Missa inte

Henrik Schyffert: the 90's - ett försvarstal



Magnus Betner:  Tal till nationen

Utmattning

Fysträning igår.
Riktigt jobbig dessutom. Hade glömt bort hur jäkla härligt det är att verkligen pressa sig själv. Att fortsätta springa trots att benen känns tunga och trots att man andas så tungt att det bränner i halsen. Det kanske inte är så skönt under tiden, men efteråt när man får stanna och vila...då är man så nöjd och så härligt utmattad. Jag klarade inte att springa uppför hela långbacken i Karstorp efter utfall, skridskohopp och ruscher men jag fortsatte gå snabbt och sen sprang jag nästan hela vägen i mål. Det var ingen lång sträcka men jag var nöjd ändå. Måste Vill börja löpträna på riktigt igen. Märkte att jag verkligen saknar det. Det senaste året har det bara varit lugna fina löprundor, samma rundor, samma tempo. Ingen utmaning, ingen utmattning efteråt. Rätt trist och tråkigt.

Jag klarade fyra riktiga armhävningar igår, rekord! Innan sommaren är slut är mitt mål tio. Men fyra är bra med tanke på att jag inte har klarat någon förut eller kanske max en. Styrka är ju inte min starkaste (haha) sida egentligen. Jag är ganska klen, speciellt i överkroppen. Så att göra armhävningar med 75 kilo är väldigt jobbigt för mig. Men tio i slutet av augusti borde jag kunna klara.

Smusslandet och Skammen

När man har ansvar för renhållning på ett ställe så är det en del saker som slår en.
För det första, de flesta är ganska bra på att slänga skräp på rätt ställe d.v.s. i soptunnor av olika slag. De kan gå med skräp i handen rätt länge och leta efter någon annanstans att göra av det än just på marken.
När det dock inte finns någon soptunna i närheten så verkar många ändå slänga det nämnda skräpet på marken vilket kanske är förståligt, man vill ju inte stoppa ner kladdiga glasspapper och dylikt i fickan och bära runt på.
En del av dessa i sin tur verkar anse att detta ändå är ett skamligt beteende varpå de gör sitt yttersta för att gömma skräpet. De knölar ner det i diverse olika håliheter de hittar. Gömmer det bakom stenar och träd. Just växtlighet verkar vara populärt att dölja skräpet med. I små skogspartier kan man hitta allt möjligt såsom mikrovågsugnar, gamla datorer, bildäck och annat smått och gott som skulle passa bättre att lämna in på någon miljöstation.
Problemet med detta är att det som är gömt är svårt att hitta, det är som är nedknölad är svårt att få upp, ja ni fattar min poäng. Som de sa i Tippen (utmärkt sommarlovsprogram -93,-94): Ingenting försvinner, allt finns kvaaaar.

Så snälla skräpslängare, sluta smussla och släng ert skräp fullt synligt. Släng det rakt ner på backen så kan vi enkelt se det och plocka upp det i ett nafs. Allt blir så mycket lättare på det viset. Elektriska prylar ska definitivt inte ligga i skogen
Och tjejer: Lägg av med att slänga bindor och grejer där de inte hör hemma. Inte i toaletterna, inte nerknölade bakom några vattenrör inne på toaletterna. För det är inget annat än vidrigt beteende.

(Detta gäller naturligtvis endast på platser där man vet att det finns personal som kan plocka upp efter en, i naturen ska inget skräp slängas alls. Där får man fan bära runt på sina kladdiga papper själv)

Och förresten visa ungarna tippen igen så att de kan banna sina föräldrar när de slänger batterier i hushållssoporna.





Träning maj

Jag har bara en sak och säga och det är att det går utför. Har visserligen jobbat och pluggat en hel del men borde verkligen kunnat ha klämt in mer träning. Inga bortförklaringar, det här är dåligt.



igår hade vi fysträning för tredje gången. En del består av att springa en kort sträcka tre gånger. Jag vet inte exakt hur lång sträckan är men lite mindre än 1 km. Jag sprang på 4.35 som snabbast och mitt mål är definitivt att få ner det till under fyra. Låter lätt som en plätt men på den väldigt korta sträckan så är ju 35 sekunder en hel evighet. Nästa gång ska vi tredubbla den sträckan, får se vad det resultatet kommer bli. Antagligen rätt kass med tanke på att mängden konditionsträning inte har varit särskilt hög för min del.

nybliven 25-åring

Så nu är man närmare trettio än 20 då.
Det känns konstigt men ändå riktigt. Visserligen ser jag inte mig själv som vuxen men det börjar ju närma sig mer och mer.
Har inte haft något kalas ännu men det kommer. Har dock fått fina presenter i form av en ny kamera, presentkort på intersport och klippning, prenumeration på tidning, pengar m.m.

Nu har säsongen också dragit igång på allvar och det blev en riktigt bra öppningsdag i lördags. Strålande väder och glada gäster och personal. Vad mer kan man begära. Ska strax bege mig till jobbet för mitt första kvällspass och idag är vädret inte på min sida. Regn, kallt och elände. Får försöka att göra det bästa av situationen i alla fall.




Så här glad är i alla fall jag när jag har fått en ny kamera. Osminkad, något fett hår och fläckig tröja till trots =).