Fiffigt i Win7

Vilken fiffig grej det här med att man kan skriva post-its i windows liksom. Det kanske fanns i Windows Vista också men jag har aldrig haft det så förlåt mig om jag blir exhalterad över "old news".
Någondag ska jag nog också kunna använda den funktionen till någonting vettigt.


Förresten tycker jag fortfarande att vi skulle ha kört på "
vi uppfann Post-Its" på klassåterträffen i lördags, Madde!


Scoop

Nu när jag ändå är inne på Aftonbladet och deras ibland totalt ovärda skitartiklar.
Jag har ett scoop till dem. Visserligen är det ett par månader sedan det hände men ändå.
Träningsmatch för Skövde IK i Billingehov. Pucken åker upp på läktaren och träffar mig ovanför rumpan, nedersta delen av ryggen (min reaktion var  ju liksom att vända sidan till). Jag fick skitont och ett jätteblåmärke. Och det var inte ens någon ambulanspersonal på plats och INGEN frågade hur det var med mig. Skandal tycker jag.

KVINNA TRÄFFADES AV PUCK i RÖVEN - "ingen brydde sig, buhu, buhu, buhu"
Jag har till och med bildbevis ocha allt....vilken jävla story.



You're out

Är körslaget det viktigaste som finns här i världen? Ska den som gjorde ett misstag med röstningsresultaet få kicken med en gång från tv4 för att han gjorde....just det ja...ETT misstag.
Nu vet jag inte riktigt hur mycket Aftonbladet har förstorat upp det här men om
Ralf verkligen menar att han tycker att den stackars människan som gjorde fel ska få sparken så är det lite smått sjukt tycker jag.
Liksom....oj...jag blev lite bortgjord i något plojprogram i TV. Vems fel är det? Den människan ska vi genast sparka ut på gatan, skit i om han har familj och hus och allt annat som kräver jobb och stålar. Han har faktiskt gjort ett misstag och hade han jobbat i USA så hade han jobbat på McD nu och ... ... ... ... .... Tur att han inte jobbar i USA då, tur att det här är Sverige och att inte TV4 sparkar någon bara för att en stackars utröstad rockstjärna har fått hybris.

Det är klart att det är klantigt att inte kolla resultaten ordentligt vems felet nu än är. Men ALLA kan göra misstag på jobbet. Det är ju bara otur att man råkar göra ett misstag när halva Sverige tittar på. TV4-människan kanske är kung på jobbet alla andra dagar. Och nej...jag har inte sett programmet så jag vet inte exakt förnedrande det var för lille Ralf att först tro att han klarat sig vidare för att i nästa sekund få sina drömmar om en prestigefylld vinst i Körslaget 2010 totalt krossade.



Var vänlig

Stör ej.
Månadens högtidsstund är här. Och i detta nummer är det joggspecial. Ibland är livet härligt.



Och jag fick ett helt års prenumration till av Farmor och Farfar, tack snälla!


Uppdrag Granskning

Om ni inte såg uppdrag granskning igår så tycker jag ni ska se detta. Titta på det, begrunda och bestörtas över människors grymhet och dumhet.

 

Premiär

Nu när snön äntligen smält bort (ja, jag skrev äntligen. Till och med jag, snöälskaren, har på sista tiden varit en aning trött på snön) så kan man börja ta sig ut och löpträna igen. Vanligtvis föredrar jag att springa i elljusspår framför asfalt då underlaget är betydligt mer behagligt. Dock dröjer det nog ett tag innan snön försvinner från de stigarna och även om snön är smält är det rena rama lervällingen ett bra tag.

Igår var det alltså dags att plocka fram mina kära asics från garderoben och bege mig ut på cykelbanorna för en premiärtur. Det gick jättebra och var obeskrivligt härligt....i ca fem minuter. Sen trodde jag att jag skulle dö. Lyckades kämpa på på ren vilja i ca 10 minuter till, sen var jag helt enkelt tvungen att varva med lite promenad emellanåt. Men jag är inte nedslagen för det. Första rundan är alltid superseg...brukar gå bättre redan andra gången. Sen har jag dragit på mig 2-3 kanske lite onödiga kilon. Så fort de är borta så kommer jag susa fram i spåren igen...var så säkra.

Gjorde 20 x 2 utfallssteg efteråt också så nu är jag mör i hela kroppen (styrketränade i tisdags).



Äntligen ute ur graderoben






Adventureland

Denna film måste jag verkligen se. Den verkar knäpp, rolig , mysig och alldeles, alldeles underbar.
Gomorron Sverige recenserade den idag och jag blev genast sugen på att bege mig till videobutiken för att hyra.



Opassande cykelnamn?

Aftonbladet har ibland en förmåga (ganska ofta) att publicera totalt ovärda artiklar. I detta fall är det cykeln Engla som upprör, en cykel som Team Sportia säljer. Cykeln engla? är det någon som blir upprörd. Jag hade aldrig reagerat. Men Aftonbladets reporter har med eller utan hjälp hittat en koppling till Engla Höglund som blev mördad och menar att eftersom Engla sist sågs cyklandes så är det upprörande att döpa en cykel till Engla. Det finns ganska många flickor i landet som heter Engla. Det är klart att inte Team Sportia har döpt cykeln till Engla med den baktanken att folk ska tänka på kombinationen Engla Höglund och en cykel. Det vore ju helt sjukt i huvudet.
Inte ens Englas mamma är upprörd enligt artikeln, varför ska då Aftonbladet försöka få oss upprörda?


Not so bad

Pissdagen jag hade för några veckor sedan var nog inte så himla dålig trots allt.
Jag hade ställt in mig på att få U på tentan då jag tyckte den var rätt svår, det i kombination med lite föör lite plugg. Men tydligen lyckades jag på något sätt skrapa ihop 31,5 p ( G =30) och klarade mig över den magiska gränsen. Det var ju på det berömda håret men skit samma det var G. Så himla härligt.

Nu måste jag börja satsa på nästa som är i slutet av maj. Ska tjuva en plats på högskolans bibliotek de kommanade veckorna så ska jag nog kunna klara av den också. Jag betalar faktiskt skatt i Skövde och bidrar därmed till bilioteket. Tydligen så har jag också betalat in för mycket skatt så stålar tillbaka innan midsommar räknar jag med. Strålande tider!


vårnytt

Idag har det varit en snickare här och fixat balkongdörren. Med fixat menas att han har skruvat dit ett nytt handtag. Det betyder i sin tur att man kan stänga dörren på ca två sekunder när det tidigare tog ca 30 sekunder (= oskäligt lång tid för att stänga en dörr) om det ens gick överhuvudtaget. Det bästa med att bo i hyreslägenhet är att man inte behöver betala en spänn eller ens anstränga sig så mycket för att få saker fixade.
 Idag var det till och med hyffsat i ordning här hemma och jag slapp skämmas.



Tyvärr hade jag ingen förebild så ni kan inte se den milsvida skillnaden. Dock kan man klart och tydligt se att handtaget är alldeles skinande nytt. Om det är någon som undrar varför det ligger massa kassar på balkongen så är det för att det alltid ligger massa papperskassar ute på balkongen. Jag menar var i h-lvete ska man göra av dem då. Balkongen är en utmärkt förvaringsplats för allt möjligt tills kvällarna blir ljumma och långa och man kanske vill bruka balkongen till att eventuellt dricka en kall öl eller så. Då är det helt plötsligt inte en lika bra förvaraingsplats längre. Äsch, senare problem.


Tre kronor

men inte tre kronor som i hockey utan tre kronor som i såpan på tv 4.
oh the memories! Tänk som man satt bänkad framför Tv:n och ändå var jag bara tio år när serien startade. Hade för mig att jag var äldre men tydligen var tre kronor superhett på mellanstadiet =).


Här kan man va

Vi har införskaffat oss en ny dator ( var på tiden, den gamla låter som en skördetröska och är superlångsam).
I alla fall så hann vi knappt få hem den innan en av Johans kompisar hör av sig och frågar om de inte ska LANa lite som på den gamla goda tiden.

Visserligen är det väl mest CS som gäller på deras LAN men jag kommer ändå att tänka på det här:



Tänk ändå att de ska träffas irl och dricka jolt coola och äta pizza. Blir nog hur mysigt som helst.


Fredagsvin

I Sälen dricks det av tradition mycket vin. Det blir vin när man kommer från backen, vin till maten och vin innan man går och lägger sig. Jag dricker så lite alkohol annars så det kan få vara värt det att synda med lite för mycket vin några dagar. Denna gången hade Johans syster tagit med sig en box Allegro. Det är det godaste vinet jag druckit på mycket, mycket länge. Kanske det godaste vinet jag druckit någonsin. Så om ni ska köpa en flarra eller box att ha till helgen så kan detta varmt rekommenderas.



Snygg förpackning är det också. För mig blir det inget vin alls i helgen, inte ens till Mello då Flames och jag spelar DM i Töreboda på söndagen. Jag har hört att vin och sport inte bör kombineras.

Lite musik för att komma i stämning
 



P.S. det är väldigt snyggt och prydligt och städat hemma hos mig nu. Ingen smutsig spis så långt ögat kan nå D.S


Lortgris

Nu har det hänt igen.
Skövdebostäders personal kom hem till oss för att byta lampor på spisen som varit trasiga ett tag. Igår hade jag så städat köket och det var skinande rent. Idag....inte så rent. Jag har bakat bröd idag, slabbat och hållit på med mjöl och diverse annat gojs. Dessutom stekte jag bacon rätt sent igår kväll som jag inte iddes torka av spisen efter eftersom jag visste att det vankades brödbak dagen efter och därmed en ganska så grundläggande städning igen. Så spisen och köksbänken såg helt enkelt för jävliga ut. Alla som någon gång har stekt bacon vet ju hur det ser ut på spisen efteråt. Jag hade precis tagit ur brödet ur ugnen, hunnit smaka en skiva och skulle precis resa mig upp ur soffan för att ta itu med städningen av köket när det ringer på dörren.
Inte nog med att de som skulle fixat fick jobba med en svinvarm ugn de fick också jobba med en äckligt lortig spis och  jag fick snällt stå brevid och sakta avlida av skam. Tur att jag hade hunnit städa upp någorlunda i resten av lägenheten. Så går det när man skjuter upp städningen.....aldrig, aldrig skjuta upp sådana viktiga saker igen.

Att ugnen inte har blivit utdragen och städad på flera månader gjorde kanske inte saken bättre direkt. Det som inte syns finns inte. Finns inte tills den dagen någon ska fixa med ugnen och då är det äckelpäckel överallt.
ungefär samma filosofi som jag har om ytan under badkaret. Därför ska vi byta till dusch när det blir dags för stamrenovering. Jag klarar inte av att hålla rent under ett badkar, det är tamejfan mission impossible.


Jag får se hur lång tid det tar att hämta mg från det här. Eventuellt kan jag inte lämna lägenheten på ett par månader med risk för att springa på personalen här på området.

/Lortgrisen



Sälen

Underbara dagar med strålande sol och fantastisk skidåkning i både Lindvallen, Stöten och Trysil.




Johan åkte efter mig och filmade med kameran därav kvalitén också. Jag har väl inte världens finaste skidåkningsstil, lite kutryggig sådär men jag har blivit bättre och den här gången tyckte jag åkte riktigt bra. Finns inte mycket som är bättre än att susa nedför backarna, speciellt inte när det är klarblå himmel och sol även om det här åket var på den lite mer skuggiga sidan.


Här är vi i Trysil/Norge och vädret var självklart fantastiskt. Men skidmask hade vi ändå på oss då det var ganska kallt även om solen värmde efter lunch. Men på lunchen och i liften passade vi på att sola våra likbleka nunor lite. Det märks att det börjar bli vår för nu känns det när solen ligger på.

 

 


Hasta La Vista

Hoppas på lika fint väder denna gång (om än lite varmare):







Onödigt

Man kan tycka att det var väldigt ondödigt att skära i både löken och fingret när jag skulle göra köttbullar. Man kan tycka att det var himla onödigt men det finns säkert någon mening med det också.

Ont det gör on det gör ont...


Ännu mera OS

Man kunde tro att OS skulle inspirera en till att träna. Alla dessa vältränade, perfekta kroppar som figurerar i rutan.

Med mig gör OS en enda sak....får mig att äta en massa chips, godis, läsk och annan skit. Amen va fan det är ju faktiskt hockeysemifinal, klart vi ska ha en påse ostbågar tänker jag när jag står där vid hyllan. Charlotte Kalla ska ju faktiskt slita i spåren idag klart vi ska ha en påse bilar. Och OS håller på i två veckor, två veckor!

Jag tror jag måste gå på bantningskur nu.


Om när det är jobbigt att engagera sig i sport

OS har ju varit succé, det ska jag inte hymla om. Jag har suttit uppe på nätter, jag har vigt kvällar åt att titta på skidåkarna som susar förbi i spåren, jag har skrikit av lycka när Marcus Hellner och co åkt först över mållinjen, jag har fällt några tårar åt en utförsåkerska som först kraschat brutalt och sedan vunnit "ett bronsfärgat guld"  och jag har glatt mig åt väldigt mycket sportrelaterat i detta OS.

MEN ishockeyn detta år har gått käpprätt åt skogen. För det första Skövde IK har visat upp ett dåligt resultat denna säsong, hade trott betydligt mer om dem. Men till OS då: Sverige misslyckades i kvartsfinalen, Ryssland misslyckades. Sen började jag heja på Finland lagom till semifinalen och vad hände...6-1 till USA, Finland spelade bedrövligt dåligt och blev totalt utskåpade. Sen till bronsmatchen hejade jag på Slovakien för jag tyckte att de hade gjort sig förtjänt av bronset oändligt mycket mer än Finland....vad händer? Jo Finland vinner. Finalen...jag hejar på USA (inte så mycket för att jag gillar USA men jag kan inte unna Kanada att vinna...aldrig i hockey) och Kanada vinner naturligtvis....vad annars liksom.

Häromdagen satt jag och Johan och kollade på Djurgården - Södertälje på O'learys (vi skulle bowlat men det fanns inga tider så vi tog en öl och kollade på hockey istället). Djurgården började väl helt okej men naturligtvis släpper de in både reducering och kvittering....då gick vi hem. Visserligen vann Djurgården sen i alla fall men inte när vi tittade. När vi tittade gick det åt skogen.

Så jag varnar er alla ishockeylag där ute, om ni inte är snälla så kanske jag börjar heja på er och då jäklar då kan ni räkna med att det går käpprätt åt h-lvete.