Behovet av att hävda sig.

Har nog tagit upp det här ämnet förut men jag blir lika irriterad varje gång.
Den där människan som, efter att någon på ett uppenbart sätt generaliserat om någon åsikt, ställer sig upp och skriker högt; Så är det inte för mig, det gör inte jag etc. Men förstå människa, vi är inte ett dugg intresserad av dig som enskild individ utan samhället i stort. Vad en människa gör är helt betydelselöst.
Läste
Malin Wollins krönika om att ingen tid är viktigare än den med barnen där hon skriver att många mammor är glada om papporna håller tassarna borta från föräldraledigheten (vilket jag tror stämmer). Men självklart i kommentarerna så står det: Så är det inte för alla familjer! Jag är glad om min kille är hemma med barnen
Nej, men tjena, och din kommentar skall tillföra vad i debatten?
Varför känner människor sånt stort behov av att hävda sig "jag är bättre än så" eller är det ett försvar. De kanske känner sig träffade och måste visa att "sån där är minsann inte jag"
 

Kommentarer
Postat av: Maritha

Tror säkert att det till stor del handlar om ett försvar, som du skriver. Sedan så finns det ju alltid de som inte fattar vikten/behovet av att ibland generalisera, utan tror på allvar att just deras åsikt är så oerhört viktig...

För övrigt så gillar jag Mailn Wollin, även om jag har förstått att hon rör upp upprörda känslor hos vissa...

Postat av: Jennie

Jo, jag gillar henne också även om jag långt ifrån håller med om allt hon skriver.

2008-09-23 @ 07:07:53
URL: http://khalypso.blogg.se/
Postat av: Maritha

Nej, självklart kan man inte hålla med om allt, men på det stora hela så gillar jag henne betydligt mer än de flesta andra krönikörer.

2008-09-23 @ 08:34:51
URL: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback