Maten är redo att serveras

På typiskt bitter-kärring-manér kan jag inte låta bli att undra var världen är på väg?

Nu ska Lobbyister inom
livsmedelindustrin leda arbetet med att utveckla nya kostråd inom EU.
Personerna som skall ingå i arbetet har tydligen kopplingar till institutet ILSI som skapats av coca-cola, Heinz, Protector and Gamble (med bla  Pringles i sitt sortiment) m.fl.
Det känns ju betryggande, att de nya kostråden skall utarbetas av personer som styrs av coca-cola, sockerbomben ketchuptillverkare och ett företag som gör chips.

Saxat från svt.se
Den som tar fram kostråd ska inte vara den som själv kan tjäna pengar på råden, säger EU-parlamentarikern Åsa Westlund (s) till tidningen.

Åsa Westlund har nu skrivit en öppen fråga till kommissionen där hon ifrågasätter lämpligheten i att ILSI får makt över kostråden

Det är väl än evinnerlig tur att någon ifrågasätter detta vansinnesbeslutet. Coca-cola m.fl. har väl tillräcklig makt här i världen. Om de nu ska börja ge rekommendationer om hur människor bör äta så kan det väl inte sluta annat än med en stor fet hjärtinfarkt!

Så ro hit med mer socker, mer fett , mer mat, mer glutamat, mer förtjockningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel och allt vad livsmedelföretag anser är okej att proppa vår mat fulla med (Kolla in E-nummernyckeln på livsmedelsverket). Mat som vi sedan trycker i oss aldrig förr. Utmärkt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback