Smusslandet och Skammen

När man har ansvar för renhållning på ett ställe så är det en del saker som slår en.
För det första, de flesta är ganska bra på att slänga skräp på rätt ställe d.v.s. i soptunnor av olika slag. De kan gå med skräp i handen rätt länge och leta efter någon annanstans att göra av det än just på marken.
När det dock inte finns någon soptunna i närheten så verkar många ändå slänga det nämnda skräpet på marken vilket kanske är förståligt, man vill ju inte stoppa ner kladdiga glasspapper och dylikt i fickan och bära runt på.
En del av dessa i sin tur verkar anse att detta ändå är ett skamligt beteende varpå de gör sitt yttersta för att gömma skräpet. De knölar ner det i diverse olika håliheter de hittar. Gömmer det bakom stenar och träd. Just växtlighet verkar vara populärt att dölja skräpet med. I små skogspartier kan man hitta allt möjligt såsom mikrovågsugnar, gamla datorer, bildäck och annat smått och gott som skulle passa bättre att lämna in på någon miljöstation.
Problemet med detta är att det som är gömt är svårt att hitta, det är som är nedknölad är svårt att få upp, ja ni fattar min poäng. Som de sa i Tippen (utmärkt sommarlovsprogram -93,-94): Ingenting försvinner, allt finns kvaaaar.

Så snälla skräpslängare, sluta smussla och släng ert skräp fullt synligt. Släng det rakt ner på backen så kan vi enkelt se det och plocka upp det i ett nafs. Allt blir så mycket lättare på det viset. Elektriska prylar ska definitivt inte ligga i skogen
Och tjejer: Lägg av med att slänga bindor och grejer där de inte hör hemma. Inte i toaletterna, inte nerknölade bakom några vattenrör inne på toaletterna. För det är inget annat än vidrigt beteende.

(Detta gäller naturligtvis endast på platser där man vet att det finns personal som kan plocka upp efter en, i naturen ska inget skräp slängas alls. Där får man fan bära runt på sina kladdiga papper själv)

Och förresten visa ungarna tippen igen så att de kan banna sina föräldrar när de slänger batterier i hushållssoporna.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback