypern, Greklands bidrag är inte bäst år efter år det kan ni omöjligen tycka.
Det här med grannröstning har ändå gett eurovision tittandet en ny dimension etersom man nu, istället för at betygsätta låtar, kan betta om vilka länder som ska rösta på vad med ett ganska gott resultat. Att Sverige skulle ge sin tolva till Norge behövde man inte direkt vara Saida för att lista ut.......boring!

(Jag röstade på Frankrike, underbar låt och körsångarna med skägg var störtsköna.)

Midnattsloppet

Nu har jag hittat en ny stark kandidat till mitt millopp - Midnattsloppet i Göteborg den 23 Augusti.
det låter helt kanonbra, det enda kruxet är att jag jobbar samma dag. Inte den ultimata uppladdningen för ett lopp med en distans som man aldrig har sprungit förut. Men jag slutar ju fyra och starten är ju inte förrän 22 (ännu senare för mig) så om jag tar det lugnt på jobbet(d.v.s. inte springer bort kraften i benen) och sedan sover på tåget ner så borde det faktiskt kunna funka.
Jag är väldigt lockat av just det här loppet.
En kväll i Göteborg då det är som allra vackrast. Det låter helt enkelt ljuvligt.

Maten är redo att serveras

På typiskt bitter-kärring-manér kan jag inte låta bli att undra var världen är på väg?

Nu ska Lobbyister inom
livsmedelindustrin leda arbetet med att utveckla nya kostråd inom EU.
Personerna som skall ingå i arbetet har tydligen kopplingar till institutet ILSI som skapats av coca-cola, Heinz, Protector and Gamble (med bla  Pringles i sitt sortiment) m.fl.
Det känns ju betryggande, att de nya kostråden skall utarbetas av personer som styrs av coca-cola, sockerbomben ketchuptillverkare och ett företag som gör chips.

Saxat från svt.se
Den som tar fram kostråd ska inte vara den som själv kan tjäna pengar på råden, säger EU-parlamentarikern Åsa Westlund (s) till tidningen.

Åsa Westlund har nu skrivit en öppen fråga till kommissionen där hon ifrågasätter lämpligheten i att ILSI får makt över kostråden

Det är väl än evinnerlig tur att någon ifrågasätter detta vansinnesbeslutet. Coca-cola m.fl. har väl tillräcklig makt här i världen. Om de nu ska börja ge rekommendationer om hur människor bör äta så kan det väl inte sluta annat än med en stor fet hjärtinfarkt!

Så ro hit med mer socker, mer fett , mer mat, mer glutamat, mer förtjockningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel och allt vad livsmedelföretag anser är okej att proppa vår mat fulla med (Kolla in E-nummernyckeln på livsmedelsverket). Mat som vi sedan trycker i oss aldrig förr. Utmärkt!


Hoppet är det sista som...

Dessa menlösa varor på TV-shop?
Finns det verkligen någon som köper en kom-i-form-vibrator, kräm som påstå sig ta bort bristningar på magen och förvandla after-bebismage till before-bebis mage och allt annat jäkla bullshit som finns där.
Visst finns det grejer som fungerar, typ orbi-track (eller vad den nu heter) och alla andra träningsredskap med vilka man faktiskt måste använda sin kropp d.v.s träna. Träning leder till en mer vältränad kropp, att sitta och vibrera i soffan samtidigt som man trycker i sig en påse med ostbågar leder troligtvis inte till ett sexpack på magen.

Att smörja in magen med någon bluffkräm som kostar hundratals kronor tar säkerligen heller inte bort bristningar som ändå bleks av sig själva med tiden och som var och varannan människa ändå får dras med (mig inkluderat och jag har ändå inte burit på något barn i magen). Varför måste man se perfekt ut hela tiden? Bristningar, ärr osv visar att man har levt, gjort och varit med om saker här i världen. Varför måste de bort till vilket pris som helst?

Men jag kan ändå på något sätt förstå. Man vill ta den enkla vägen, genvägen som nästan aldrig fungerar men som man ändå vill tro så mycket på. Man kanske skäms över sin tigermage efter en graviditet så mycket att till och med en kräm från Tv-shop känns hoppfullt.
Därför kan TV-shop fortsätta att håva in sina stålar samtidigt som någon stackare sitter och vibrerar förgäves framför TV:n och undrar varför han inte alls ser ut som de på TV-shop!

Vadå peak?

Det roliga med att hålla på med saker i skolan som ingen fattar vad det är.
Jag försökte komma hem idag och berätta de roliga nyheterna:
- Woho, vi fick en sådan fin dubbelpeak på våran DSC-kurva idag.
- Wow, våra absorptionsplottar blev de finaste av allas på dagens labb.
Det belv inte så uppskattat som jag hade önskat. Men jag förstår. Jag fattar inte hälften av vad Johan berättar när han kommer hem (elektriker) och då vet jag faktiskt på ett ungefär  vad en
jordfelsbrytare är.

Ett steg i rätt riktning

Jag fick ju en alldeles strålande idé när jag läste Marithas blogg och inlägget om blodomloppet.
Om jag nu ska satsa på Gbgvarvet så kan det kanske vara en idé att anmäla mig till blodomloppet i Jönköping den 20:e augusti.
Om jag tränar upp mig i sommar borde jag klara milen hyffsat och det är nog en förutsättning för mig att klara gbgvarvet. Om jag klarar av att springa milen i augusti så kan jag ju succesivt fortsätta träna på den längden efteråt vilket borde vara en bra förutsättning för att klara en halvmaran sen framåt vårkanten.

Jag tror banne mig att jag ska försöka (om knä och fot tillåter mig).


Maxa din solbränna

Aftonbladet ställer frågan Hann du inte bli brun i helgen?
 Nej det är klart som korvspad att jag inte hann bli brun på två dagar. Hur skulle jag kunna ha blivit det, genom att ligga och pressa 8 timmar per dag?  Det är inte en fråga om att hinna det är en fråga om att inte kunna. I alla fall inte om man inte vill ha hudcancer och se ut som ett russin i fejan (och lite varstans) när man blir äldre.
Varför denna solhets hela tiden? Det är farligt och oschysst mot huden. Varför pressa när det finns något så fiffigt som brun-utan-sol som funkar skitbra.

Ärligt talat, jag tycker man är riktigt korkad om man ligger och steker sig i solen timma ut och timma in, använder man inte solkräm ja då är man bortom korkad. Jag älskar att vara på stranden och bada men ligga och steka i solen, det får någon annan göra.

irlands kalkon

Om det här vinner Eurovision då är det slut med tävlingen.Jag fattar inte hur dessa människorna på scenen kan gå med på att dela den med detta spektakel. Jag skulle skämmas livet ur mig.


Det är till och med värre - betydligt värre - än det här och då är det illa.

Jag orkade

Det gick jättebra att springa igår. Tiden blev 32 minuter vilket jag är rätt så nöjd med. Det hade varit en usel tid förrförra sommaren men det är en riktigt bra tid nu. Om man också tar med i beräkningen att det var så trångt att man knappt kunde springa framåt i vissa partier så är det riktigt bra. Jag lyckades dock hålla igång och springa hela vägen förutom i starten och jag hade kunnat springa betydligt fortare egentligen då jag hade massor av energi kvar när jag kom i mål.

Kanonväder igår också. Kunde knappast bli bättre. det är ju så mycket lättare att springa när det är varmt i luften då musklerna blir varmare så mycket snabbare och man känner sig mer rörlig.

Det var också väldigt lätt att springa när man hade så mycket anat att fokusera på längs vägen än att man var trött. Folk som stod och hejade på och spelade musik var väldigt energihöjande. Nu vill jag verkligen springa Göteborgsvarvet men det är himla mycket tuffare än 5 km och för mig krävs det en oändlig mängd träning för att kunna ta mig i mål där.


Spring in våren

Dåså, ikväll gäller det.Vårruset, här kommer jag i dålig form men det får gå som det går.
Det ska bli riktigt skoj!

Pirrigt

Från att ha gått en kurs som krävde en nästan 100% närvaro i skolan har jag nu hamnat i en där nästan varje dag är "ledig". Ja, ledig är förstås inte rätt ord då vi har ett antal hemuppgifter som skall göras som en del av examinationen. Det är skönt att slippa pressen att vara i skolan varje dag men jag tror nog jag skall åka dit så mycket som möjligt ändå.

På onsdag är det vårruset och jag känner mig så oförberedd som jag kan bli. Tur att det bara är 5 km och tur att man kan gå runt om man vill. Men ändå det är mitt första "lopp" någonsin jag skall delta i så lite nervöst är det ändå. Mer pirr än nervositet kanske.
Pratade med en kurskamrat om Göteborgsvarvet (21 km) idag. Blev sugen på att göra en satsning till 2009. Jag vet inte om mina knän skulle klara det dock då det kräver en massa asfaltsträning. Ett försök skulle man iofs kunna göra. Jag skulle bra gärna vilja ha den där medaljen. Jag skall fundera på det i alla fall.

Mission Accomplished

Projektkursen är nu avslutad och imorgon är det dags för nästa kurs. Efter att ha lagt ner oerhört mycket tid och energi i projektet Ebenil så kan jag glatt konstatera att resultatet blev riktigt, riktigt bra. Jag hade svårt att tänka mig det när vi började för fem veckor sen. Jag kan också konstatera att jag hade tur och hamnade i en riktigt bra projektgrupp där alla var villiga att lägga ner den tid som krävdes för att få ett sådant bra resultat.

Det var en riktigt rolig kurs trots att det blev lite kämpigt på slutet när 10 olika åsikter skulle samsas i en slutrapport men man lär sig väldigt mycket genom att sammarbeta med andra. Presentationen blev kanonbra och med kaffe,fika och godis kändes det som att vara tillbaka i den gemytliga mellanstadiekänslan man hade på roliga timman eller dylikt dock på universitetsnivå. Har nog aldrig haft så trevligt på en presentation någon gång.

Det här är vad vi (jag + 9 otroligt ambitiösa och engagerade projektkolleger)  producerade:
image196

Jag är stolt =)!

Enough is Enough

Jaha, Englas begravning skall direktsändas på TV. I kyrkan skall bara familjen och andra närstående befinna sig men utanför kommer storbildsskärmar finnas så vem som helst ska kunna titta.

Är det bara jag som tycker att det är äckligt? Visst att man sänder kända människors begravningar men det här tycker jag är snask. Jag kan inte för allt i världen förstå hur hennes mamma kan vilja bjuda in hela Sverige till sin dotters begravning. Jag kan inte fatta hur SVT kan gå med på att sända det. det är nästan så jag vill begära mina TV-licenspengar tillbaka (tur att det går till SR också).


Sm-Guld

Grattis Skövde HF till guldet!
Mycket underhållande match och denna gång höll det hela vägen.