Valborg

och hälften av alla ungdomar ska supa enligt undersökning på lunarstorm. Ja, vad ska man säga. Ska ju själv ut och festa så man är ju inte direkt bästa förebilden!

Efter idag i alla fall - no more surströmmingspolka, så man har längtat!

Inlämnat och klart

Känns skönt, fast det är förmodligen det sämsta jag lämnat ifrån mig någonsin. Är inte alls nöjd med arbetet men det är inget jag behöver bekymmra mig om i helgen i alla fall!
Idag har jag shoppat två långtröjor från Gina Tricot till denna nätta summan av 160 kronor. Det tycker jag var ett lagom pris =). En grå och en rosa blev det. Så fint!

Panik!!!!

Ok, det är bara att inse. Jag kommer INTE att hinna. Får lämna in det när det är klart helt enkelt. Hoppas inte jag blir kuggad för det bara, för att jag lämnar in för sent. Men det är ju helg nu och allt, tycker inte de borde hinna kolla nu ändå! Viktigaste är väl att man blir godkänd innan slutdatumet ändå!

Skövde

Borta bra men hemma bäst. Längtar lite efter skövde idag, ska bli skönt att komma hem. Verkar vara fint väder där också i alla fall. SÅ på med ballerinaskorna så blir det strax tåget hem!


Snart måste det in

och projektarbetet är fortfarande inte klart. Men vi har inte fått någon tid så innan midnatt antar jag och det ska jag väl klara!
Då är det bye, bye lovastatin (se bild) och alla de andra!

image54



Detta är alltså vad jag skriver om, statiner, det är ett slags läkemdel som sänker nivån av blodfetter i blodet (kolesterol). Men detta är en kemikurs så man ska inte direkt beskriva sådana saker utan hur de verkar kemiskt alltså vilka grupper i molekylen som gör vad och så vidare. Alla molekyler ska ritas själv så jag tackar Gud och P att jag fick det där superbra programmet av honom som gör det bra mycket enklare. Får väl fortsättta nu då!


Äntligen rättvisa!

Nu får vi apotekar,läkar, veterinär-studerande m.m. ha lika många poäng efter oss som alla andra studerande.
Känns som någon slags rättvisa har uppnåtts.
Läs mer
här

Skrivkramp

Jag kan inte skriva längre. Försöker komma igång med mitt prohektarbete men det vill aldrig ta sig. Försöker intala mig själv att det bara är att göra men det går bara inte! Allt blir så himla dåligt och jag skriver några rader för att sedan sudda ut dom igen för att jag inte är nöjd. Men snart måste jag börja strunta i om jag blir nöjd eller inte och bara skriva. Usch känner mig alldeles gråtfärdig!

Härlig dag!

Vilken underbar härlig dag det är idag! När man går utanför dörren möts man av ljumma vindar, fåglarna kvittrar och all grönska som börjar komma är så otrolig vacker.
Får nog ta min dator och gå ut och sätta mig och skriva tror  jag. Enda nackdelen är väl att det är lite svårt att se på skärmen när det är soligt men det får man väl ta.

IFK Skövde

Ja, jag är väl inte ett fanatiskt handbollsfan men GRATTIS IFK till finalplatsen!
Igen blir det två handbollslag från skövde till final. Det är ju så man blir stolt =).
Lycka till! Hoppas att någon av herrarna eller damerna kniper guldet men eftersom mycket vill ha mera, helst båda två!!!!!!

Tre förluster till

Magnus Åkerlund (till Timrå IK)
Viktor Ekbom (till Linköpings HC)
Anders Spaak (tränare,till Grästorps IK)

Åkerlund kanske inte räknas som en riktigt förlust då han egentligen bara var utlånad från HV71. Är så glad att jag har fått sett honom i SIK-tröjan säsongen som varit. Han har varit helt fantastisk och det finns många vackra räddningar som fortfarande finns kvar på näthinnan. Frågan är bara; vem ska vi nu ha som förstamålis?

Ekbom var bättre första halvan av säsongen tycker jag men han är ung (bara 17 år) och är definitvt en talang som inte växer på träd. Han spelar smart och enkelt, det ska bli spännande att se vad som blir av honom till slut.

Spaak är jag lite fundersam till varför han fick sluta. Varför ändra på ett vinnande koncept? Han och Ulf Rudmarker (som fick stanna kvar) skötte uppgiften som tränare alldeles utmärkt tyckte jag eftersom de lyckades ta laget längre än väntat. Den officiella förklaringen är väl att man inte ville ha två jämbördiga tränare men att det vore svårt att degradera en av dem. Jag tycker den förklaringen är minst sagt underlig och tror att det istället är interna stridigheter som ligger bakom beslutet!

Tack för tiden i SIK och lycka till i era nya klubbar!


Projektarbete

Det går inget bra alls! Kommer ingen vart. Skriver och suddar ut för att det inte blir bra. Känns helt enkelt hopplöst, inget bra alls.

Sjukt

Om ni som jag är lite knäpp så har jag ett filmtips. Pianisten (baserad på en roman av nobelprisvinnnaren Elfriede Jelinek) som just nu börjat på vår kära public service kanal nr 2. Fast jag måste ju varna för att den är i sjukaste laget t.o.m. för mig. Men den är ju fransk och det är ju alltid trevligt!

Mikael Persbrandt

Är det bara  jag som inbillar mig eller är den mannen med precis överallt just nu? Reklamer, Beck, ny film på gång m.m. Fast inte mig emot, som med många andra av det kvinnliga könet är man ju lite svag för honom :-p.



Sjuka ideal

Är så jäkla trött på alla pinnsmala tjejer överallt i media. Inte för att det är något fel på att vara smal men alla är inte det i världen även om man kan tro det!
Jag är inte tjock men man tycker alltid att det finns lite för mycket här och där. Det sjuka är att man ju bara ser sånt på sig själv inte på andra. Och om jag tycker så borde det innebära att andra inte ser det på mig!
Hittade det
här idag, storlek zero. vad långt människan har kommit va?
Blir så trött, så trött. men ändå är det sånt som tvingar en till gymmet gång på gång. Kan ju bara försöka inbilla mig att det är för hälsans skull men det vore väl att ljuga!
De flesta jag känner (tjejer) har eller haft problem med mat och med att de tycker att man är för tjock. Och jag vet att det är medias fel, man kan inte säga något annat. Dags att börja ta sitt jäkla ansvar någon gång!


Life as a sugar addict

Ja, jag erkänner. Jag är helt och fult helt beroende av socker. Nu när jag är helt pank (pengarna kommer ju imorgon) så känns det så otroligt jobbigt att jag inte ens har möjlighet att få tag på något sockeraktigt. Jag har heller ingenting med speciellt mycket socker i hemma om man nu inte ska räkna ketchup men känner inte för att sitta och sleva i mig ketchup för att stilla ett sockerbehov.
Är så sjukt, sjukt sugen på godis just nu. Skulle nästan kunna överväga att snatta lite godis fast bara nästan.
Har ju tre kronor, men vem orkar gå till affären för att köpa pytte,pyttelite godis. Jag kanske borde säga att min lathet ofta överväger mitt enorma sockersug och tur är väl det!

                                                    
image28


Lovely, helt enkelt lovely. Jag skulle kunna strypa den som kom på lösviktsgodis för det är det bästa jag vet

Kan inte sova

Jaha, första gången på länge som jag inte kan somna. Var och fikade med P idag och han hade inte sovit bra på flera nätter. Det kanske smittar av sig :-). Nej, men skämt åsido, får väl försöka igen men ska ta en kopp te (naturligtvis koffeinfritt) och se om det hjälper! Annars får jag börja räkna får igen.
  
                                                  81440-6

farbror blå överallt

Ja, poliser i hela stan! det hade tydligen varit någon fotbollsmatch och vad följer i fotbollens spår - jo bråk mellan suppportrar såklart! Jag förstår inte hur man kan hata så mycket i sport. Fast dom som bråkar är väl helt klart ute mest efter att slåss inte för att de har så mycket passion för sporten.

Filminspelning pågick också i staden ikväll. Stora lampor och folk som sprang runt. Det var någon ny serie med kriminalfilmer som skulle spelas in, typ wallander fast med en kvinnlig huvudroll. Väldigt uppfriskande! Jag gillar ju alla sådana filmer och har sett nästan alla beck och wallander skulle jag tro. Så det blir något att se fram emot. Men nu blir det till att hoppa i säng, har massor att göra imorgon.

My super sweet 16

på MTV, är det på riktigt? Har aldrig sett det förut och efter 5 min tittande på det nu så lär jag väl aldrig se det igen. Äckligare ungar får man väl leta efter.Hur kan man skämma bort sina barn så? Ser man inte själv som förälder vilka vidriga personer sina barn utvecklas till?
Födelsedagsbarnets egen kommentar i slutet; "festen kostade mer än mina föräldrars bröllop men det var jag värd, jag är ju prinsessan Ýasmine!"
Spyreflexen är farligt nära att reagera på detta

Jehovas Vittnen ringde på

Ringde på dörren men jag sa att jag inte var intresserad vilket stämmer till 100 %. Att säga att jag inte direkt är överförtjust i det samfundet (eller vad man nu kallar det) är ju en underdrift.
Däremot har jag inget emot Jehovas Vittnen som personer, alla jag har träffat har varit trevliga människor, dessa två tjejer verkade också höra till den kategorin. Usch vad jag skulle tycka illa om att behöva gå från dörr till dörr på det där viset. Jag antar att man som vittne också borde vara rätt medveten om att folk inte tycker om det. Iofs om man är troende så kanske man inte tänker i samma banor som jag, utan det är väl en sak som bara ska göras antar jag. Fast vad vet jag, jag är inget vittne och kommer aldrig att bli! Så att ringa på min dörr är ingen idé, fast det kan dom ju förstås inte veta innan...

I Tibro händer det saker

Man på inlines knivskar tre personer i lilla, lilla tibro. Tycker polisens kommentar var intressant; "det verkar som om personen i fråga möjligen kan vara sjuk"
Jo, tacka *** för det. Otäckt är det i alla fall. Har det blivit vanligare med knivöverfall på senare tid eller är det bara att det blir mer upppmärksammat i media post Anna Lindh?


Duktig flicka

Idag har jag, som rubriken, antyder varit himla duktig. Direkt efter föreläsningen idag gick jag och satte mig i biblioteket på chalmers och pluggade! Har ju varit i en riktig djup och långvarig down-period ett himla bra tag nu där motivationen varit noll och ingenting varit roligt. Idag var allt roligt. Föreläsningen var otroligt intressant och jag kände för första gången på länge att detta är vad jag vill hålla på med. Sedan kanske det hjälper att föreläsaren vi har nu, som f.ö. är norrman (vad det nu har med saken att göra), är en av de bästa vi har haft . Han är så pedagogisk att det nästan blir löjligt enkelt ibland. det här borde vara jättesvårt, ändå förstår man allt när han förklarar och han pratar ändå norska! Så nu vet jag allt om varför heroin har mer effekt än morfin och varför vissa andra morfinderivat har sämre effekt men är ganska bra ändå :). Inspirerande!


Så nu ska jag laga lite mat tänkte jag och sedan ska jag börja skriva på mitt projektarbete där jag inte varit lika flitig...än!

Reflektioner idag:
Kemi är himla kul när man är liten. Idag när jag kom ut på föreläsningen möttes man av en skock uppspelta barn som kom ut med påsar med något konstigt innehåll i. Misstänker att det var hemmagjort slime eller något. Det är någon slags vetenskapsfestival som pågår och de hade säkert varit där på studiebesök. jag vill också göra slime!!!

Hur kan de som bygger kortegeekipage lyssna på låtar om surströmming hela dagarna? Blir ni inte galna människor? Eller hör det till. Nu vet jag ju inte förstås om det bara spelas surströmminglåtar hela tiden men båda gångerna jag gick förbi idag hörde jag klart och tydligt ordet surströmming flera gånger sjungandes till någon klatschig refräng.


premiär

image49


För inlinesen gick alldeles utmärkt. Visst är man lite stapplig i början men det gick ändå :-).
Dock åker jag inte utan hjälm och diverse andra skydd och jag har även knäskydd under byxorna ifall olyckan skulle vara framme! Man kan också konstatera att jag inte ser klok ut i hjälm men vad spelar det för roll. Mina hjärnceller är viktigare än mitt utseende och jag vill inte slå huvudet i hård asfalt oskyddat. Får stå ut med att det ser ut som jag har en gigantisk, blå champinjon på huvudet :p.
Ska nog ta en tur imorogn innan frukost också om vädret tillåter!

Träningsvärk

Aj, oj, aj hela kroppen värker men det skaväl vara så när man har tränat antar jag. det är nästan skönt på något sätt tycker jag, träningsvärk alltså. Man blir ju varse att man har rört på sig i alla fall! Tänkte ändå försöka ge mig ut på årets första inlinestur. Har blivit så inspirerad när jag läst Marithas blogg :-).

glass och tacos

Idag har jag inte gjort  mycket värt att nämna. L med sin vän L var här en sväng och sedan åkte vi till Lejonet och björnen och käkade glass i stora glass. Jag valde tre kulor i bägare och tog smakerna, citronsorbet, röd citrus och pepparmyntschoklad. Alla tre var jätte goda men citronsorben var himmelriket, så otroligt fräsch och god. Sedan åkte vi hem till L, gjorde i ordning tacos och käkade ännu mera. Så nu sitter jag här, jättetrött och alldeles proppmätt.

Imorgon blir det skola och träning innan jag styr kosan mot Skövde igen. Jag har kommit på att det är otroligt mycket lättare att verkligen ta sig tid för träning när man bor bara tvärs över gatan från gymmet. det funkar faktiskt, så det jobbiga för mig torde inte vara träningen utan att ta sig dit. Något att tänka på i framtiden =).

Nyförvärv

Nu har jag ju hållt mig ifrån att skriva om hockey ett bra tag men nu kan jag inte låta bli.
Silly season har hittills resulterat i dessa nyförvärv av Skövde IK:
Anders Lundström  (från Mariestad BOIS)
Marko Toivola (från Maristad BOIS)
Andreas Adolfsson (från Tibro IK)
 också Anders Ljungblom som assisterande tränare då förstås.
Får hoppas att dessa herrar alla tillför något bra till laget!


Förluster så här lång är:
Ales Dvorak
Johan Magnusson (till Bofors IK) 

Johan Magnusson är verkligen en förlust då han var alldeles strålande säsongen som gick. Förstår att han vill spela ett snäpp högre även om det är tråkigt för oss. Lycka till i Bofors Johan!

Dags att bli vuxen!

Jag är ganska blyg, det är faktiskt en sak som kanske inte alla vet. Jag verkar kanske inte så blyg alla gånger men det är jag, jätte blyg. Vissa situationer är värrre än andra. Att prata med personal i affärer, att ringa samtal till myndigheter eller andra som inte ingår i kategorin släkt och vänner.

När man är vuxen kan man inte vara blyg har jag kommit på så därför ska jag nu börja tvinga mig själv att göra dessa saker. Idag t.e.x. ska jag först gå på en introduktion till gymmet här nere och det innebär ju vissa orosmoment som var ska man samlas, tänk om ingen kommer vad gör jag då o.s.v. Sedan ska jag också ringa till sommarland och försöka få sysselsättning i sommar vilket också känns jobbigt även om personalchefen är hur trevlig som helst. Igår gick jag till gymmet själv och tränade, kom på att maskinerna var lite svåra att ställla in och pratade då med henne i receptionen om hur man skulle boka introduktionen. Jag gick också förbi nätverksgruppen för att försöka få igång internet vilket gick hur bra som helst. Jag måste göra mer sådana här saker så att jag vågar, det är ju inget farligt direkt!

Jag vet varför jag är sån här, tror jag i alla fall :). Jag har en otrolig löjlig skräck för att göra bort mig. Jag har otroligt svårt att bjuda på mig själv i sådana situationer-tyvärr! Däremot vet jag inte riktigt varför jag är sån men det har väl med bror (eller syster i mitt fall)-duktigsyndromet kan jag tänka mig.


Men nu ska jag "skärpa" mig. Jag får öva, öva, öva tills det inte känns så farligt längre, hemmgjord kognitiv terapi tänkte jag mig. det kommer gå så bra så!!!


Nät

Nu har jag efter några abstinensfyllda dagar äntligen fått nät här i gbg.
Fast jag är inte så jätte säker på att det verkligen är något bra :-). Kommer väl sitta här jämnt nu - i alla fall på kvällarna. Så nu behöver ingen vara ledsen, bloggen kommer härmed uppdateras med jämna mellanrum. det är i alla fall min avsikt men man vet ju aldrig ;-).

Malaria i Europa

Kan bli verklighet om klimatförändringarna pågår så temperaturen höjs med 2-3 grader! I alla fall enligt vår föreläsare men det låter ju rimligt. Något att tänka på kanske. Får se om läkmedelsföretagen får tummen ur arslet då om det är européer det gäller ocxh inte bara fattiga afrikaner.

Nu så har jag "flyttat" till gbg. Känns jäkligt gött att slippa åka tåg varje dag men upptäckte till min fasa att jag kanske inte kommer att ha nät där. Fy så jobbigt men det går kanske ändå. kan ju dock inte uppdatera bloggen så ofta men det är ju inget som får världen att gråta direkt :-).

Idag har jag bakat bullar. J fyller ju år imorgon och då ska han ha kalas. Så imorgon ska jag baka citronkaka och viktigaste av allt-tårta! Får se hur det går men det blir nog bra till slut. Ska göra
maddes mammas specialité chokladpuddingtårta fast i en egen version. Dock kommer det nog inte bli lika bra som hennes som helt enkel är magnifik! Man får göra så gott man kan :).



Kommit hem från Sälen

Lika underbart as always!

Vad jag gillar att åka skidor, det är nog bland det bästa man kan göra. Vädret var bra-inte lika bra som förra påsken vi var där-men bra! det enda jag har att klaga på var att jag inte var tillärcklig tränad. fick sån himla träningsvärk, främst i vaderna och efter två dagar kunde jag knappt åka utan att mjölksyran brände i benen. Men vad gör det?

Lite bilder:

                           


            
Vi åkte i hundfjället/tandådalen de två första dagarna och i Stöten resterande två och jag måste säga att Stöten vann bästa skidåkningen med hästlängder. Jätte fina långa backar fanns det där så dit kommer vi nog åka ofta i framtiden. Jag längtar redan tillbaka!

Min personlighet

Skulle egentligen göra IQ-testet som jag hittade på Marithas blogg men jag lade ner efter två frågor, det är ju jobbigt att tänka ju. Hittade ett personlighetstest istället och jag kan väl inte annat än att hålla med om resultatet;

                                                           image44

Sälen!

I eftermiddag åker jag och J till sälen. Vi ska stanna tills på söndag så det kommer bli helt underbart hoppas jag. Hoppas också på fint väder varenda dag men det kanske inte är så troligt. Har massor att göra innan vi åker bara. Varför ska man alltid skjuta upp allt till sista minuten?
Men hejdå så länge och Glad Påsk på er!
 

bild från påsken 2005

Kollektivtrafiken

igen! Kollektivtrafiken är ganska rolig ibland tycker jag =). Eller så är det jag som är extremt lättroad.
Nog för att man ofta inges falska förhoppningar men nu har det spridit sig ändå till spårvagnstrafiken.
När går spårvagnen egentligen, nu eller nu?

image42
(ursäkta den dåliga bildkvalitén)

Zero - en riktig nolla

Blir inte klok på coca-colas nya reklam för sin nya sockerfria cola;

Coca-Cola ZERO

Why not girlfriends with zero drama?
Why not sex with zero foreplay?
Why not action movies with zero romance?
Now that we have REAL taste and ZERO sugar!

Vad är det frågan om, hur har reklambyrån tänkt egentligen? Nu kanske det är jag som är inskränkt och fast i könsroller men riktar sig Zero bara till killar? När det (vad jag tror) är mest tjejer som dricker sockerfri läsk! Kanske kommer en "tjejvariant" senare men det är ju lika förbannat dumt det!
Tycker den här reklamen var särskilt usel och tänker bojkotta denna totalt, den innehåller väl samma skit (sucralose) och smakar lika äckligt som föregångaren coca-cola light!

Gå inte på detta, drick vatten istället!


Trött!!!

Ibland är man bara så trött att man inte fattar hur man orkar. Men man orkar och orkar och orkar lite till. Sen när man väl får sova, ja då finns det inget skönare.