suck suck suck

är så otroligt trött på denna hemtenta nu!
kommer verkligen ingen vart. eller jo typ ett ord per timme, åtminstonde känns det så. Tyckte att det skulle bli så otroligt skönt att slippa en salstenta för en gång skull. men tji fick jag, detta helvete är ju tusen gånger värre.
 Det finns alltid något lite mer som man kan skriva, aldrig blir jag helt nöjd med ett svar. Men nu ska jag ta mig i kragen och verkligen bli klar idag. Sen återstår det väl lite finputsning innan jag till slut kan lämna den till handlingarna och intensivt be till Gud fyra gånger per dag om att jag ska bli godkänd trots att jag inte alls tror på den allsmäktige Herren - himmelens och jordens skapare....

NHL nästa

Idag var det dags att dra på sig skridskorna för första gången denna säsong. Efter några vingliga varv på isen så var jag snabbt tillbaka i min gamla form (hur bra den är kan ju diskuteras).

Vi hann också med att spela match mot några entusiastiska barn (nåja ungdomar), vilken vi vann trots att vi var två och en halv spelare (jag räknas väl som en knapp halva) och dom var tre. Dock kände jag att konditionen var under all kritik och jag fick snällt ta en vända till avbytarbåset och dricka lite vatten eftersom jag kände att en uppkastning var nära. Så går det när man har roligt, man känner inte att man är helt utpumpad förrän man nästan ramlar ihop. Två timmars skridskoåkning och hockeyspelande blev det till slut och jag tvivlar på att mina ben kommer vara brukbara imorgon.

En av ungdomarna hann också med att dra ett dragskott (tur att han inte hunnit få någon riktig kraft i det ännu) rakt på Johans smalben vilket resulterade i den största bulan jag någonsin sett. Men det var bara bra att Johans smalben var i vägen, annars hade det ju blivit mål! Tur är det också att Johan, som ska börja träna småbarnen i hockeyskolan, har varit på Intersport och lagt in en beställning på ett par benskydd. Kan ju komma till användning.

Ser jag inte ut som ett hockeyproffs, så säg!
image146


Apotekarens

Här är mina första produkter som Apotekare.
1 st tub med fuktighetsbevarande kräm (eller var det salva? kommer inte ihåg)
1 st burk med EMLA-kräm (och ja den fungerar utmärkt)


Det är ju inte utan att man blir lite stolt

image145
Bilden är tagen med mobilen så den är ju inte av bästa kvalité

Somliga går i trasiga skor

Isabella Löwengrip skriver:
"man kan seriöst läsa av personer med hjälp av deras skor"

Kan man verkligen det?
Ja man kanske kan se om en person är fattig (trasiga skor eller kanske har man ett favoritpar man absolut inte kan förmå sig att slänga hur sunkiga och trasiga de än är?) eller rik (men kanske är det personens enda par svindyra skor som betalats av en trislotts-vinst).

Vad kan man mer få reda på en person?
Ska jag ta kort på alla mina skor skicka dem till den blonda bellan och be henne läsa av mig. Fast hon skulle säkert bara fuska och smygläsa min blogg.

Kan man SERIÖST veta vilken personlighet en människa har genom att kolla på deras skor?
Oj jäklar vad jag måste vara en sunkig människa då: What the hell, jag och mina trasiga, billiga skor borde nog inte ens få existera i denna värld. Jag ska hoppa av min utbildning nu och  börja rensa alla gator från hundskit...gratis....


Ge mig vinter nu

Så att jag kan åka till Sälen igen. Det måste bara bli en resa i år. Måste åka skidor varje år annars är det någonting som fattas. Efter att ha upptäckt stöten i vintras längtar jag ännu mera. Underbara långa backar, det var rejält jobbigt och benen var rejält trötta efter en dag. Detta år ska jag göra lite "änglahopp" och benböj innan vi åker så man klarar hela backen ner utan att mjölksyran brinner som eld i benen ;-)


image144

Åka skidor är det bästa som finns

Knepigt

Ju mer jag skriver i min blogg desto mindre antal personer är det som läser. Hur sjuttsingen ska man tolka det?

Upproret slut

Läser på Aftonbladet om Burma och om att upproret nu är slut och att militären återigen styr vad som sker med järnhand.

Blir så ledsen å Burmas befolknings vägar. En del av mig hade verkligen hoppas att folket skulle resa sig och kämpa till sista blodsdroppen. Men det är ju lätt för mig att sitta här i lilla, trygga Sverige som aldrig har upplevt krig  och som aldrig har upplevt någonting annat än demokrati att tycka att folk ska kämpa för sin frihet även om de så dör på kuppen.

Det kommer ju inte bli demokrati i Burma om inte världen hjälper till och även med världens hjälp blir det nog svårt.
Kina verkar ju vara det enda land som kan göra någonting men vad gör "västvärlden" för att påverka Kina. Inte ett jäkla skit. Vi låter till och med Kina, som inte följer de regler som finns om mänskliga rättigheter och som är en diktatur, få anordna ett så prestigefullt arrangemang som OS. Idrott och politik hör inte ihop sägs det och det kanske är en fin tanke i grunden men OS och politik borde höra ihop. Ett land som Kina borde inte få anordna OS som ger gratisreklam över hela världen. Däremot ska självklart deras idrottare få deltaga. Deltagandet ska inte styras av politik men däremot tycker jag att man ska ställa vissa krav på nationerna som är värdar för OS.

Fy, vad jag tycker att människor och världen är hopplösa idag!