Osexigast

Vad  är det här.
Hur kan man utnämna någon till världens osexigaste kvinna. Hur kan man göra den bedömningen om en kvinna som Sarah Jessica Parker. Hur kan man egentligen göra den bedömningen om någon kvinna? Eller någon människa?
Vägrade Jessica  att ställa upp på något reportage i herrtidningen?  Utse gärna världens sexigaste, det bryr jag mig inte ett dugg om men att utse världen osexigaste är så himla onödigt så det finns inte.

Samtidigt kan jag tycka det är synd att SJP tar åt sig. Det finns säkert hur många som helst som tycker tvärtom, att hon är den sexigaste kvinnan i världen.

När jag ändå är inne på sexig. Hur är man sexig egentligen? Vad betyder det? Är det positivt för en kvinna att vara sexig? Att vara osexig är utan tvekan en förolämpning, men sexig?

Barnkalas

Har varit på 6-årskalas idag. Massor med bullar, kakor och den obligatoriska tårtan. Alltsammans var naturligtvis jättegott.
När jag är på kalas märker jag att jag inte är vuxen på riktigt. Jag tycker det är roligare att spela spel med barnen än att dricka kaffe och diskutera vädret typ.
Vill ni hitta mig på en släkt-get-together så får ni leta där ungarna är. För att barn är så mycket roligare än vuxna.


Katastrof?

Vad tänker ni på när ni hör ordet katastrof?
Kanske bilder från Estonia och Tsunamin dyker upp i huvudet, kanske döende barn i Afrika. Det gör det i mitt .

Vad som däremot inte dyker upp i mitt huvud är bilden av någon skådis som har något underligt på sig.
Aftonbladets tycker tydligen att det är en katastrof - modekatastrof - om någon kändis i USA har på sig något som inte faller dem i smaken.

här skriver de om tre kända damer:

Modekatastrofer är skoningslösa.

Vem som helst kan bli ett offer.

Här är tre stjärnor som nyligen drabbats.

Ursäkta mig men om man väljer att sätta på sig någonting så är man väl inget offer? Det är väl ingen designer som har dragit in tjejerna i en mörk gränd och tvingat på sig de "katastrofalt fula" paltorna? Och vadå katastrof?
Vad är det för katastrof med att ha på sig något som andra inte gillar? Huvudsaken är väl att man själv är tillfreds.
Perspektiv aftonbaldet, perspektiv! Inte konstigt att folk håller på och mobbar varandra till höger och vänster, när man inte ens få ha på sig vad man vill utan att landets största kvällstidning ska kalla det katastrof.

Jag hatar den tidningen mer och mer för varje artikel jag läser. Ändå kan jag inte sluta läsa (på nätet), varför?


Wii

Igår blev det Wii för hela slanten. Eftersom Johan har jour så var det ingen idé att planera någonting mer då han ändå måste jobba några timmar varje kväll.

Det blev Medal of Honor, Tiger Woods-golf och Bully. Ritkigt roliga spel allihopa men MoH klarar jag inte riktigt av att spela. Är inte så förtjust i sådana spel eftersom jag är så långsam + att jag har svårt att orientera mig i spelet så jag hinner alltid dö innan jag kommer någon vart. Bully är mer i min stil även om det för mig var ganska svårt också. Johan och hans bror fick sig ett gott skratt när jag började spela och typ inte klarade av någonting. Skam den som ger sig, idag gick det mycket bättre att styra, skjuta med slangbella o.s.v.  Golfen var superkul och jag lyckades riktigt bra med den tycker jag själv i alla fall.

Wii är grymt, det blir en helt annan känsla när man gör rörelserna själv än när man bara trycker på knappar. Sedan får man ju använda musklerna också och det är ju aldrig fel. Jag har nästan alltid träningsvärk efter att ha spelat en längre stund (det kanske säger mer om min fitnesstatus än om wii:s potential som träningsmaskin).

Nu sitter Johan i vardagsrummet och försöker spela färdigt Resident Evil och jag sitter framför datorn och väntar på at få spela Bully...igen. Vem sa att spel inte är beroendeframkallande?


EMD

Ni får älska mig men jag kommer aldrig älska er tillbaka. Angående EMD:s uppträdande i Lets Dance igår

EMD:s uppträdande igår gav mig kalla kårar längs ryggraden. Det var verkligen uselt och låten var riktigt slätstruken. Ok, om jag hade varit 10-12 år gammal, så hade jag säkert tyckt om det, blivit lite småförälskad och varit överförtjust i det faktum att de sjunger just Jennie let me love you.

Sedan blev det där med Dannys änglar alldeles för mycket. Ett tjugotal (eller var det fler, jag vågade aldrig riktigt titta) skrikande tjejer bakom ett rep som trånade efter pojkarna, mest Danny. Jag kunde nästan inte titta på det, så pinsamt tyckte jag det var. En del av tjejerna såg till och med ut att vara äldre än fjorton. Jag hade skämts ihjäl om det var min dotter som hade stått där. Man får banne mig inte skämmas över sina barn men jag hade nog gjort det.

Let's Dance (om än i otakt)

Tina är ju så grym när hon dansar salsa.

Jag vill också kunna dansa men det kan jag inte. Jag har nämligen ingen taktkänsla eller förmåga till koordination, typ ingen alls. I amerikanska serier brukar de skämta om white guys och deras dansförmåga och sedan visar de alltid någon töntig vit snubbe som stutsar lite nördigt upp och ner naturligtvis utan taktkänsla - det där är jag. När jag gick på step-up och liknande förr så hade jag stora problem med att bara klara basicstegen och när armarna lades på var det nästan kört. Några gånger gick jag t.o.m. på en sån där funkklass, alltså dans. Det gick väl sådär om jag ska vara snäll mot mig själv. Grejen var att det var bland det roligaste jag gjort så jag glömde bort att jag såg helt malplacerad ut därav min önskan om att kunna dansa. Om jag skulle vara med i Let's Dance så skulle nog min prestation bara hamna snäppet bättre än Ulf Larssons eller han den där Peppe.

Jag skyller min oförmåga att kontrollera armar och ben till musik på att jag är låång (1,82). Det måste bara vara därför. Det är som med dans som med redskapsgymnastik inbillar jag mig. Det är ingen fördel att vara lång, jag tänker fortsätta skylla på det så länge jag lever vad än folk säger!

Det där med redskapsgymnastiken förtjänar förresten ett helt eget inlägg någongång i framtiden.

Konichiwa Bitches

Den här låten med Robyn är ju så himla kul.


Jag tycker Robyn är riktigt bra nu , hon är en fantastisk sångerska och hon har en skön attityd.
Om man kollar in kommentarerna under alla you tubeklipp med henne så verkar hälften handla om hurvida hon är snygg eller inte? Vem bryr sig. Inte undra på att det görs så mycket skitmusik i världen när det enda vissa verkar bry sig om är om tjejen (för det är ofta heta tjejer som får den värsta skitmusiken, tänk Marie Sernholt) är "fuckable" eller inte. Själv tycker jag att känns lite underligt att Robyns skönhetsstatus diskuteras eftersom jag tänker mig tillbaka till -95 när alla tjejer i min omgivning (jag var elva) ville vara Robyn. Jag hade frisyren...typ, men mer likt blev det aldrig. Page, linne och silverdunjacka var i alla fall the shit på alla mellanstadiediscon!

Jag tycker att Robyn är vacker, på sitt sätt.

Dumburk

Fy vad tråkigt det är med internet egentligen. Man bara sitter och kollar runt på en massa skit som man klarar sig utmärkt utan. Det enda som är bra är att man kan kolla in när badhuset, biblioteket och andra grejer är öppet. Det är också bra att man kan handla och jämföra priser på nätet, och att man kan hålla kontakten lättare med gamla vänner. Det är rätt bra att man kan hålla reda på resultatet i hockeymatcher när man det är bortamatcher. Ähhh jag ger upp. Internet är ändå ganska bra. Jag som skulle försöka skriva en hatgrej.

Men ändå! Förut gjorde man saker. Nu sitter man hemma och kollar på en skärm i alldeles för många timmar. Det ,mina vänner, avskyr jag.

Böcker

 

Roligt test om man gillar böcker. Hittade det på
denna blogg vilken jag i sin tur hittade här. Jag är rätt pigg på att klicka på länkar.

Jag vet inte riktigt vad snyggheten hade med böcker att göra men 70% är en rätt bra siffra, inte för nördig men ändå klart bokintresserad.

Minnet sviktar

Varför glömmer man alltid allt viktigt medan man kommer ihåg allt oviktigt.
Har glömt att skicka iväg ett jätteviktigt mail. Får skicka det nu och hoppas på det bästa trots påskhelg och allt.
Jag måste börja använda mina små anteckningblock jag köpt i syfte med att komma ihåg saker bättre. Men naturligtvis har jag glömt och använda dem. Fuck!

Stackars Johan är fortfarande på jobbet. Han har jobbat nästan hela tiden från klockan sju imorse. Jag tycker synd om honom och jag tycker synd om mig. Hans tallrik med nötfrästa räkor på spenatbädd (tjusgt va?) står alldeles övergiven i kylen.

jagad kvinna

Jag tar tillbaka och ber om ursäkt för allt om det jag skrev om att Arbogamorden gick enligt det vanliga mönstret.
Nu söker polisen en
kvinna och det känns riktigt, riktigt ovanligt.
Stackars ex-man som fick bli misstänkt och dömd i media och av svenska folket (inklusive mig själv). Måste vara för jävligt att behöva sitta på polisstationen när ens barn precis har blivit mördade men polisen måste ju jobba så.
Kvinna eller man det är lika fruktansvärt vilket som och jag hoppas de får fast den skyldiga snart.

Underbar morgon!

Rubriken låter lite sådär äckligt myspysig men det har faktiskt varit en underbar morgon.
Blev väckt när Johan skulle gå till jobbet men kunde somna om och när Johan ringde vid åtta så kände jag mig riktigt pigg och utvilad och klev upp. Sedan gick jag ut och gick och nu ångrar jag att jag skrev att det var försent med snö. Det är inte alls försent med snö. Inte när solen skiner som idag och när det är ca -2 grader. Då är det fortfarande mer än okej med snö i slutet av mars. Jag känner mig riktigt energisk idag så nu bär det iväg till biblioteket för lite pluggande. Hej hopp!


        image188



Lite bilder från promenaden + frukost. Jag sprudlar av energi (klyschig som få). Det är detta som kallas en bra start på dagen. (mobilbilder därav den dåliga kvalitén)


För det känns tryggt

Jag vet hur jag kommer fira påsk.
Med en hemtenta som består av toxikologiska studier (autentiska) av ett läkemedel på 210 sidor + en stencil med 21 frågor i som skall besvaras och lämnas in senast 28:e mars.
Jag tycker att det är så väldans bra att jag fick just den här tentan över påsken. Jag var så orolig över det innan, hur jag skulle välja att spendera min påsk. Nu vet jag och det känns tryggt, jättetryggt!

Ovett

Påsklov för ena hälften av Sveriges ungdomar. Påsklov betyder lediga fjortisar. Lediga fjortisar betyder fullsmockade tåg med en decibelnivå långt över det normala. Det i sin tur betyder att det blir pest att ta sig till skolan.

Satte mig och försökte plugga lite på ditvägen. Skulle vara duktig för en gångs skull. Ha, kunde ju jag tro. Det dröjde inte länge förrän huvudet värkte av allt tjatter och just idag hade jag glömt ladda min mobil så jag kunde inte försöka dränka ljudet med hjälp av P3 som jag vanligtvis gör.
Framför mig satt ett par fjortisar (fjortis är ingen ålder, det är ett mentalt tillstånd), rätt som det var lyfte den ena fram en sprayflaska ur väskan och vad gör hon? Jo, hon börjar spraya sitt hår. På ett tåg, fullt med potentiella astmatiker eller andra parfymintoleranta. Jag är ingadera men eftersom jag satt precis bakom fick jag en dusch rätt i näsan vilket jag inte uppskattade sådär jättemycket.

Tyvärr föddes jag helt utan ryggrad (eller civilkurage kanske vissa skulle föredra) så jag sitter tyst och tjurar på vanligt svenskt manér. Sprayningen upprepar hon sedan två gånger till. Hur är man funtad om man sitter och sprayar sitt redan snorstela hår mitt i en tågvagn. Snacka om att vara totalt egocentrerad.
Och du bruden, så jäkla till dig behöver du inte vara för att åka på shoppingrunda i Göteborg. Staden är inte så spännande, jag vet, jag är där varje dag. Och man får kliva av tåget även om frisyren råkar stå på ändå, jag vet det också, min gör det alltid och hittills har jag aldrig blivit nekad tillträde till staden.



Cellprov - ta chansen

Var femte kvinna struntar i cellprovstagningen som gör att cancer  i livmoderhalsen kan upptäckas på ett tidigt stadie.

Det är synd och skam tycker jag. När man får denna fina möjlighet så bode man ta den. Jag antar att anledningen till att man inte dyker upp är att man tycker det är riktigt obehagligt att göra en gynekologisk undersökning. Visst är det obehagligt men jag tror det är 100 grr mer obehagligt att dö i cancer.

När jag var på cellprovstagning i höstas (23 års-kollen) så var jag riktigt nervös innan. Det finns väl ingen som tycker det är roligt att göra en sådan undersökning. Barnmorskan sa när hon skulle topsa för att få några celler att undersöka; Nu kan det kännas lite obehagligt. Som om det inte redan var obehaglig, som om inte hela situationen var extremt obehaglig. Jag ville bara springa ut genom dörren och springa så långt bort som möjligt. Men jag stannade kvar och genomförde hela proceduren. Jag vill inte ha cancer men om jag oturligt nog skulle få det vill jag ha bästa möjliga chans att överleva. Det får man om det upptäcks tidigt.

För att få folk att komma tillbaka så krävs det bra barnmorskor, läkare o.s.v. De ska helst inte uttrycka saker som
-Ja du är ju så gammal nu och har säkert varit med om en hel del så det är väl bäst vi testar dig
eller
- Jaha, här var det barberat ser jag!! (med barsk röst)
(båda exemplen är helt verkliga dock är det inte jag som har upplevt dem)
De ska helst vara snälla, icke-dömande och förtroendeingivande yrkesmänniskor som inte ger en men för livet.

Masa er iväg till MVC (eller ev. annat provtagningsställe) nu och ta cellprov om ni inte redan gjort det. Vad som än händer så kan det inte vara värre än att dö i cancer!

Muffinsbak

Idag blir det muffinsbak hade jag tänkt.
Det blir både
havremuffins och hallonmuffins med vit choklad.
Det rimmar iofs illa med mitt försök att komma i form men jag tycker att det är roligt att baka och sen så klarar jag mig inte utan fika. Jag äter hellre en muffin och tränar lite extra än att ha nolltolerans mot alla sötsaker. Det funkar mycket bättre tycker jag.

Livstid

Läste ut Liza Marklunds Livstid igår. En riktigt bra bok av henne. Tycker den och Nobels testamente är de bästa om tidningsreportern Annika Bengtson.

Inte lika kul att vakna upp till verkliga
rubriker idag. Verkar ju vara som vanligt. Kvinna blir attackerad av ex. Skillnaden är väl att barnen strök med denna gång. Som vanligt fruktansvärt och "hur kunde det hända" och fullständigt oacceptabelt. Oacceptabelt men vanligt förekommande (om man bortser från barnen då).

zz zz zz

Efter att ha sovit som ett barn i flera veckor nu så kom då bakslaget. Har sovit lite drygt tre timmar i natt och är riktigt, riktigt trött. Men skam den som ger sig. Det är bara kämpa på som vanligt för inte ska jag förstöra min nyvunna dygnsrytm för lite sömnsvårigheter. Jag anar att det beror på att jag inte vistats utomhus på två dygn. Det finns inget som är så sövande som frisk luft.

Korkade kvinnor

image185
från aftonbladets
forum

Ang. inlägget innan.
Det är precis sådana här urbota dumma kommentarer från kvinnor om barnafödande jag stör mig något alldeles vansinnigt på.
Vad är syftet?
Grattis till att du klarade förlossningarna utan smärtstillande men jag beklagar verkligen att du är så korkad.
Modernt med smärtstillande? Ja och det var på 20-talet någongång det blev så modernt med penicillin. Det är så roligt det där hur det går mode i mediciner.
Ja, det gör utan tvekan ont att föda barn men varför i helvete vill någon ha mer ont än vad man behöver. Är barnet mer värt ju mer ont man har haft?
Idioti!

Give me drugs

Aftonbladet  skriver om att fokus på naturliga förlossningar ger orealistiska förväntningar. De flesta klarar inte av att avstå bedövning och smärtstillande även om de sagt det innan.

Jag personligen tycker det är fantastiskt dumt att säga att man ska föda naturligt innan men ens vet hur jäkla ont det gör. Varför vill man ens ha en naturlig förlossning? Varför ska man ha mer ont än vad man behöver? Många svarar att de vill vara 100% närvarande och att kvinnor minsann har fött barn i alla tider och klarat det utmärkt.
För det första så har inte kvinnor klarat det utmärkt, föda barn förr var FARLIGT! Risken att dö var rätt så överhängande. Och vad det gäller smärtan så visst fan klarade sig kvinnorna utan bedövning men vad skulle de göra? Skulle de resa sig upp ur sängen och gå? De var ju tvungna att klara det hur de än gjorde. Idag är man inte tvungen att klara sig utan smärtlindring. Många vill det ändå av någon konstig anledning.

Jag tror att det där med 100% närvaro är rent skitsnack, hur närvarande kan man vara om det känns som om man skall dö? Jag tror det handlar om ren tävlingsinstinkt. Man vill vara en duktig kvinna, en riktig urmoder. Riktiga urmödrar använder minsann inte bedövning. Detta märker man rätt snabbt om man läser diverse föräldraforum på nätet (familjeliv o.s.v.) där de nyblivna mammorna är sååå stolta och skryter om att de klarade av hela förlossningen utan någon form av smärtlindring (oftast är det förlossningar som har gått relativt snabbt så de inte riktigt hunnit). Hur ska man svara på det? Jaha vad duktig du var. Då måste det ju betyda att de som till slut ändå valde att bedöva sig var oduktiga, eller?
Kvinnor tävlar om precis allt. Värst verkar det vara med allt som rör barn. Man vill vara den perfekta mamman, bäst av alla. Det är så korkat så det finns inte.

Jag är så trött på kvinnligt tävlande, allt skitsnack kvinnor emellan för att man själv ska framstå i bättre ljus. Kanske pysslar män med samma sak vad vet jag, men om de gör det så märks det i alla fall inte lika tydligt (därmed inte sagt att det inte är lika illa). Jag älskar barn och vill gärna ha barn i framtiden, men jag ryser bara av tanken att jag kanske blir en sådan som tävlar om vem som är mest lyckad förälder på dagis.

Nu passar det minsann!

Nu passar det med snö!
Hela vintern har jag bönat och bett till vädergudarna om att stora vita snöflingor skall börja falla från himlen och faktiskt stanna kvar på maken i mer än en nanosekund. Inte en enda gång har jag fått vad jag bett om, inte en enda!!
Nu i morse var hela marken täckt av ullig vit snö. Snöflingorna dalade ner stora som tennisbollar.
Nu när man börjat förlika sig med att våren kommit utan att det har varit vinter på riktigt.
Men vet du vad vädergud, du kan ta och stoppa upp snön där solen aldrig skiner! Det är försent, nu vill jag inte ha den...

Träna med Blossom

Så fort Johan har dödat ett monster och sparat så långt han kommit i spelet så blir det träning med blossom i vardagsrummet. Fick med en DVD när jag köpte senaste nummret av toppHÄLSA. en tidning sm jag tyckte var helt okej. För övrigt älskar jag att köpa hälso- och träningstidningar eftersom jag tror att man automatiskt kommer i lite bättre form så fort man bläddrar i dem.

Jag avgudar Blossom så jag hoppas det är ett kul program. Antagligen asobbigt men det är ju et som är meningen. Och naturligtvis går man ju direkt på medelprogrammet. mjukstart vad är det?


Blogginlägg nr 17483265583 om melodifestivalen

Jag vaknar och reagerar sent.

Charlotte var en värdig vinnare (rätt låt vann).
Jag är glad att Christers placering blev så dålig.
Jag är överraskad över att det gick så dåligt för Linda B.
Jag åt så många ostbollar igår att jag blev illamående när jag skulle gå och lägga mig.

Nu är det slut på ostbollarnas och lökdipens tid. Nu börjar projekt ta mig samman och kom tillbaka i form. Melodifestivalen är slut och frosseriet slutar med den. Hej och välkommen löpningsrunda runt Karstorpssjön.
(Jag ska ta ett återfall när det är Eurovision)

Är jag redo att göra lumpen

Läste bröderna Schulmans blogg. Där kan man göra ett test för att se vad man skulle passa som om man nu skulle vilja göra lumpen (alltså inte i bloggen utan i reklamen brevid)

Naturligtvis gjorde jag det, kan inte låta bli sådana där test då jag tycker det är väldigt spännande att se vilken kategori av människor man förpassas till just idag.

image184

Ubåtsjaktsmatros låter ju otroligt spännande. Kanske man ska skicka in en ansökan redan idag.
Dock var testets titel lite missvisande "är du redo för lumpen?". Testet svarar ju inte alls på om man är redo för lumpen för då skulle helst andra frågor ställas än lite ordkunskap och logiktestande frågor.
Ex. på frågor:
Är du redo för att få blodblåsor stora som tefat på hälarna? Är du redo för att nya blåsor kan bildas i de redan söndertrasade befintliga blåsorna?
Är du redo för att sova minimalt och anstränga dig maximalt under vissa tidsperioder?
Är du redo för att umgås 24/7 med människor som du egentligen tycker är idioter men som du på något sätt måste älska ändå?
Ett litet axplock av frågor jag tycker kunde vara mer relevanta om man vill testa någons redohet inför lumpen.
Så nej jag är nog inte redo för lumpen även om jag tyckte det lät roligt att rulla runt  som Rambo i diken när Johans systerson berättade om när de försökte undgå att bli fångade av NBG häromdagen.



Hagabullarna

Idag gick vi till fiket med de stora kanelbullarna. Eftersom min utbildning i Göteborg börja lida mot sitt slut så har jag nu som mål att uppleva allt det där med Göteborg som jag trodde jag skulle hinna sen. Nu är det sen men jag har inte ens upplevt en promille av den där stan käns det som.
Idag skulle då de gigantiska kanelbullarna avhandlas.
Det var bara det att när jag såg bullarna i verkligeten så insåg jag ju att jag aldrig i livet skulle kunna trycka i mig en sådan. Får man ta med i doggybag? Så det blev en arraksboll (ganska stor den med) istället.
Men nu har jag sett dom, bullarna. Mitt mål är fortfarande att äta en. Jag antar att jag får späka mig innan för att orka, men det ska ske......sen.

Resident Evil

Johan sitter i vardagsrummet och spelar Resident Evil på Wii.
Jag sitter här inne i datarummet och trycker. Jag är livärdd även fast jag vet att det är ett spel. Jag vågar faktiskt knappt titta när han spelar än mindre spela själv även om det ser rätt skoj ut att döda zombiemunkar med kniv och gevär.
Jag tror att jag nöjer mig med att hoppa stavhopp och trampolin i Mario & Sonic at the Olympics. Känns inte riktigt lika skrämmande trots att Marios tomma, lätt psykotiska blick när han säger "Mario get you next time" inte känns helt ofarlig.


image183

Ipren är f-n inte intelligent

Nu förstår jag varför bebisar vill bita på saker när de får tänder. Det kliar ju något djävulusiskt nu när tandköttet börar läka. Jag vill vara där med tungan och peta men samtidigt tycker jag att det är riktigt otäckt att känna hålen efter tänderna.

Idag har varit en riktigt skitdag. En riktigt riktigt skitsugdag. Skulle åka till skolan men fick snällt åka hem igen pga av mensjäkelskapsont. Får så någon gång per år. Jag fattar inte vad det är för fel på mig (äggstockscystor och andra otrevligheter flimmrar förbi) men jag får så jäkla ont att jag bara vill gråta. Vilket jag också gjorde när jag låg och krälade på hallgolvet för att det inte ville sluta göra ont och jag bara ville kräkas. Hyste starka systerkänslor gentemot tjejen som spydde i direktsändning (alla vet vem jag menar). Ipren hjälpte inte, varmt bad hjälpte inte. Först när jag stjälpt i mig en brustablett alvedon kunde jag stå upp igen. Jag vet dock inte om det var alvedonen som gjorde susen eller om det gick över av sig själv.

Killar har sån tur som slipper allt sånt. Varför var Eva tvungen att äta det där äpplet? Eller som Annika Lantz uttryckte sig i sin bok 9 1/2 månad ; Tänk att ett vanligt blodsockerfall kunde få sådana ödesdigra konsekvenser.

Hur ska jag någonsin våga föda barn när det gör så ont ibland att bara ha mens?

Jag fick i alla fall en princessbakelse till fikat idag, det är nog det enda värt att notera från denna dag annars.

Borås jobba jobba jobba

Heja Borås!
Kom igen nu dååå.
Jag skulle så gärna vilja se Borås-Leksand lite senare i vår.


Amning och alkohol

Läste detta inlägget hos bloggkommentatorerna vilket sedan förde mig vidare till fotbollsfrun och kommentarskriget som följer.

Det är helt otroligt vad det här med alkohol och amning upprör. Jag tycker att det är skrämmande vad folk är dömande mot ammande mammor som tar sig ett glas rött till fredagsfilén.
Nu äntligen har ju en grupp forskare kommit fram till att ett enstaka glas vin då och då inte ger mer alkoholhalt i bröstmjölken än vad som finns i juice, läsk m.m. Tvärtemot den nolltolerans som tidigare rekommenderades till ammande kvinnor.

Kommentarerna som finns att läsa menar att om man inte kan vara utan alkohol under den korta tiden man är gravid och ammar så ska man ge fan i att skaffa barn. Vad de inte verkar fatta är att viljan att dricka ett glas vin för att man tycker om det inte är detsamma som att man inte klarar sig utan alkohol. Jag tvivlar på att mammor som inte klarar sig utan alkohol skulle sluta dricka även om forskarna sa att effekterna på barnet är förrödande. Kolla bara in hur många gravida och ammande mammor som röker. Självklart hade mammor som gillar vin hållit sig undan det om det hade varit skadligt för barnet men nu är det ju inte det så varför inte få dricka det man gillar om än i begränsad mängd.

Det är inte OK att dricka alkohol när man är gravid men att ta ett glas när man ammar ser jag inget som helst problem med. Vidare säger kommentarerna att allt precis allt som man intar hamnar i bröstmjölken och därför ska man inte dricka alkohol för man kan inte vara säker på vilken effekt det har.
Med den filosofin i bakhuvudet skulle jag inte vilja äta någonting annat än 100% ekologiska, kemikaliebefriade livsmedel. Tror nog att mycket som finns i livsmedel idag är bra mycket farligare för ett spädbarn än bröstmjölk som innehåller en alkoholhalt motsvarande den i läsk. Folk borde kanske tvivla på om de ska äta skräpmat (snabbmat, hel/halvfabikat) när de ammar eftersom det innehåller så mycket kemikalier som färgämnen, konserveringsmedel o.s.v. Det verkar gå hur bra som helst för de flesta att moffsa i sig! Jag är faktiskt inte så säker på att coca-cola är sådär himla bra att dricka när man ammar, låt oss förbjuda det!

Jag tycker inte att man ska vara full (varken mamma eller pappa, ammandes eller ej) när man har ansvar för ett barn men att dricka ett glas vin någon gång ibland är knappast att vara en dålig förälder.

Restriktioner för gravida och föräldrar skall vara underbyggt av fakta och forskning inte av rådande moral. Annars riskerar man att drunkna i alla förbud och i värsta fallstrunta i allt istället för det som verkligen är viktigt.

(Kommentar #57 Aljo under fotbollsfruns blogginlägg är mitt i prick!)


två tänder - två kilo

Det är jäkligt jobbigt att äta när man knappt kan gapa och sen bara tugga på ena sidan. Det här med att dra ut tänder kanske är en urbra bantningsmetod. Så går du ner ett kilo i veckan fram till sommaren - dra ut en tand, när det har läkt dra ut nästa. Fast jag har nog hellre kvar mina tänder än går ner i vikt.
Får köpa soppa och hälla i mig när jag blir hungrig.

Betnér och Gustafsson

Det här var riktigt roligt:

Nu ska visdomständerna bort

Jag skrev ett inlägg förut. Det kan ha varit ett av mina bästa inlägg någonsin. Jag säger inte att det var så men det KAN ha varit så. Precis när jag skulle posta det så ballade internet ur här hemma och hela inlägget försvann.
Nu har funkar det igen men jag har noll energi och tid att skriva om det igen!

Nu skall jag gå till tandläkaren och få två visdomständer utdragna. Tänk på mig är ni snälla. Jag behöver stöd när jag ligger där och svettas i tandläkarstolen. Och som vanligt är det inte själva ingreppet jag svettas över utan tanken på pengarna som skall dras från mitt kort när det hela är över.

Förresten, Jag fick jobbet!!!

Sluta spekulera

Efter att ha tittat på ett antal youtubeklipp med melodifestivallåtarna som nyligen släpps kan jag bara konstatera en sak - folk fokuserar på fel sak!
I kommentar efter kommentar ältas det om vilket bidrag som kommer gå bäst hem i övriga Europa. Vilket bidrag ska vi skicka för att vinna? Jag har själv varit en av dessa spekulerare men inte längre.
Naturligtvis ska den låt vinna som svenskarna tycker är bäst. Vad bryr vi väl oss om vad Europa tycker. Vi är väl inte en skock får som låter oss fösas hit och dit. Vi skickar väl vilken låt vi vill, bara vi gillar den! Så strunta i vilken låt som har mest Eurovisionpotential nu och rösta på vad ni tycker är bäst.
Jag skulle banne mig skämmas om Sverige skickade en låt som Ukrainas förra året, skit sak samma om den kom tvåa, jag är betydligt mer stolt över the Ark.


Hot Dogs

Idag var det fem hundar med på tåget. Fem?!
Är det internationella hunddagen idag eller vad är det frågan om?
Jag har aldrig varit med om att så många hundar har varit ute och åkt tåg klockan fyra på en måndageftermiddag.
Hundarna var givetvis hur söta som helst och en hund fick för sig att göra en utflykt till min plats och börja rota runt bland mina matlådor. Det var roligt tyckte både hunden och jag,  så länge det varade. När ägaren uppmärksammade att hunden var på fel sida om mittgången ryckte hon förskräckt i kopplet och gav mig ett förläget leende. Jag försökte återgälde det genom att ge henne mitt mest övertygande "det är lugnt jag ääääääälskar hundar-smile" för att släta över det hela, jag tror det lyckades ganska bra.

Annars har jag för andra gången varit på Göteborgs studentbokhandel utan att få med mig kursboken hem. Den här gången var den slut men nya kommer tydligen imorgon. Jag är trött på att leva farligt så jag bad om att få lägga undan en kopia när boken kommer.  Dock fick jag med mig en statistikbok som verkar hyffsat lovande. Det är min förhoppning att jag skall lära mig statistik denna gång, femte gången gillt eller liknande.



Munnen full

Väntar på besked om jobbet. 
I början på denna vecka ska jag få veta.
Jag glömde informera om att jag imorgon skall till tandläkaren och dra ut visdomständer. Naturligtvis kommer telefonen ringa exakt då. Undrar om tandläkaren kan tänka sig att tillåta att man svarar i telefonen under själva ingreppet. Med handsfree naturligtvis. Fast det kan ju bli lite krångligt att prata med bedövning i både över -och underkäken. Det får lösa sig på något sätt.
Hej, jag kan inte svara just nu för jag har munnen full av bedövning och tandläkarfingrar

Last night

Igår samlades vi "alla" hemma  hos Henrik (Johans kompis). för att titta på andra chansen naturligtvis. Om man inte kollar på melodifestivalen så är man dömd till utanförskap för all framtid (nåja två veckor eller så).
Kvällen började lugnt och sansat med lite öl godis, smörnötter (de smakade smör), chips och youghurt -dip. Jag var extra glad över att det var yoghurtdip eftersom man då kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt......det är ju bara yoghurt liksom...hrmm. Rättelse, smörnötterna var Davids verk och inte Henriks, jag ber om ursäkt för allt eventuellt obehag som detta misstag kan ha gett upphov till.
Vi värmde upp med lite hejarramsor åt E-type m.fl. (de åkte ut), sedan fortsatte hejandet på inte ola (han gick vidare) någonstans där började man tappa sugen och då hjälpte det tyvärr inte att Nordman gick vidare, andra chansen kändes redan lite avslagen.

I slutet av programmet utbrister Johan.
- Men Henrik du har ju köpt en sån där färdigblandad billig påse med lösgodis
- Har jag ju inte. Jag har plockat ihop det själv (upprört, med all rätt för Henrik är själva motsatsen till snål)
- Men menar du att du har valt så här äckligt godis själv?

