me as a....

.....south parkfigur. (hittade detta på Kenzas blogg)

sothpark

Är jag inte söt? Ser ni labbrocken? Jag tycker det ser ut som en labbrock iaf  =).
Om ni vill pyssla ihop en egen gubbe kan ni göra det här

Klart!

och där var det klart:
http://www.skovdeik.se/newsitem.php?newsitem_id=631
Välkommen tillbaka till SIK!
Ja, Ja, Ja! Ser fram emot kvalet, det ska bli görskôj. Vi kanske är lite underdogs men än är det inte över, matcherna ska spelas först!

dåliga mammor och bra pappor

Terrri, krönikor i aftonbladet har skrivit en tänkvärd krönika som jag hittade nu.
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,987133,00.html

Den handlar om att "mammor är alltid tre millimeter från att vara en dålig mamma och pappor är alltid tre millimeter från att vara en superpappa" eller något liknande.
Tycker det stämmer så himla bra, även om jag inte har barn och kanske inte har rätt att uttala mig om ämnet. Så fort en pappa ens umgås lite med sina barn så är han ju "bara så gullig och en bra pappa som är så mån om sina barn". När en mamma lämnar bort sina barn kanske bara för en dag i veckan så är hon en dålig mamma. Och dom värsta skitsnackarna är ju faktiskt kvinnorna själva. I alla fall upplever jag det så när man läser på diverse forum och hör folk prata i allmänhet. Skärpning!


Om tonårslivets bravader....

handlar boken Linas kvällsbok 1 & 2  av Emma Hamberg om. Jag kan rekommendera den starkt då jag sträckläste ut den på några timmar. Dessa timmar kändes det precis som man var 14-15 igen. Det fanns så mycket man kunde känna igen sig i även om man inte direkt har upplevt allt som Lina upplever.
Klockren! men det visste man ju redan att Emma "fjortisarnas beskyddare" Hamberg är grym på att skriva så man känner igen sig. Saknar dom där singel i stan serierna som alltid var i veckorevyn (på den tiden man läste veckorevyn). Jag köper ju aldrig tjejtidningar längre men nu när jag tänker tillbaka på dem så fick jag en sån oemotståndlig lust att införskaffa mig en. Synd bara att dom är så satans dyra och att halva tidningen innehåller reklam.  Vilken är hetast nu? VR? Solo? Cosmo? Jag har ingen aning!

Ingen Trygg ännu....

81440-3
(bild från
www.eliteprospects.com)

.....men väl en Niklas Ljunggren (på bild ovan). Gud vad skönt, vi behöver verkligen en back. Han har skrivit på för skövde resten av den här säsongen (då han spelar gratis!) och hela nästa. Glada nyheter, strålande nyheter. Välkommen tillbaka!

Kurslitteratur sucks!

Ja iaf priset på dem. Den här lilla boken ( Experimental organic chemistry)  köpte jag idag för 473 spänn. Som hittat! Ska knappt använda den, bara till några labbar.  Väldigt upphetsande bok!

Kurslitteratur

(bild från http://astore.amazon.co.uk/scientific-21/detail/0632048190)

Men det är klart det finns dom som har det värre än mig. som måste köpa kurslitteratur för flera tusentals kronor varje termin. Det slipper ju jag. Men det lönar sig verkligen att jämföra priset på böcker. Jag köpte den på studentbokhandeln men på akademibokhandeln kostade den 589 eller nåt liknande. En 100-lapps skillnad det är mycket det för en fattig student.

Annars har det varit mycket prat om hockey idag mellan mig och J. När jag slog upp tidningen imorse möttes man av rubriker om Mariestads bois dåliga (eller ansträngda kanske det heter) ekonomi, spelarna får gå ner i lön och att Lars Trygg lämnar med omedelbar verkan.  När jag kom hem på eftermiddagen hade J hittat en radiolänk där herr Trygg sade att han erbjuder sig att spela gratis i SIK om han får komma tillbaka. Snälla, snälla styrelsen eller sportgruppen eller vilka det nu är som bestämmer: Ta hem Trygg igen! Det vore en praktskandal annars. Får se vad det står i tidningarna eller på hemsidan imorgon. Jag väntar med spänning.....

söndagsångest

Jaha så var det söndag igen. Det är väl självaste f*n att helgen ska gå så fort. Man hinner ju inte göra någonting förrän den är över. Och ändå har jag haft tre dagars "ledigt".
Imorgon är det dags igen att gå upp klockan fem. Men imorgon är det labb och det är i och för sig ganska kul. Mycket bättre att göra något praktiskt när man är trött än att ha jobbiga förelösningar och problemlösningar.

Vad har jag gjort i helgen då? Inte mycket
På fredagen var vi hemmas hos Johans f.d. klasskamrat på landet =). Det är så mysigt att vara där, jätte gulliga barn och jätte gulliga hundar att gosa med =).
På lördagen var vi hemma hos J.s mamma och åt smörgåstårta *mums*. Jag älskar smörgåstårta, skulle nog kunna äta hur mycket som helst. Men nyttigt, det är det inte!

Gud vad jag har frossat i helgen, tårtor, och kakor och kladdkakor. Smörgåstårta och fläskfilé med gräddsås + en massa godis. Vågen lär väl peka +3 kg eller liknande. Hela den här veckan har förresten varit onyttig när jag tänker efter. Måste bli skärpning med tanke på att jag inte har tränat någonting på länge heller.  Nu får jag dåligt samvete att jag inte har tränat heller. Måste göra det om jag ska klara av den här stressen som har naglat sig fast inombords. Jag har nog aldrig förut kännt mig så här stressad. Får göra andningsövningar eller nåt tror jag. Kan ju inte sova på nätterna eftersom jag är så stressad. Nä, det enda som hjälper är nog ett par rejäla träningspass. Då brukar man vara så trött att man stupar i säng  =).


Tjuvlyssning

Idag har jag ägnat några minuter här och där och lyssnat på människor, på tåget, på bussen, i affärer. det har varit riktigt roligt faktiskt. Jag brukar annars vara i min egen lilla värld. Ett par axplock från dagen:

kund på pressbyrån: ja jag skulle vilja betala med kort.
kassörska: det går bra
kund: MARTIN (eller vad han hette), KOM HIT!! ropandes till kille inne i affären. "De tror att du snattar.
kassörska: Vad då?
kund: Ja, jag hörde ju vad ni sa, att ni skulle ha koll på honom.
kassörska: men det var inte honom jag menade.
kund: men jag hörde ju det, att ni skulle hålla koll på killen med röd och svart jacka.
kassörska: jag har inte sagt något om någon jacka
tjejen betalade och gick därifrån

tjejer på spårvagnen skulle gå av och precis vid dörren sitter det en kille och tjej, som ser lite punkiga/rockiga/gothiga ut.
Tjej 1: Malin (kommer återigen inte ihåg namnet), är det halloween idag eller vad?
Tjej 2: Ja man kunde ju tro det, varpå hon glor på paret och de börjar asgarva (eller tokfnittra kanske man ska säga).
Vilka Bitchar! Fast paret bara tittade på varandra och skrattade efteråt. Härlig reaktion =).

Olyckan igår visade sig troligtvis "bara" vara en hjärnskakning. Gud vad skönt!
Jag bara rågillar hans kommentar som finns att läsa på  
www.skovdeik.se .


hockey, inte bara lek

Det blev man varse idag!
Vi hade labb. idag länge så jag kom försent till hockey. Men jag kom tyvärr lagom för att se skövdes kanske bästa back Johan Magnusson ligga skadad och medvetslös på isen efter en tackling. Fy vad otäckt det var, han låg alldeles stilla. Men J som var där när från matchstart och såg hela händelsen berättade att han hade legat och skakat (krampat?) innan och sedan blev det alldeles stilla. Jag säger det igen, fy så otäckt!
Ambulansen kom in på isen och hämtade honom. Hoppas verkligen inte att han är allvarligt skadad!
Skövde vann till slut 6-4, men det var ingen rolig match efter det som hände.
Nu ska jag sluta tänka på det och försöka sova istället. Det har inte gått så bra den senaste tiden (14 timmars sömn på tre dygn, inge bra alls!)

Madness!!!

Jaha, då börjar plugglivet. Väck mig i juni för jag lär gå i idé nu och inte komma fram förrän då.

Dagen började med att tåget var försenat så jag hade inte en chans att hinna till lab.salen klockan åtta då vi skulle ha en introduktion. Men plötsligt så bara händer det, ödet ler mot en för vår lab.assistent var turligt med på samma tåg som jag och var ännu mer försenad eftersom hon, till skillnad mot mig, var tvungen att hämta pärmar och dylikt.  Säkerhetsprovet gick bra tror jag, var dock lite tveksam på vilka ämnen som var vattenlösliga och avloppsvänliga men jag tror jag prickade in de flesta. Göteborgs reningsverk kanske får fullt upp efter denna lab.kurs i annat fall ;)

Föreläsningen var fruktansvärd vi gick igenom 4 av åtta kapitel i boken (resterande kommer imorgon). det kanske bör tilläggas att detta bara är en repetition och att vi förväntades kunna det mesta redan. Det gör jag INTE!  Åtta kapitel som vi ska kunna????!!!!! (förra kemikursen var 11 kapitel nu är det hela boken)

Imorgon är det dags för det andra testet och det känns som jag inte kan någonting men vi får se hur blodigt det blir.

Just nu vill jag bara ge upp! Jag orkar inte, jag kan inte, jag vill inte.......
Måste sova nu

(och SIK förlorade mot bottenlaget kumla *suck*)

jag ser, det snöar!

snö

Det var väl roligt hurra! Tänk att man kan bli så upplivad av lite snö. Tänkte att jag var tvungen att bifoga bildbevis på denna udda företeelse. Nu blev kortet inte det bästa eftersom jag tog det genom fönstret men man ser tydligt att det snöar =).

Jag kan ju tyvärr inte gå ut och njuta av vädret eftersom jag är sjuk. Jag nyser och snörvlar och hostar om vartannat. Fy så hemskt. Och som verkligen måste plugga den här helgen. Jag får ta och sätte mig även om jag är dödstrött och egentligen inte orkar någonting.

Vinst mot borås

SIK vann idag mot serieledarna borås med 4-3. Nu skiljer det bara tre poäng mellen dem men det ska nog mycket till om borås ska tappa sin ledning. Förlust och en oavgjord är ju vad som vill till och det tror jag inte kommer hända tyvärr. De har ju ångat på rätt bra i serien hittills. Det roliga är att mot skövde har de minusstatistik =). Magnus Åkerlund storspelade i målet ikväll det är en sak som är säker, utan honom hade vi troligtvis inte vunnit den här matchen. Han är för härlig att se iaf  =).

En härlig hockeykväll som kommer följas upp med en inte alltför härlig tentadag imorgon. men jag vet redan att jag inte kommer klara den....igen! får ta den på omtentan men jag har ingen lust. Jag har ingen lust att plugga mer. Känns speciellt inspirerande med det som kommer nu....chalmers! Usch den här våren kommer att vara helvetet på jorden.


Rubriksättning

Det är alltid lika svårt att sätta rubriker. Men nog tycker man att Aftonbladet kunde hitta en lite mer lämplig rubrik än detta:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,975607,00.html 
Den amerikanska, kidnappade pojken Shawn ville inte hittas? Vad f*n vet dom om det? det är ju bara spekulationer. Blir så arg och trött!


Whoho 2-7!

....blev slutresultatet när SIK krossade BOIS. Nåja, rätt ska vara rätt och segersiffrorna kanske inte riktigt speglar matchen men vad spelar det för roll =)?
Sex mål varav tre riktigt vackra mål fick vi se också. Det vara helt klart värt det att trotsa vädrets makter för blåst det har det gjort ordentligt idag.

Så här mycket har jag gått igenom idag för att få se ett derby idag ( Jag gillar ishockey very mucho):
* Jag somnade klockan halv nio i morse men klev upp snällt igen vid ett för att inte bli sen
* Jag och J tvingades ta en ordentlig diskussion med "svärmor" om att vi överhuvudtaget skulle få låna bilen( Hon är ju rädd om oss). Först vägrade hon vänligt men bestämt men när vi hade övertygat henne om att stormen kulminerat (vilket den hade) så gav hon med sig. Men vi fick gå och hämta bilen själva vilket var helt ok.
* Jag och J varvade powerwalking med lite lätt jogging i vissa partier, genom lera, över nedblåsta träd och med motvind som heter duga lite då och då för att ta oss till Ryd och hämta bilen. Detta tog 40 min och jag var svettig som efter en joggingtur när vi kom fram. (Att övertala "svärmor" tog lååång tid så därför var vi rejält försenade)
* vi körde till Mariestad, förbi träd och annat skräp som hamnat på marken, kanske inte på rekordtid men ganska snabbt. Man får ju ändå ha lite respekt för rådande väderförhållanden.

Men fram kom vi och då stod det redan 1-0 till SIK. Och som sagt det var värt det, det var det! Så nu ska jag somna med ett leende på läpparna.
(Om jag nu kan somna, hör att grannen nedanför spelar CS, WoW? och det låter minsann eftersom han pratar med sina kompisar över nätet samtidigt  "Nej, jag dog, helvete, gå inte dit o.s.v. Våra väggar är minsann tunna.)


Derbydags!

ja, nu börjar det dra ihop sig till derby mellan Skövde IK och Mariestad BOIS. Alltid lika spännande och nervöst. Imorogn klockan 16.00 gäller det. Eller ja gäller och gäller, det gör ju inte så mycket om skövde förlorar, kval lär det bli ändå  =). Får se om skaraborgs "stolthet" (i dagsläget en sanning med modifikation) kan gripa det sista halmstrået.

Får väl se om vi kan åka överhuvudtaget med tanke på orkanvarningarna som utfärdats under kvällen. Fast det skulle ju iofs bara gälla förmiddagen men man vet ju aldrig. Tycker vädret är alltför konstigt nu. Ingen snö, bara regn och blåst hela tiden. Börjar gå en på nerverna. Längtar till våren och sommaren nu när det är så här. Jag gillar ju vinter och snö annars

Idag har vi slängt ut vår fina gran så nu är julen officiellt över för min del. Skönt det faktiskt! J plockade bort alla julsakerna också så jag slapp undan det, väldigt skönt.

Till middag idag åt vi grekiska färsbiffar med klyftpotatis och tzatziki (stavning?). det var hyffsat gott men nu stinker jag vitlök, det är nästan så jag kan känna det själv. Får väl stå en bit bort på matchen imorgon och undvika att andas på folk, men det hjälper ju inte att sluta andas för vitlöksdoft sipprar ju ut från varenda por i hela kroppen  =).

nej, nu ska jag fortsätta plugga, har tänkt att vara uppe hela natten och inte gå och lägga mig förrän i morrn kväll hur jag nu ska lyckas med det. Håller på att försöka vända tillbaks dygnet men det är inte lätt det!

Sj, Sj gamle vän...

....har idag visat sig från sin bästa sida....nåja...nästan. En försening på 10 min är väl inget att tala om.

