Ta bort

Plåstret är ännu varken bytt eller borttaget.
Man kan nog säga att jag beter mig lite som ett barn i den här frågan.
Det är inte såret jag är orolig för utan håret.


hur slutar man att skada sig själv?

Jag är uppenbarligen rätt klumpig. Kommer ni ihåg den stukade tummen på bion?
Igår fick jag uppsöka jourcentralen och sy ett stygn i huvudet pga av att ha slagit i det i en skåpslucka när jag klev upp på en stol. Och nu pratar vi om en jädra smäll, Johan trodde jag hade tappat något i golvet när han satt i ett annat rum än där smällen inträffade. Det gjorde naturligtvis sjukt ont först (huvudsmällar gör ju alltid så satans ont att man tycker att man borde ha lärt sig att aldrig mer slå i huvudet), sen gjorde det inte så ont men då råkade jag stryka handen över hjässan och se att den blev full av blod. 
Lätt chockad, telefonsamtal till sjukvårdsupplysningen, jajamen iväg till jourcentralen. Tvättning av sår bedövning och ett stygn som jag absolut kände när läkaren trädde nålen genom huden. Men det var ju bara ett stygn så det gick att leva med.

Nu har jag ett slags plåster på huvudet som jag inte har en aning om hur jag ska å bort utan att slita med halva håret. Och det ska tydligen bytas till ett nytt och så!?


Förvandlade självporträttet till gråskala enbart för känsliga läsare, då mitt hår hade fått chicka slingor i den hetaste höstfärgen färgen bloody red.

Vad man inte vill

Man vill inte gärna läsa om flygplanskrascher och döda kroppar som ligger överallt när man snart ska flyga och redan är aningens flygrädd. Man vill inte det.
Man vill heller inte titta på flygplanskrascher på tv4 på måndagskvällarna. Man vill inte det men man gör det ändå.

spejs

Den som valde tapeterna i vårt datarum borde ha spöstraff. De är så himla fula och äkcligt orange så att jag har svårt att titta på dem. Och det måste jag ju....ofta.
Har varken pengar eller ork för att måla om här inne även om det skulle ta ett par-tre dagar högst.
Nu har vi alla fall plockat i ordning och jag har försökt dekorera min hörna så gått det går.
Tror jag ska sätta upp några små korgar som man kan ha grejer i eller några fotografier. Fast förvaring låter bättre. Nu skulle jag till och med kunna sitta här och plugga, vilket jag inte har kunnat ....well någonsin.







Kanalkampen

Vi cyklade längs med Göta kanal igår.
Sträckan mellan Töreboda och Sjötorp och sen tillbaka igen, en nätt sträcka som blev ungefär 4,5 mil.
Och jag älskade det. Helt perfekt att kika på saker samtidigt som man tränar.
Johan var i och för sig lite föör sugen på att träna, han stack iväg som en raket och jag hade väldiga problem att hålla samma tempo samtitigt som jag skulle njuta av landskapet. Kanalkampen kallade jag det men jag hade aldrig kunnat vinna.
Men sen har han ju cykalt 68 mil sedan i julas också (då fick han en cykeldator av mig och kunde börja hålla reda på milen).




Vi kollade på slussning. Shit vad nervös jag skulle vara om jag skulle slussa inför den storpubliken som var.
Men vilken smart uppfinning.


Fotade och glodde på turister på kanalbåten som glodde på oss och Sixten (oxe som drar kanalbåten som de gkorde på den gamla goda tiden)




Sixten och hans lilla hundkompis. Det såg så kul ut att bjässen stod helt lös medan den pyttelilla hunden var kopplad i ett tjockt rep. Borde det inte vara tvärtom liksom.


Oacceptabelt

Det här är helt crazy.
Läste om det på text-tv igår och fick genast lite smått panik. Jag kan inte hantera extrem värme så bra. I vintras, när vi hade råkat skruva upp värmen i sovrummet i Sälenstugan och jag sov i överslafen, höll jag på att få panik. Jag hoppade ner och ställde fönstret på vid gavel och stod där en bra stund (-20 grader utomhus).

Att spärra in alla passagerare i ett tåg utan luftkonditionering när det är ca 30 grader ute låter som ren tortyr.
Vi pratar om hur farligt det är att lämna sina hundar i bilen varma sommardagar (och då är det svalare än 30 grader man avser) men människor verkar gå bra.

Det gick inte att forsla dit vatten eller mat och det gick inte att evakuera pga av förbikörande tåg.
Går och går, man brukar säga att allt går om man vill.

För fan SJ, stoppa tågtrafiken (det är väl bara att ringa banverket eller trafikverket eller vad det heter nu ) då och evakuera, fattar ni inte exakt hur överjävligt det måste ha varit att sitta på det där helveteståget. Jag satt inte på det men jag kände ändå paniken komma krypande när jag läste om det. Hyr in någon jävla indiana Jones som kan hoppa ner för en bergshäll eller vad fan som helst för att forsla ner vatten. Det kunde inte ha varit helt omöjligt om man bara hade ansträngt till det yttersta. Allvarligt talat, om man inte kan inse allvaret i situationen eller känna empati för människor som sitter fast i ett tåg i 60 gradig hetta, då borde man nog inte ha ett jobb på Sveriges största tågbolag. Om man bara kan svara "tyvärr gick det inte att leverera vatten eller evakuera pga av yttre omständigheter" och sen vara nöjd med det då borde huvuden rulla.

Vem fan bryr sig om det för en pytteliten stund hade blivit kaos i tågtrafiken uner evakuering. Sedan snön i vintras borde det här lilla kaoset under den mycket begränsade tiden vara en baggis för SJ och resten av tågtrafiken, de har haft alla möjligheter att träna.

200 spänn i resecheckar fick de som kompensation tydligen. Det är ju ett jäkla skämt, de borde fått en gratis resa till Nordpolen eller något för akut avsvalkning eller gratis tågåkande på livstid, om någon av dem nu vill åka tåg igen någonsin.
 

Rabbit



Min nya kompis. Det är synd bara att h*n springer för livet varje gång man går ut på balkongen. Om man toksmyger ut på balkongen går det bra. Då kan man ta kort också.

Rensa

Jag hade en papperskasse full med viktiga papper som jag inte riktigt orkat ta tag i men idag var det dags.
Om jag inte sätter in ekonomipapper med mera i den extremt viktiga ekonomipärmen på direkten så spårar det snart ut. Då slänger jag alla papper i en kasse eller något, stuvar in den under sängen och låtsas som det regnar tills den dagen jag inte kan ignorera den längre. Det är väldigt ångestframkallande att låta deklarationspapprena ligga ihopknycklande under sängen. I pärm ska de vara.

Sen kan man ju fråga sig hur viktigt det är att spara en faktura från fujifilm från 2008? Men den åker in i pärmen den med.




Nu ska jag tillbringa den närmsta timmen med att slå hål i papper. Varför är inte alla jäkla viktiga ekonomipapper redan hålade så man bara kunde sätta in dem i pärmen. Skulle spara massa värdefull tid.


Hantverkare borta

Äntligen, äntligen är byggnadsställningarna borta. Betyder detta att jag återställa ordningenn här hemma+ Nej, man måste vänta på att någon från bostadsbolaget ska komma och sätta tillbaka handtaget. Om det inte är på innan klockan fyra idag då är det jag som tar saken i egna händer så att säga.


Lidl

Idag var jag inne på Rusta och köpte lite WC-rengöring, diskmaskinstabletter och annat skoj som man kan hitta där. Rusta är ändå okej, snyggt är det inte men finns ändå lite småpyssel att titta på som är rätt sköj.
För några veckor var jag inne på LIDL. Fråga mig inte varför, det bara blev så.
Att gå in på Lidl är att dö en smula. Det finns ingen glädje inne på Lidl, allt är deprimerande. Det hjälper inte att Lidls logga är oerhört färggrann och "rolig". Nästa gång jag får för mig att gå in på lidl hoppas jag att det förblir i tanken. Jag hittade varor för ungefär 30 kronor, so not worth it.

Att gå in på lidl är att dö en smula, sanna mina ord.



Dagens tips*



Om man som jag får nästintill panik när man inser att man har blivit äldre och börjar få kråksparkar runt ögonen och fattar att solens strålar knappast gör saken bättre (solbränna = motorväg till rynkstaden) så rekommenderar jag verkligen Eucerins solkräm för ansiktet. Skit i att alla Eucerins produkter är snordyra (värt priset) och att spf är 50. Man kan ju sola med mildare faktor någon gång även om jag tycker att man får färg även med solfaktor 50. Den här krämen har också den goda smaken att vara mattande. Med vanlig solkräm blir ser man ju ut som en oljig gris i ansiktet, inte med den här. Den går till och med att ha under smink och puder utan problem om man skulle vilja det. Dessutom verkar den hyffsad dryg.
Jag är i alla fall super,supernöjd....och min rynkpanik har lättat något även om man säkert inte kan ligga och sola i fyra timmar utan att riskera rynkor även med solfaktor 50 men det är ju skönt att sola och bada i flera timmar och 50 måste ju vara bättre än 25.


* OBS! Dagens tips presenteras INTE i samarbete med Eucerin, jag har själv halat upp plånboken, min blogg är waaay tooo oläst för att få några gratisprodukter. Den är inte ens ett embryo till att få några gratisprodukter. Alltså mycket pålitlig

Inspärrad

Ännu är inte balkongen färdig. Hantverkarna kommer och går men det händer inte så himla mycket. Eller jo visst, de har ju målat hela balkongen men nu verkar det stå still (det står säkert inte still det bara känns så). Jag står snart inte ut längre. Att bo i lägenhet utan att ha tillgång till sin balkong känns lite som att vara inspärrad. Att bo i lägenhet när det är varmt och medeltemperaturen ligger på 26 grader inne utan att kunna skapa tvärdrag med hjälp av balkongen är som det är.
Varmt och jävligt .....och smutsigt.
Att inte kunna städa ordentligt för alla balkonggrejer står inne i lägenheten.
Och det finns folk som bor kvar under ett stambyte...hahahaha.
Det är ett jäkla skämt, jag står inte ut med balkongrenovering i två veckor då kan man tänka sig att jag under inga omständigheter klarar av att bo kvar under ett stambyte då man bland annat får göra sina behov på en portabel toalett i sovrummet.

I like to move it, move it

En annan sak jag tycker man ska passa på att göra när det är sommar och varmt och hyffsat väder är att använda sina ben och sin kropp. Man behöver absolut inte träna stenhårt bara man rör på sig.
Använd benen för att gå, cykla, sporta, simma och allt annat man kan använda en kropp till.
Man har fått en kropp för att använda den ( de som kan).

Jag har funderat på hur man skulle reagera på om man t.ex. blev förlamad i ben eller mer, hemska tanke.
Självklart skulle jag bli skitledsen och deprimerad, men jag skulle i alla fall veta att jag har uttnyttjat mina ben till fullo. Jag har åkt skidor, sprungit, ridit, spelat ishockey, gått, cyklat. På något sätt tror jag det skulle kännas bättre att jag har gjort allt det där även om jag skulle sakna det något så fruktansvärt.
Upp till 20-årsåldern var jag en fruktansvärd latmask. Jag tränade knappt, ville inte ta ett steg i onödan, jag var lat helt enkelt. Jag är glad att jag skärpte till mig och började använda mina ben och mina armar.
Ibland är jag också så himla glad att vi inte har någon bil. Alla kortare ärenden blir till fots eller till cykel. Någonting jag hoppas att jag fortsätter med den dagen vi skaffar bil. Bara för att man har en bil så behöver man inte alltid använda den för transport kortare sträckor.  

The best things in life are free

Det är billigt att leva på sommaren. Det finns liksom så mycket annat att spendera tiden med än att spendera pengar. Man kan ta en promenad, man kan ta cykeln till badplatsen och doppa sig, man kan sitta på balkongen med en härlig bok (om balkongen nu inte råkar renoveras).
Detta gäller förstås vid fint väder. En sommar då regnet bara öser ner dag ut och dag in reagerar shopping. Då åker man till IKEA, GeKås och andra spännande pengabrännande ställen. Men nu, nu är det fint väder så passa på att göra grejer och håll i slantarna. En dag kommer hösten och regnet och blåsten. Då vill man krypa tillbaka in i shoppingcentrens värme och slösa, slösa, slösa.

Igår kväll tog jag cykeln till Skultorp och badade. Vattnet var alldeles ljummet och solen tittade fram efter en ganska molnig dag. Jag hade säkert kunnat betala mycket pengar för den upplevelsen men det är gratis, gratis, gratis.

Idag en härlig morgonpromenad med en gammal vän, också helt gratis.

Spendera pengar på jordgubbar, resten är gratis.



Inte gratis (såvida man int har eget land) men väl värt varenda öre


Sluta sug era jäklar

Mitt blod måste vara något alldeles extra. Med tanke på att hela min kropp är täckt av diverse olika insektsbett så måste det smaka alldeles, alldeles ljuvligt. Och med tanke på att min kropp uppenbarligen tänker reagera med att låta huden bli röd i ungefär 1 mils radie runt bettet så är det inte särskilt vackert, och kliar gör det också, så inni norden. Får nog införskaffa någon slags salva på apoteket.

Vilken tur att vampyrer inte finns i verkligheten, då kanske jag skulle vara i deep shit, eller så skulle någon
vacker vampyrman bli kär i mig och så skulle vi tråna efter varandra i all evighet.