Sicken håla

Nänu, nu flyttar jag. Det var droppen.
Skövdes biopalats, skrytbygget, hypermoderna biosalonger....och inte visar de No country for old men.
Jag är besviken milt sagt. Filmen har fått typ femmor i alla recensioner jag läst men Skövde nej. Här ska man titta på någon rutten Vantage point eller Arn eller Cloverfield eller vad f-n som helst utom Cohens senaste mästerverk. Skandal!
Det går utför med den här
staden, sista spiken i kistan blir äventyrbadet....vänta bara!

mmmmm McDreamy

Alla Grey's DVD är nu officiellt färdigtittade på (well, jag tittade inte på alla avsnitt) och nu tror jag faktiskt att jag är lite kär i McDreamy.
Det går nog över tills imorgon.


Städtant

Måste städa.....igen!
Varför kan inte alla grejerna hålla sig på sin plats. Alltså jag hatar att städa, eller inte städa egentligen. Jag hatar att plocka iordning. Finns det något tristare. Fara fram som en skottspole mellan de olika rummen och bära saker till deras rätta platser. Trist! Städa däremot är inte så tråkigt. Tycker om att gnugga med rengörningsmedel.

Entropi - detta djävulsskap. Fysikens lag om att allting strävar mot oordning. Det krävs energi (massor av energi) för at hålla alla saker på plats och den energin kan i alla fall inte jag uppbringa. Så nu får jag stå mitt kast, kavla upp ärmarna och Just Do It!

Ipren är också medicin

Och som med alla mediciner har Ipren också biverkningar. Bara för att ett läkemedel är receptbelagt betyder det inte att det är ofarligt.
Ipren kan bland annat ge magbesvär och i värsta fall leda till magsår. Överdoseringen av alvedon kan ge allvarliga leverskador vilket i sin tur kan leda till att man dör....faktiskt!
Visst ska man ta dessa mediciner om man verkligen har ont, har feber eller liknande men man skall vara medveten om att det är läkemedel och inga vitlökstabletter man knaprar.
Här och här kan man läsa mer om man är intresserad.



image176

Jo, jag är glad och ansvarsfull och trevlig och envis och ......

Jag har blivit kallad till anställningsintervju!
Phu, är redan nervös. Tycker det är jobbigt att bli bedömd.
När jag blir nervös börjar jag svettas (som så många andra), speciellt på händerna. Undra om man kan ta absolut torr på händerna utan att det känns när man hälsar på folk. Tycker det är jobbigt om första intrycket blir en svettig hand. Jag har ett fint och fast handslag, åtminstone tror jag det, men det blir liksom lite förstört om handen är plaskblöt.
Jag är ganska verbal av mig men om jag får en oväntad fråga blir jag nervös och låser mig (lite som alla andra). Jag är inte unik men jag blir helt enkelt nervös inför anställningsintervjuer.

stan är full av billiga böcker

Nu blir det fika med arbetskamrat från i somras.
Riktigt skoj.
Sedan ska jag till bokhandeln och försöka att inte köpa böcker utan bara ett anteckningblock som jag behöver för studier.
Kan bli svårt eftersom det ju är bokrea. Jag är en bokjunkie och läser minst en bok per vecka. Bokhyllan Billy svämmar redan över här hemma men att slänga en bok det finns inte ens i min värld . Jag har t.o.m. kvar alla gamla barnböcker i källaren (någon slags gräns får man ju dra och de får helt enkelt inte plats uppe i lägenheten). Igår köpte jag Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson och idag ska jag alltså gå in i en bokhandel där det är värsta rean och försöka att inte köpa en bok. Det kan gå men jag tvivlar!


Update: Jag köpte faktiskt inget. Jag måste vara sjuk eller så håller bokrean låg klass i år.

Vem försöker jag lura?

Tänkte bada lite och samtidigt passa på att kleta på en ansiktsmask på min bleka feja och klena in lite inpackning i mitt hår med de kluvna topparna. Som om det skulle hjälpa. Jag kommer förmodligen se precis lika vintersliten ut efter som före.  Jag kan ju inte ens räkna med någon "placebo-effekt" då jag inte ens tror på det innan.

Kanske att badet kan ge en lite energi men knappast en hårinpackning för 49,50 från ICA. Fast jag tror iofs inte att priset spelar någon som helst roll eftersom svindyra schampon och dylikt förmodligen bara är lurendrejeri dolt av cocosdoft och lyxiga förpackningar. Dags att släpa sig till frisören istället. Hade jag haft pengar så hade jag slagit till på både gyllende blonda slingor och en toppklippning men i mars ska jag istället till tandläkaren och dra ut visdomständer för 2500 riksdaler. Mmm bedövningsspruta
Lovely!

Så trött

På bloggar. På Livet.

Nästan alla bloggar man läser är verkligen skit. består världen bara av 17-åriga tjejer med sågspån i huvudet? Visst jag antar att bloggvärlden inte direkt är represantativ för Sveriges befolkning men det känn som dessa 17-åringar och andra mentala 17-åringar bestämmer hur världen ska se ut. Vad tidningar ska skriva om, vad jag ska se på nyheterna (nja inte riktigt än men snart). Jag tycker att mode är i stort sett ointressant. Jag kan tycka att det är kul att köpa nya kläder ibland men det gör nog nästan alla. Jag är verkligen inte intresserad av att läsa/höra/se några brudar mala på i evighet om sina dagens outfits, platttänger (onej det kanske ska vara lockigt hår denna säsong), nagellack o.s.v. Som om detta verkligen är viktigt i denna värld, jag menar viktigt på riktigt. Jag får eksem om jag måste gå in och läsa bloggar skrivna av samma tjejtyper som man blev småmobbad (äh jag är inget offer, retad kanske är ett bättre ord) av på högstadiet för att man såg lite annorlunda ut (1,82 lång, tandställning ,stor näsa eller whatever).

Jag vill gripa tag i och skaka om alla dessa människor och skrika: Detta är inte viktigt. Hela era liv kretsar runt totala ytligheter. Det är för fan inget liv!

Jag är riktigt irriterad idag. Blir räddad av Grey's-boxen (tack
maritha för utlåningen).


Girls of the Playboycircus

Som vanligt på onsdagskvällar kan jag inte låta bli att kolla på Girls of the playboy mansion på kanal 5. Så även igår. Jag kan inte låta bli att bli fascinerad. What's the deal liksom?
Tre snygga unga brudar som bor med en gammal gubbe i lyx. Första tanken som slår en är naturligtvis att de pussar på Hef lite då och då i utbyte mot pengar, lyx och flärd. Sen tänker jag att jag ska skärpa mig och inte vara så fördomsfull, men om de verkligen älskar gubben så mycket hur kan de gå med på att dela honom med två andra. Visst nu är jag fördomsfull igen. Alla behöver inte leva på samma sätt som jag för att vara lyckliga. Men när de skrattar sådär hysteriskt efter var och varannan mening, när de skrattar med munnen men när ögonen är helt döda och uttryckslösa då känns det lite läskigt. Då börjar i alla fall jag undra lite!

image175

Jag skickar det till inkasso

SIK spelade mot Troja/Ljungby i söndagens alletta syd i hockeyns division 1. Jag hade för en gång skull köpt matchlotter och för er som inte vet vad det är så är det små lotter som man drar från en sådan där lottring där olika matchresultat står t.ex. 5-3, 7-1. o.s.v. Vinner gör man ju naturligtvis om resultat blir detsamma som det som står på lotten men det har ni såklart redan fattat.

I alla fall jag hade köpt matchlotter och fick följande resultat på dem. 2-0, 0-3. 6-4. Jaha, tänkte ja, ingen vinst den här gången heller. Det enda som i så fall kändes lite realistiskt var 0-3. Troja är nämligen suveräna serieledare och Skövde låg sist. Inte en chans att det blir 2-0 eller 6-4.

Jag vinner aldrig någonting. Jag är inte en person som kommer hem med tre gigantiska chokladkartonger och en överdimensionerad kanin från Liseberg trots att jag ha spelat bort en ej försumbar summa pengar på deras hjul. Nu hade jag köpt en lott som det stod 6-4 på? Vad blev matchresultatet? Just det, 5-4. Men det räcker inte med det. Skövde fick ett helt korrekt mål bortdömt i 2.a perioden och vad innebär det? Just det, det hade blivit 6-4 och 100 kr till mig om inte domaren varit ett blindstyre.

Jag funderar starkt på att ringa till domarorganisationen (vad den nu heter) och kräva dem på 100 spänn. Jag känner mig rejält snuvad på min vinst...


(Jag var i alla fall himla glad att Skövde vann, vilken match, den hade allt)

Var är du?

Jag vill faktiskt ha den där panacottan nu! Sugar addict? Jag? Nääääääää!

image174
mmm, yummie


Pharmaceutics

Det gick ju alldeles utmärkt att få ut sitt paket utan en avi, bara man har kolliid-nummret eller vad det heter. Så nu har jag fått min kursbok och sitter här och pluggar för fullt.....eller inte. Jag har i alla fall bläddrat lite i den. Däremot har jag redan haft näsan i de andra böckerna jag beställt och är en bit in i Åsa Larssons Svart Stig.
Väntar på att Johan ska komma hem ifrån hockeyträningen så jag kan få moffsa i mig den överblivna vita chokladpanacottan från igår till en kopp Gevalia colombia.

Gick upp ca 8.15 idag. Det är mycket bra (se inlägg längre ner).

Kan man verkligen?

Kan man trotsa ICA/Posten genom att hämta ut ett paket utan att ha fått avin ännu?
Jag vet ju att paketet ligger där på MAXI och samlar damm. Ett paket som innehåller min kursbok som jag verkligen skulle vilja ha imorgon.

Min fråga är alltså? Kan man få ut ett paket utan avin om man har leveransnr/ordernr eller vad det nu är?

Det känns som dom kommer skjuta en om man försöker. Eller ställa en i MAXIskamvrån eller något liknande. Det känns som att det skulle kunna vara olagligt att fråga om paketet utan avin eller iaf oerhört fräckt.
Får man eller får man inte?

AHH, varför kunde den där jäkla lappen inte bara kommit i brevlådan idag för. Varför ska det gå så himla segt.
Jag vill ju ha min Åsa Larsson pocketbok också. Är helt såld på hennes böcker.



Utskällning på tåget

Fick mig en redig skrapa idag när jag åkte tåg. Satt och pratade i mobiltelefon (paniksamtal till P då jag inte fattade instuderingsfrågorna vi skulle ha gjort till labben). Då kom det fram två gubbar som otrevligt sa.
-Du, man får faktiskt inte prata i mobil här!!!!!
-Får man inte? svarade jag.
- Nej, det är en tyst vagn!
- Var står det?
- Men på dörren där borta, så gubbe nr 2 i ännu otrevligare ton.
- Jaha... svarade jag och skämdes.

Jag stör mig ju själv så oerhört mycket på när folk babblar i den tysta vagnen. Jag skulle aldrig någonsin göra det med mening. Jag tänkte att jag måste ha varit blind av trötthet när jag steg på vagnen eftersom jag inte såg den ilsket röda lappen som talar om att det är en tyst vagn.
Men vad såg jag när jag senare steg av tåget i Göteborg? Ingen röd lapp i alla fall, ingenstans stod det att det var en tyst vagn. Så ursäkta mig, jag brukar inte åka med det tåget och hade ingen aning om att det var en tyst vagn, om det nu brukar vara det! Så mycket för den utskällningen. Jag hade gärna tryckt den icke-existerande lappen i trynet på gubbarna men det gick ju inte. Jag hoppas dom såg att det inte fanns någon när de själva gick förbi. In your face!!!

Titanic -11 år senare

Titanic på TV igår. Kollade i ca 20 min. Jag är så över den filmen - äntligen. Visst jag skulle kunna ha tittat på hela men jag valde att gå och lägga mig istället. När jag var tretton kom Titanic ut på de svenska biograferna, jag och M såg den en gång, två gånger, tre gånger ja ni fattar. Till slut fick vi inte se den några fler gånger för våra föräldrar, då gick vi och såg den några gånger till i största hemlighet. Jag tror det blev åtta gånger totalt på bio + x antal gånger när den kom ut på video sen. Varför? För att få gråta antagligen. För att få gråta åt något annat än sig själv och sina tonårsproblem. Och det var inte lite lätt snyftande utan riktigt snorgråt, i alla fall de första fem gångerna, sedan blev man väl lite avtrubbad.
Gråten kom alltid som värst på exakt samma ställe varenda gång. När Rose hoppar tillbaka från livbåten.
-I couldn't leave you Jack (huhuhuhuhuhu)
Jag tror faktiskt att jag skulle kunna gråta en skvätt idag också om jag skulle titta på hela filmen.

Att säga att jag var besatt av den filmen är nog ett understatement. Sen var jag ju lite kär i Leonardo också. Han och Lasse i Arvingarna är de enda kändisarna jag varit riktigt är i (så kär som en liten flicka kan bli i en kändis, that is). Fast nu när jag såg Sagan om Konungens Återkomst häromnatten så tror jag att jag är lite kär i Viggo Mortensen, stora 23-åriga flickan som jag är.

skynda, skynda, skynda

Fullspäckat idag. Eller ja för att vara mig i alla fall.
Först ner till ishallen, måste komma ihåg alla saker som J skulle ha, kläder mina egna skridskor o.s.v. Jag vet att det är tre saker. Jag glömmer så lätt bort. Skulle behöva skriva upp allt på en lapp men såg på TV en doktor som sa att man inte var senildement förrän man glömde bort vad saker och ting är inte var sakerna är. Känns betryggande. Slipa skridskorna idag så vi kan åka imorgon. Sedan blir det åttaårskalas. Skoj! Dock hade vi lite problem med presenten. Tycker det är grymt svårt att köpa till en åttaårig kille. Vad gillar dom? Är det fortfarande leksaker som gäller stenhårt eller har man börjat tröttna på bilar, hulken och andra actionfigurer som tidigare stått på önskelistan?

Ok, måste skynda mig ner till "hovet" nu!

Sov du lilla videung....

Hur ska man göra när man inte kan sova?
Visst jag kan stänga av datorn, jag kan stänga av TV:n. Men jag vet ju redan nu att jag inte kommer somna. Jag är ju klarvaken, trött men ändå klarvaken. Och jag vet, när det blir tyst och mörkt i rummet så kommer hjärtat börja slå fortare, alla jobbiga saker man inte vill tänka på blir omöjligt att slå ifrån sig och då är det sista man kan göra att somna. Jag skulle ju kunna gå in i bensodimman, någon propavan har jag nog också som ligger och skräpar här hemma men jag vill verkligen inte det. Jag vill lära mig att somna...punkt. Får väl försöka ändå, eller så är jag vaken tills nästa natt och hoppas på bättre lycka då.

Sov du lilla videung,

än så är det vinter.

Än så sova björk och ljung

ros och hyacinter.

Än så är det långt till vår,

innan rönn i blomma står.

Sov du lilla vide,

än så är det vinter.

Jag går i ide, väck mig när det är vår (eller när det börjar snöa)


and the oscar goes to

inte  Anaconda i alla fall.

Tänkte slötitta lite eftersom jag har svåra sömnrubbningar och absolut inte kan sova. Jag hade glömt exakt hur värdelöst dålig den filmen är. Jag hade glömt men det räckte med fem minuter tittande, fem minuter tills den jäkla ormstackarn visade sig så kom jag ihåg. Och då är faktiskt ändå J-Lo med i filmen.

Hur tänkte ni nu? är en fråga som filmbolaget verkligen skulle frågat sig filmskaparen/skaparna innan de bestämde sig för att göra filmen. Det eller så skulle det hivat upp lite mer pengar så att budgeten tillät en liten mer trovärdig jätteorm. Det finns inget läskigt med anakondan alls, snarare är det så att jag börjar tokskratta så fort den visar sig och jag är otroligt lättskrämd i vanliga fall. Det är inte så passande att sitta och skratta när en kvinna gråter ut sitt hjärta av sorg för att hennes man (eller vad det nu var) precis blivit slukad av ormen och nu ligger och skvalpar i dess inälvor. Men det går ju inte låta bli. På IMBd kan man läsa att filmen tillhör genrerna trhiller, horror, action os.v. jag tycker definitivt det borde stå komedi, jag kan möjligen sträcka mig till skräckkomedi.

image172
Läskig, verkligen, jätte

Shop till you drop

Nej, det här är verkligen ingen modeblogg!

men idag har jag varit på stan och shoppat loss för 1900 spänn. En  fjärdedels dagsshopping för Engla och gänget, en halv förmögenhet för mig.
Men inga fjantiga kjolar från HM, ingen dyr väska (hur man nu kan slösa pengar på dyra väskor),  utan ett par grymt snygga Nordicapjäxor och en styck rätt cool hjälm. Nu ska här åkas skidor!
Sitter här med pjäxorna stenhårt spända runt fötter och vader för att känna in om de verkligen passar ordentligt, om de känns sköna o.s.v. Hittils verkar de kanon. Jag är väldigt nöjd med hjälmen. Det är inne med hjälm nuförtiden. Nästan alla har hjälm och man känner sig nästan töntig utan. Ett superbra mode i skidbacken! Tror defintivt att jag kommer kunna utveckla min skidåkning med hjälm eftersom jag vågar ta ut svängarna (haha ordvits) mer om jag känner mig säkrare. Det känns som om detta var ett bra köp även om det var ganska impulsivt! Är speciellt nöjd med priset, 1900 får både hjälm och pjäxor, det är billigt. Tack och lov för reor!


 

Det ä bara å laga

Lagade gulash (stavning?) soppa idag. Det blev gott om än lite väl starkt.

Jag kan ärligt talat inte förstå folk som säger att de inte kan laga mat. Vadå, inte kan? vad händer om personen försöker laga mat? Exploderar köket? Jag förstår hur man kanske kan säga, Nej jag kan inte byta däck på bilen (även om det är en bit kaka), man kanske inte kan fixa punkan på cykeln. Det finns massor av saker man kanske inte kan, men mat?

Visserligen kan kvalitéen på maten skifta väldigt beroende på vem som gör den, men alla kan laga mat. det är ju bara slå upp en sida ur närmsta receptbok, handla ingredienserna och blanda ihop enligt anvisning. Som köttfärssås. Stek köttfärs, skär lök och blanda i, häll på lite krossade tomater och lite krydor (t.ex. salt, vitpeppar, oregano) och lite matpuré och sen är det klart. Svårare än så är det faktiskt inte.

Det där med att säga, nej jag kan inte laga mat, det är väl bara ett sätt att säga, jag orkar inte laga mat låt mig äta min McDonadlsmeny ifred. Alla (som inte har någon form av handikapp) kan laga mat. Man kanske inte kan laga all mat på en gång, men nog sjuttsingen kan man laga mat.

Så sluta säg att ni inte kan era lata j****r!

Vardagslyyyyyyyyx

Nu ska jag tappa upp ett brännhettbad, hälla i lite citrusbadsalt i mitt tråkiga badkar i mitt persikofärgade tråkbadrum och krypa ner däri med en pocket av Åsa Larsson. Detta är vad Engla och andra modebloggare förmodligen kallar vardagslyx (ett ord som verkar vara så inne just nu om man läser diverse bloggar). Sanningen är att någon annan lyx än vardagslyx kommer jag inte komma i närheten av detta årtionde (tur att det snart är slut). Så nu lägger jag mig i badet och konstaterar bittert att närmre ett spa än så kommer jag inte.

Reality check snälla rara

I två tidningar på raken har jag nu läst artiklar som tipsar om hur man gör det bästa av vintern.

I Dagens Arbete kan man läsa om fem roliga sätt att njuta av snö och kyla. T.ex. bygga en snölykta, ha snöbollskrig. Men det roligaste tipset av dem alla måste ändå vara: Gå ut i skogen och plocka blåbärsris och ställ in i en vas, gärna med några björkkvistar. Vårkänsla!
Behöver jag säga att det var det femte och sista tipset. Idétorka, någon? Ska genast gå ut och plocka blåbärsris måste bara kolla hur det ser ut först så jag gud förbjude inte råka plocka lingonris eller något annat hemskt.

I FORM går steget längre med tips om 4 nya och utmanande vinterlekar. Det är ganska crazy saker som snöcykel, airboard och speedriding (åka utför med fallskärm, förlåt flygskräm). Den enda nätta utrustning som behövs för speedriding är skiddräkt, alpingskidor, pjäxor och naturligtvis flygskärmsutrustning anpassad till skidåkning. Hmm jag har ett presentkort på Sportex undrar om det går att få tag i en flygskärm där?

Men det är inte själva tipsen i sig jag väder mig emot (även om de ibland är lite smått absurda). Jag skulle mycket väl njuta av att göra alla dessa saker om jag fick möjlighet. Jag älskar redan snö och kyla och snöbollskrig är bland det roligaste man kan göra under vintern som inte kostar pengar. Men en sak har dessa briljanta atikelförfattare glömt. Det finns ju för katten ingen snö! Jag tycker de antingen borde kolla ut genom fönstret innan de skriver sånt här eller åtminstonde börja artikeln med att skriva, OBS! Endast för norrlandsinvånare eller för personer i söder som planerar en visit på nordligare breddgrader.

Här har ni ett gratis tips för nästa artikel:
Hur man njutar av slask, blåst och snöblandad regn på bästa sätt och kommer i form på köpet.
Jag tvivlar på att plocka blåbärsris kan komma med på den listan. I och för sig , det är det enda tipset från dessa två tidningar som är genomförbart i Skövde en vinter som denna. Blåbärsrisen, here I come! (och jag som gärna skulle vilja prova den där snöcykeln)

En latte to go tack

Vem vill ha en lattemuggshållare på sin barnvagn?
Den idén platsar verkligen in i kategrin hur tänkte ni nu?
Vem är lattemuggshållaren till för? Någon som är folkskygg men som ändå vill avnjuta en styck latte på någon bänk någonstans i en folktom park och behöver en hållare för att kunna frakta både muggen och bebisen dit. Jag trodde hela lattemammafenomenet innebär att en grupp mammor invaderade något café någonstans och satt där och drack latte, ammade och pratade förlossningsvedermödor hela dagen. Men jag måste ha missuppfattat. Det är alltså latte som är hela grejen. Eller vill dom få bort mammornas "jag-har-nyss-fått-barn-kilon" fortare än kvickt och föreslår därför en promenad till latten istället för en bulle.

Jag kan inte annat än älska kommentaren från Nina Hahn som driver affären Simpleworld, den första att ta in Urban Jungle-barnvagnar till Sverige.
- Man vill ha något eget i dag, något unikt. Förut valde man mellan pest eller kolera när det gällde barnvagnar. I dag finns det produkter som du verkligen kan identifiera dig med
 Jaså, jag trodde man ville ha en barnvagn som på ett säkert sätt  kan agera förvaringsplats åt en liten bebis medan man själv är ute på diverse saker (något som jag har för mig att en del exempel av just Urban Jungle inte klarade av). Jag hade ingen aning om att det var viktigt att kunna identifiera sig med en barnvagn?
Jag älskar kommentaren för den är vansinnigt dum men samtidigt så sann och ärlig.
Mammor idag behöver inte bara få barn de måste också kunna identifiera sig med sin barnvagn! Eller så kanske det är så att mammor idag tror att de måste ha en supercool, superdyr barnvagn för det vet ju alla att man är en superdålig morsa om man låter lilla bebben ligga i en begagnad brio,emmaljunga och allt vad de heter.

Vansinne!

Mitt nya förbättrade jag

Jag är uppe!
Det är söndag klockan är 08.13 och jag är uppe. Det känns som en halv seger i alla fall.
Mitt största problem här i livet är att jag är så fruktansvärt morgontrött. Bara fem minuter till skulle kunna vara mitt mellannamn. Som om fem minuter till någonsin skulle hjälpa till, man blir om möjligt bara ännu tröttare.
Morgontröttheten skulle kunna hänga ihop med att jag alltid lägger mig alldeles försent men jag är lika trött när jag slår upp mina vackra blå (nåja tråkblågrå) hur många timmar jag än har sovit. Rubbad dygnsrytm kallas det visst.

Men nu, nu ska det bli ändring. Nu ska jag vara uppe med tuppen, koka kaffe på morgonen och sitta helt stressfri och mysa med tidningen innan jag studsar iväg till tåget som för mig till Göteborg för ännu en härligt lärorik dag på medicinareberget.

Jo, så ska det bli, för idag börar mitt nya liv......

What is it about men and size?

Nu ska en rekordstor schlagerscen byggas, 21 m bred ska den tydligen vara.
Men kära Viktor Brattström som designar schlagerscenen; Det är väl inte storleken som räknas utan funktionen?

Vi får väl se hur den funkar när årets cirkus drar igång!

Skulle jag sova? Nääää, aldrig

Varför är det så svårt att erkänna att man just vaknat upp ur sin törnrosasömn när någon ringer och väcker en?
- Låg du och sov?
- Vadå, jag? Nejdå!

Precis som inte vederbörande hör att man låter som en zombie på heroin. Precis som man inte låter som en förvirrad ärthjärna som låter som man precis har vaknat upp på nordpolen (det känns som om den platsen skulle göra en mest förvirrad av alla tänkbara platser på jorden man kunde vakna upp på, fatta kylan).

Det hände mig idag. D ringer mig och frågar om en födelsedagspresent till morgondagens fest på östermalm. Jag hade slumrat till någongång vid elvatiden och han ringde noonish. Jag förnekade bestämt att jag sov, vad pinsamt klockan var ju liksom tolv. Till mitt försvar var jag så förvirrad när jag svarade att jag inte ens fattade att jag hade sovit, det var ju inte ens meningen att sova. Jag skulle ju bara titta lite på någon menlös kanal5-"underhållning" och sedan ringer telefonen och jag fattade ingenting. Så när jag sa nejdå, jag sov inte, så menade jag det faktiskt den gången i alla fall i några förvirrade sekunder men sedan var det liksom inte läge att ta upp det igen.....Jo, du förresten jag sov faktiskt! Hur dumt hade inte det låtit?

undrens tid är inte förbi

Jag har fixat så att internet funkar på min bärbara. Ja kära läsare, jag har fixat det, inte min kära sambo, JAG.

Sedan jag bodde i Göteborg i våras och kopplade in min stackars dator i deras när så har inte internet funkat. Eller jo anslutningen men inte webläsaren. Naturligtvis så trodde jag nu att något jävelskap blivit installerat därifrån så att man för all framtid var dömd till en internetlös framtid om man inte använde sig av SGS:s tjänster förstås.

Så jag har tagit bort varenda cockie, tilläggstjänst och allt man kan tänka sig. Jag har återställt alla inställningar för explorer men till ingen nytta. Jag kunde fortfarande inte läsa meningslösa nyheter på min favvosida aftonbladet. Till slut klickade jag desperat upp mitt kära brandväggsprogram och se på fan. Där mitt i all gröt av program som tydligen måste finnas på en dator så stod det;  Explorer - Internet access-denied. Förmodligen är det jag som av ren idioti (jag förstår inte bättre) nekat explorer tillträde till internet någongång i slutet av göteborgsvistelsen. men that's not the point. Jag fixade det själv, jag fixade det genom att leta och leta och till slut hitta problemet.
Någon annan (hmm sambon) hade förmodligen tittat på brandväggen först. Men jag fixade det.

Jag är stolt!