Nu kör vi grabbar.....

Igår på tåget fick jag sällskap av ett härligt grabbgäng som skulle på något slags event i Göteborg, kanske en hockeymatch, kanske en konsert (jag gissar på det senare eftersom det såg sådär lagom 30-årsrockiga ut). Hela killgänget samlade, utan flickvänner för en gångs skull. Sådär upprymda och spralliga som man blir när man bara kan vara helt kravlöst (ungefär som den där reklamen "om du vill vara dig själv för en stund"). Varsin ölburk i handen och snus under läppen. De pratade om svunna tider, om jobb som inte riktigt blev som det skulle. De gör halvhjärtade försök att beklaga sig om sina fruar/flickvänner fast man märker att det inte riktigt är på riktigt utan mest bara för att få det avklarat. Det är svårt att få beklaganden låta verkligt när det ligger kärlek bakom varje ord.

I vanliga fall skulle jag lyckligt tjuvlyssnat hela resan, det är undehållande. Men igår hade jag inte sovit på ca ett dygn så gänget gnagde hårt på min stackars hjärna. Så jag proppade in mina MP3-lurar så långt jag kunde i mina öron och Brucans Radio Nowhere lyckades nästan ta bort deras röster i alla fall tills mängden tomburkar lyckades höja decibelsiffran avsevärt men då var resan nästan slut....som tur var!
Hoppas det händer snart igen när jag är pigg och utvilad så jag kan lyssna den gången!

Vädrets makter

Egentligen är det tröttsamt att diskutera vädret men eftersom jag är svensk så gör jag det ändå.

Vad i helskotta vad det för väder igår?
Det kändes inte ens som väder utan som ett straff. Vad jag har gjort för att förtjäna det vet jag inte men  ett straff var det. Regnet piskade mig och vinden kvävde mig sånär medan jag hade fullt upp med att hålla cykeln på rätt spår i snömodden.

Hallå därute den eller det som bestämmer över vädret. Det räcker med ett pissigt väderår (2007) så please gör 2008 bara lite eller mycket bättre. Jag saknar årstidernas växlingar.Nu glider de in och ur varandra utan att det märks. Jag vet att det är vinter för i almanackan står det JANUARI, hade jag vetat det annars? Vad hände med min barndoms kalla vintrar? Är det en efterkonstruktion? Eller har vädret helt enkelt blivit för jävligt?



image168
Bättre tider på gång?

"Ring Linda Rosing istället"

Detta är så hysteriskt roligt.

Jag kunde inte ha svarat bättre själv. Den stötta och sårade journalisten slängde sedan in det ännu mer hysterisk roliga och ironiska kommentaren "....beskriver sig själv som "öppen, pratglad och glad" och lägger på luren." för att rädda sitt och tidningens ego något.

För det vet ju alla att ens personlighet helt och hållet speglas av hur man svarar på Aftonbladets frågor. Denna helt och hållet seriösa kvällstidning.

the tvättstuga

Håller på och tvättar, en massa, både handdukar och kläder och lakan och allt som samlats på hög under julen.
När jag kom ner till tvättstugan upptäckte jag till min stora förtjusning att det fanns en tid ledig i 1:an också.
Jag har kommit på att man kan boka ett till rum men först när tiden för det första rummet redan har börjat. Det kanske inte är någon unik upptäckt på det sättet men ingen annan verkar boka två rum i taget (kan ju bero på att dom inte väntar med att tvätta tills korgarna nästan sprängs av alla smutsiga kläder). Jag har fått får mig att folk tittar snett på mig när de se att jag har två rum. Liksom jaha här har hon bokat två rum den där märkvärdiga unga tösen, nu kan ju inte Berta i 33:an tvätta som hon tänkte, typ så.

Det är mest gamlingar i tvättstugan och all min energi går åt till att titta ner i golvet och undvika att tvingas hälsa på folk på typiskt svenskt manér. Jag gillar inte att påtvingat tvingas prata om torktumleludd och sköljmedel med folk jag inte känner i tvättstugan. Jag tycker det är rent av obehagligt. Låt mig va!

En gång när jag höll på att mangla (ja, jag manglar alla mina lakan med varierande resultat) så var det en tant som jag fick för mig tittade så allt gick rätt till där i mangelrummet. Hon stannade kvar jättelänge  trots att hon redan satt på sina maskiner för längesedan. Under hela mangelsessionen kände jag hennes blick i nacken och jag fick lust att vänta mig om och ropa att jag visst kunde hantera en mangel utan problem. Men det är ju ingen idé för i tvättstugan regerar tanterna och man får snällt följa deras regler.

Ett löfte om nytt

Nyårsafton är alltid härlig. Ett löfte om ett nytt år, ett löfte om att få börja om på nytt, att ändra sig. Så blir det naturligtvis aldrig men på nyårsafton kan man få låtsas som att det är så.
Vi hade middag hemma. Vi var bara fyra (lite senare fem) personer men det var mysigt.
Jag har varit sjuk i en och en halv vecka och har den senaste veckan hostat upp lugorna både en och två gånger. är så sakta på bättringsvägen nu men orkade inte göra mig och lägenheten i så fin ordning inför gårdagen som jag hade tänkt. En fin dukning och god mat blev det i alla fall. (maten kan jag egentligen inte uttala mig om eftersom jag inte har någon smak att tala om under denna dunderförkylning)

Dukning:

            

Meny:
Chevrétoast med sallad


Ugnsbakad fläskfilé med klyftpotatis och whiskeysås


Cheesecake


Huvudrätten kanske inte var så snygg upplagd men den var ryslig god (det jag kände). Efterrätten kan jag inte ta någon ära av då det var D som hade lagd ned mycket möda och stort besvär med den.

♥Gott Nytt år!!!