Idag har jag kommit på hur grymt irriterad jag är när jag åker kollektivt. Jag har inget emot buss och tåg alls egentligen om det inte vore för alla människor som man måste samsas med. Alla dessa människor som blir till irritationsobjekt så fort de sätter sig i min närhet i det kolllektivfordon man råkar befinna sig i.
Värst är det ju på tåget såklart eftersom resan tar 1 1/2 timma enkel väg. Jag brukar spana på människorna runt omkring mig innan jag bestämmer vad jag ska sitta. Barn går helt bort, de blir ju såå rastlösa och sååå jobbiga på tåg. Ungdomsgäng är nästan ännu värre, "han ba och hon ba och sååå jääävlla ballt" sagt med en decibelstyrka över rekomenderat för en behaglig samtalston. Sedan har vi konferenskärringarna som jag brukar kalla dem. De som tar ett visst tåg på morgonen och som ska på någon kurs eller konferens i Göteborg. De är så uppspelta över det faktum att de ska få lämna det trista kontoret (eller vad de nu har för jobb) att de måste tjattra oavbrutet med höga, gälla röster hela resan. Och tänk om de kan få tid till lite shopping i den stora staden Göteborg också, ja då är dagen gjord. De kanske borde åka dit lite oftare, det tar ju trots allt inte lång tid med tåget. Jag borde ju förstås inte bry mig, det är ju kul att människor är lyckliga, men när jag inte ens med mp3:n uppskruvad på högsta volym i öronen kan undgå att höra deras evinnerliga tjatter så orkar jag inte vara glad för deras skull. Irritationen tilltar under hela resan tills jag nästan har byggt upp ett slags hat när vi väl är framme vid Göteborgs central. det är väl tur att man inte har funderat på att byta karriär till mörderska

Idag, efter en dags hårt pluggande och något som kan liknas vid spänningshuvudvärk, hade jag en kille som demonstrerade ringsignalerna som gud glömde för en ointresserad tjej i ena örat. I det andra hade jag två tanter som diskuterade sjukdomar och sina framgångar med diverse läkemedelsbehandlingar. Jag tror att allt från gasbesvär, via nästäppa, till ledproblem avhandlades. Det är så man blir galen.

Oj, vad jag gnäller, det måste vara den uteblivna vinterns fel (eller så är jag rätt gnällig av mig ,hmm). Men det är inte lätt att vara pendlare alla gånger!

tentaplugg i värsta marathonstilen

Jaha, då var första riktiga pluggdagen avklarad och jag är redan döless på det! men å andra sidan gick det över förväntan. Jag satt i åtta timmar!!! Så länge har jag aldrig suttit förut. Kanske märks att jag har kniven på strupen.

En annan rolig sak är att vi fick papper hem i brevlådan med universitetsloggan på. Det var papper från våran kemilärare på Chalmers som varnade för att kommande kurs ( och jag citerar) " .....är känd för att vara en tung kurs och bygger mycket på vad som genomgåtts i förra kursen......" Herregud, jag kommer inte ihåg någonting från förra kursen. " Kursen börjar med en snabb repetition men i mån av tid och möjlighet vore det bra om du kunde göra en snabbrepetition av kursen på egen hand före kursstarten"(min understrykning). I mån av tid? Ja jag har jätte mycket tid över, visst inga problem. Det är bara en liten detalj; jag har tenta den 18:e som håller på till halv nio på kvällen. Klockan 8.00 den 19:e börjar den nya kursen....låt mig tänka.....det ger mig ungefär 12 1/2 timmar förutsatt att jag inte sover men det är ju förstås onödigt! 12 1/2 att repetera en tung kemikurs. Galenskap! Men det slutar inte där, nej, nej, för att riktigt komma igång ska vi ha labb.säkerhetsprov på måndag och metodikprov ( Vad f*n är det?) på tisdagen. men vadå vi har ju heeeela helgen på oss!!
Brevet avslutas med: "Välkomna den 19:e" Hahahahahaha, jag tror jag skrattar ihjäl mig för vad annat kan man göra i eländet?

Jaha, välkommen till Chalmers everyone!