Inte speciellt schysst att säga till någon som just har givit oss sitt gamla soffbord for free.
Jag tror det var där någonstans som jag blev alldeles vansinnigt trött. Så efter att ha underhållit med lite karaoke (inte frivilligt att lyssna på) så var vi tvungen att cykla hem och lägga oss. De var nog lika bra det för de andras skull.


filmupplevelse

Från vardagsrummet:
pow pow pow (pistolskott)
Men vad gör nöten?????
woawoawoaiiiiiiiiiiiiiwoawoawoa (polissirener)

Det är så härligt när folk lever sig in i filmer.  Det kan man aldrig göra på bio iaf inte om man inte vill uppfattas som sinnesrubbad. Alltså film är bäst hemma (med surroundljud)!

Björn jag saknar dig ibland



Så himla bra! Minst lika roligt som Björn själv. Hade Björn varit med igår så hade vi ju inte fått se denna lilla serenad. Jag skrattade så att tårarna rann.

Den yttersta dagen

Har läst Fredrik Lindströms och Hasse Phils bok Vem är björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier. Där försöker de bland annat svara på frågan när Jesus kommer tillbaka. Enligt Johannes skall Jesus komma tillbaka på den yttersta dagen. Författarna frågar sig om den yttersta dagen redan kan ha passerat.

Nu är jag säker: Den yttersta dagen var igår. Det kan inte ha varit något annat än den yttersta dagen när Carola så snöpligt åkte ut ur andra chansens första omgång. Så nu väntar jag bara på att få se Jesus glida gata upp och gata ner här i staden. Det kan nog dröja då Jesus förmodligen har mer intressanta städer och platser i världen att besöka innan det blir Skövdes tur. Jag tycker det är ganska skönt för jag är inte riktigt beredd att gå med Jesus ännu. 

babysteps

Paj klar!
Städning kök klar!
Städning resten av lägenhet - återstår
På gång: Kafferast

Bildbevis
image182


en hemmafrus dagbok

Nu tänker jag vara huslig.
Jag tänker städa hela lägenheten skinande ren och under tiden tänker jag också baka en paj. Jag får amerikansk 50-talshemmafruvibbar så det bara skriker om det. I jämställdhetens anda får jag väl byta några glödlampor, skruva lite på avloppsrören eller helt enkelt gå ner i källaren och snickra något helt oanvändbart efteråt.
Allt för att hålla balansen.

image180

Hela mitt liv ställs på ända

Jag är uppe! Klockan är 6.22 och jag har vait uppe sedan sex och det är lördag! Jag måste vara riktigt sjuk nu. Jag inbillar mig att jag kanske har någon slags livsfarlig tumör som sitter i den del av hjärnan som har ansvar för dygnsrytmen. Det eller så är jag på god väg att bli kärring. Snart kommer jag gå upp klockan fem varenda morgon för att få mitt morgonkaffe. Jag kommer lyssna på radion och drömmande stirra ut genom fönstret, kanske sucka lite medan jag dricker mitt (koke)kaffe.
Men om sanningen ska fram så vaknade jag ju faktiskt inte av mig själv utan det var en Johan på väg till hockeycup som väckte mig så satans tidigt.

Fråga¨: Varför måste hockeycuper starta så satans tidigt?

Britney gravid?

Ja kanske, men det kan också vara gammal hederlig förstoppning eller gasbesvär. Jag skulle inte dra några högre växlar baserat på den bilden. Varför kan jag inte lämna Brittan ifred?

Vart tog tiden vägen?

Om 40 minuter skall jag träffa M på stan.
Om 40 minuter?
Innan dess skall jag göra en inbakad fläta för att dölja att mitt hår är så fett så jag lika gärna skulle kunna dränka in det med olivolja utan att någon skulle märka skillnaden (nej jag kan inte tvätta håret mer än två gånger i veckan då jag har irriterande eksem i hårbotten). Innan dess skall jag också ta mig in till stan utan att det går någon buss.
Jag misstänker att M blir synnerligen pissed om jag kommer försent då hon numera har ett seriöst jobb och således inte kan dra över på lunchrasten. Annat är det ju för mig som är en odiciplinerad student.
Så varför sitter jag här och bloggar då?
För att jag är en obotlig tidsoptimist of course! Vad annars?
Men nu är det verkligen bråttom...

Update:
Det gick en buss, fast jag känner mig ändå lurad. Var på busshållsplatsen i tid...faktiskt hela 8 minuter innan det stod att bussen skulle komma. Men icke kom det någon buss ....förrän tio minuter försent vilket resulterade i att jag också kom försent trots att jag var i tid. Men M den raringen blev inte sur. Till lunch blev det kyckling i malariavin (okejdå inte malaria men nåt sånt hette det). Det var gott men inget mot den lilla brownien (ca 1 kvadratcentimeter stor) som man fick ta till kaffet. Jag och M diskuterade möjligheten att hon skulle distrahera servitrisen medan jag på något sätt skulle haffa fatet med brownies och smyga ut. Vi kom fram till att det inte var någon bra idé då M inte  för all framtid ville vara känd som "hon som är kompis med den där som stal fatet med brownies". Klokt beslut tror jag då Skövde inte är en speciellt stor stad med begränsade lunchmöjligheter.

Vem ska kakan smaka?

Nu får Johan komma hem så jag får äta en donut (ja det blir träningscykeln sen antagligen). Man kan bara inte äta en donut ensam. Inte för att jag skulle skämmas utan för att det skulle innebära att Johan skulle ha sin kvar att njuta av när han kom hem och jag skulle sitta utan i soffan, lägga huvudet på sned och kanske dregla lite.

image179
Bilden kommer från
http://www.donutking.com/ där det står att en dount är "

Perfect as an after-school treat with a glass of milk. Tror jag säkert! Perfekt om man vill få hjärtinfarkt innan man fyllt 30. Bara för att jag älskar donuts betyder det inte att mina framtida eventuella barn någonsin kommer få smaka en (i alla fall inte som mellanmål efter skolan)


För dåligt

image178
Inte konstigt man har svårt att hålla vikten när man tränar såhär dåligt plus äter bullar och donuts nästan varje dag. Skärpning Jaget!

Hoppas, hoppas, hoppas

Intervjun gick bra ...tror jag. Det är svårt att veta vad en annan människa tycker och tänker men personalchefen är verkligen supertrevlig. Får besked i början på nästa vecka. Spänd på svaret naturligtvis!

Imorgon blir det lunch med M. Ska bli riktigt trevligt, tyvärr måste jag in till skolan först och lämna in en blankett som måste lämnas in senast i morgon. Känns riktigt surt att behöva ta sig till Göteborg när man inte har föreläsning.

bespara mig jesus

Det här är scary .
Jag är alltid livrädd för extremt religiösa människor. Det känns som de är som tickande små bomber som kan explodera när som helst. Det känns som om de kan rättfärdiga vad som helst om de bara hittar ett tillräckligt passande bibelcitat.
På denna sida pratar man om väckelserörelser och att ta emot Jesus i sitt liv etc. etc.
Jag ber, snälla bespara mig! Att tro blint och okritiskt på en bok är inte vettigt...inte alls!

Missat samtal

Jag missade ett samtal idag när jag var på föreläsning. Eller egentligen var jag inte på föreläsning utan jag hade glömt att sätta på ljudet igen efteråt. Numret var självklart hemligt och det skaver i mig än. Vem var det som ringde? Jag kan verkligen inte släppa det. Det var evigheter sedan någon ringde mig med dolt nummer.
Varför oh varför satte jag inte på ljudet igen?!

Nu blir det korvgryta med spagetti.....yummie!

Det här funkar inte längre


image177
Jag och mitt smink har ingen bra relation.
Det är inte konstigt eftersom det envisas med att gång på gång kraschlanda på badrumsgolvet och gå i tusen bitar. Sedan kan man glömma att kunna ta med det någonstans, om man inte vill att insidan på necessären och ibland även väskan ska se ut som ett mosat clownansikte det vill säga.

Moralpanik á la 2008

Aftonbladet (here we go again) har skrivt en artikel om hur kvinnliga kidz klär av sig på dansgolvet för att få ragg.
I samband med artikeln har de en omröstning; "klär sig ungdomarna för utmanande?" 74 % har föga förvånande svarat ja.
Om aftonbladet hade gjort en liknande undersökning på 70-talet med dess slimmade jeans m.m. hade resultatet säkert blivit 74%. Jag tvivlar på att de som var ungdomar på 70-talet tittar tillbaka och tänkar "ja , visst klädde jag mig som en riktig slampa"

Visst, vi säger att ungdomarna verkligen strippar ner sig till ungefär ingenting och vi säger att det verkligen är för utmanande (vem som nu bestämmer det? har vi någon utmanandekläddminister i Sverige? )
ungdomarna klär sig utmanande eller förlåt de unga tjejerna, för naturligtvis är det tjejernas klädsel som skall granskas in i minsta detalj. Tänk en artikel där det står att unga killar klär sig för utmanande. Ha, skrattretande!

Nästa chock är att tjejerna tydligen klär sig för utmanande pga att killarna ska se dom, märka dom så att de kan få hångla eller strula.
Vad är det som är så chockerande? Det har väl tjejer gjort i alla tider. Kjolfållen har väl succesivt åkt längre och längre upp på låret genom åren och varje generation föräldrar har väl vandrat moralpanikens gata fram varenda gång.
Killarna pillar ju med sitt hår i timmar och sprayar kroppen så full med hugo boss eller axe att bussarna måste utrymmas. Varför gör dom det? Får att få hångla såklart. Men det är ju inte samma sak tänker ni nu? Nähä, varför inte? Egentligen? Båda saker handlar om att attrahera det motsatta könet (eller samma om man är lagd åt det håller)

"Målet är att få strula med så många som möjligt. Den som hånglar mest får högst status. " står det i atikeln!
Jamen snälla nån, så har det väl varit sedan hedenhös tid. Så var det när jag var 13, säkert när mamma var ung också. Det är inte news!.

Fältassistent Tina Lundin säger:
- Tyvärr leder det (den utmanande klädseln) till att killarna tar på tjejerna också.
Oj killarna tar på tjejerna! Det gjorde killarna på min tid också. Vi var inte halvnakna men om mitt minne inte är alldeles åt skogen så tog killarna på en och vi tog på tillbaka. Killar är inte okontrollerbart kåta monster som inte kan hejda sig. Varför måste de alltid framhållas som det i sådana här sammanhang. Tonårsungar är kåta, that's it! Man är nyfiken, sex är spännande. Tonårsungar vill hångla och ta på varandra så enkelt är det. Varför beskrivs det som en synd i aftonbladet. En tidning som verkligen inte brukar vara moralens väktare numero uno. Aftonbladet publicerar dagligen bilder på halvnakna tjejer och nu blir dom förvånade och förskräckta när tonårskidsen tar efter??!!
Ännu en grej som passar in i kategorin "hur tänkte ni nu?"

För att avsluta på ett briljant sätt så informerar aftonbladet om att bilder tas på de halvnakna tjejerna, bilder som sedan publiceras på arrangörernas hemsida. Så tack för det aftonbladet, för nu kan alla era kåta gubbar till läsare gå in på hemsidan och dregla över dessa tjejer och förnedra dem ännu mer än vad ni har gjort i och med denna artikel!
Skäms ta mig fan!