Djurförsök igen

Aftonbladet har tagit upp det här med djurförsök igen. En fråga som alltid väcker mycket känslor och där diverse djurälskare alltid tycker att nej man skall absolut inte testa på djur utan på människor, det finns ingen mening med att testa på djur o.sv. o.sv.

Först av allt: Alla mediciner är testade på djur! Det är nämligen reglerat på det viset att alla potentiella läkemedelssubstanser måste undergå så kallade toxikologitester innan de får testat på människa. Dessa toxtester görs på djur och så är det med det! Vad innebär detta för en motståndare till djurförsök? Jo, för att undvika att vara en hycklare så kan man inte använda något läkemedel alls eftersom man då stödjer läkemedelsindustrin och indirekt djurförsök.
Ingen alvedon, ingen ipren, inga cancerläkemdel om man nu skulle ha den fruktansvärda oturen att drabbas av det.
Hur många skulle avstå från cancerbehandling hur mycket man nu än älskar djur. Jag har skrivit det förut och jag skriver om det igen men jag tycker det är viktigt att veta vad det är man avsäger sig genom att vara strikt motståndare till djurförsök.

Jag tycker också att det är märkligt hur många det är som tycker djurförsök är förskräckligt medan de i nästa stund inte har några som helst ptoblem med att slafsa i sig en kycklingfilé, hamburgare o.s.v. Som om slaktdjur skulle ha det ett dugg bätte än försöksdjur. Oftast är det nog precis tvärtom.

Aftonbladet har gjort en undersökning om vilka djur deras läasre tycker det är okej att testa på. Föga förvånande tycker läsarna att mus, råtta och fisk är helt okej medan katt,hund häst,får o.s.v. inte är det. Det måste ju ha att göra med husdjursgrejen. Men djuren behandlas faktiskt bra, det finns djurskötare, veterinärer och andra personer tillgängliga dygnet runt för djurens bästa. Tänk hur många husdjur som lider något fruktansvärt av att bli illa behandlade i svenska hem precis just nu, lägg energin på att bekämpa det istället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback