Kaos till ordning

Nu har jag sorterat alla mina skolpapper som har legat i en enda röra på gästsängen. Nu är de prydligt lagda i plastbackar ordnade efter ämne. Det känns riktigt bra. Jag är absolut inte pedant men ibland önskar jag att jag vore det. Gillar ordning betydligt mer än kaos.
Nu ska jag till Rusta och inhandla diverse rengöringsmedel, min favoritshopping.  Sedan blir det städning av lägenheten och till sist en löprunda. Så har denna dagen gått och kommer aldrig åter....

för mycket fritid

Min lilla, galna maskot på jobbet!
Jag undrar om han finns kvar när jag kommer tillbaka efter ledigheten.



Blir knäpp av att vara ledig. Det finns ju inget att göra ju. Har varit på stan en vända idag utan att köpa någonting förutom lite kontorsmaterial på biltema och några blommor till balkongen. I detta väder känner man ju inte direkt för att göra sådär jättemycket. Längtar tills jag får jobba igen, det är mycket roligare än att sitta och dega hemma.











Tårta, någon?

Phuu så var det lilla släktkalaset avklarat för den här gången. Jag tycker jag var bra i tid denna gång då det bara var typ två veckor sedan jag fyllde år. Det är lika påfrestande varje gång. Och varför detta tjat om växterna som behöver vattnas?
varenda gång släkten är på besök så är det alltid någon som kommenterar våra krukväxters tillstånd? varför? varför?

Men tårtan blev god och tyvärr har vi lite kvar. Det blir för mycket av det goda  när man får tårta kvar efter kalas.  Kanske kan ta med den till jobbet imorgon så försvinner den nog i ett nafs. Imorgon ska jag vara på jobbet 06.30-efter fotbollsmatchen. Det lär bli en aning påfrestande men OK.


"Så överlever du en EM-match"

Ärligt talat, det är fotboll det handlar om, inte en invasion av Ryssland eller liknande.
Alternativa planer MÅSTE förberedas om någon plötsligt vill spela TV-spel eller liknande. Min alternativa plan skulle vara: Spela TV-spel efter matchen för helvete!

Hur kan något så korkat ens få publiceras på aftonbladet.se. Men det är klart, stoltheten är ju sedan länge förlorad på den tidningen vare sig det gäller nätet eller i pappersformat.

Sen var det ju det här med Spaniens panikmöte om Zlatan. Hur mycket panik kan det ha varit när de rimligtvis borde vetat om hela tiden att Zlatan spelar för svenska landslaget.

Pentagon

Hade glömt bort detta utmärkta humorprogram. Tur att man har jobbarkompisar som har bättre koll för det här är ju hysteriskt roligt.



Working 6 to 4

Imorgon är det dags att jobba lite igen.
Jag hoppas verkligen inte att det blir samma kalabalik som det var i måndags med hur många sjukskrivningar som helst. Den dagen gick vi nästan på knäna av allt manbortfall. Tråkigt med lite gäster i parken men just i måndags var det nog ändå tur att det var som det var. Annars är det riktigt skoj att jobba och dagarna bara flyger förbi, jag får vara utomhus hur mycket som helst och vad mer kan man begära?
Just nu är jag väldigt glad i att jobba!




Djurförsök igen

Aftonbladet har tagit upp det här med djurförsök igen. En fråga som alltid väcker mycket känslor och där diverse djurälskare alltid tycker att nej man skall absolut inte testa på djur utan på människor, det finns ingen mening med att testa på djur o.sv. o.sv.

Först av allt: Alla mediciner är testade på djur! Det är nämligen reglerat på det viset att alla potentiella läkemedelssubstanser måste undergå så kallade toxikologitester innan de får testat på människa. Dessa toxtester görs på djur och så är det med det! Vad innebär detta för en motståndare till djurförsök? Jo, för att undvika att vara en hycklare så kan man inte använda något läkemedel alls eftersom man då stödjer läkemedelsindustrin och indirekt djurförsök.
Ingen alvedon, ingen ipren, inga cancerläkemdel om man nu skulle ha den fruktansvärda oturen att drabbas av det.
Hur många skulle avstå från cancerbehandling hur mycket man nu än älskar djur. Jag har skrivit det förut och jag skriver om det igen men jag tycker det är viktigt att veta vad det är man avsäger sig genom att vara strikt motståndare till djurförsök.

Jag tycker också att det är märkligt hur många det är som tycker djurförsök är förskräckligt medan de i nästa stund inte har några som helst ptoblem med att slafsa i sig en kycklingfilé, hamburgare o.s.v. Som om slaktdjur skulle ha det ett dugg bätte än försöksdjur. Oftast är det nog precis tvärtom.

Aftonbladet har gjort en undersökning om vilka djur deras läasre tycker det är okej att testa på. Föga förvånande tycker läsarna att mus, råtta och fisk är helt okej medan katt,hund häst,får o.s.v. inte är det. Det måste ju ha att göra med husdjursgrejen. Men djuren behandlas faktiskt bra, det finns djurskötare, veterinärer och andra personer tillgängliga dygnet runt för djurens bästa. Tänk hur många husdjur som lider något fruktansvärt av att bli illa behandlade i svenska hem precis just nu, lägg energin på att bekämpa det istället!


"Slafsa som djur"

Det här kan vara något av det bästa som har visats på TV.
Klockrent!