Skillnad på folk och folk?

Varför tänder människor ljus för Engla medan de mördade barnen i Arboga i princip är glömda?
Ett ord - Media!
Det äcklar mig hur mycket stackars Engla har blivit utfläkt i media, ärligt. Vem/vilka det beror på låter jag vara osagt.
Det äcklar mig egentligen att jag skriver ett inlägg om det här

Kalas

idag blir det 30-års släktkalas (för Johan). Så jag har egentligen inte alls tid att sitta här. Det är toaletter som ska städas, duschar som skall genomföras, kläder skall kläs på kroppen, ris ska kokas. Men tårtorna, de underbara tårtorna, de är i alla fall klara ...phuu

Från B till A

Förresten när gick jag från att vara en B-människa till att vara en A-människa (sömnmässigt alltså).
Jag tror det inträffade ungefär samtidigt som vi slängde ut TV:n ur sovrummet och köpte nya sängar.
Och eftersom jag kunde byta dygnsrytm så är det nu bevisat, det går att bli morgonpigg bara man är diciplinerad. Ni som fortfarande är morgontrötta är ena lata jävlar. Sådetså!!

labbet dag 2

Igår blev det lite flamsigt på labbet. Det blir lätt så när man fotar suppar* ihop med nallebjörnar. Det bjöds också på glass och kaffe på eftermiddagen vilket höjde humöret avsevärt på alla labbråttor. Vi provsmakade också våran orala lösning smaksatt med mannitol och tuttifruttiessens från karamellpojkarna. Det blev.......riktigt äckligt om jag skall vara ärlig men om man är van vid bröstmjölk  och på sin höjd mosad palsternacka kanske man inte är så kräsen (målgruppen är ju barn under 1 år). Varenda fiber i kroppen stretade emot när vi droppade lösning med pipett på tungan eftersom man är så inkörd över att man absolut inte får äta på labb. En projektmedlem drack till och med ifrån en bägare...otäckt men jag ångrar att jag inte fick med kameran. Självklart gjorde vi också vår lösning rosa med hjälp av hushållsärg från Ekströms. Mycket vackert!

Idag vaknade jag 05.44 och insåg att jag var pigg, dock vägrade jag gå upp så tidigt en lördag så jag kämpade mot vakenheten och kunde hålla ut till 07.30 då jag insåg att jag fakiskt fick lov att stiga upp. En promenad och en lååång gröt-och äggfrukost senare är jag på riktigt bra humör.


*suppar = suppositorier, stolpiller. Piller som man tvärtemot tabletter stoppar in i andra änden av kroppen, you know what I mean.

Hotad

Vad är det för fel på människor. Varför kan inte människor sätta sina känslor åt sidan för en sekund och kanske hinna tänka klart under den korta tiden.

Advokaten som är utsedd att försvara Englas mördare
hotas nu till livet av upprörda människor som inte tycker att advokaten borde få leva längre. Jag förstår att folk blir upprörda av Englas död och jag tycker också att det är hemskt på alla vis MEN alla har rätt till en advokat som kan föra ens talan i rätten. Eftersom alla har rätt till en advokat oavsett hur grymma och fruktansvärda saker man har gjort så måste det också finnas advokater som faktiskt försvarar dessa personer. Det är väl inte lika med att Jan Kyrö (advokat i detta fall) sympatiserar med vad Anders Eklund har gjort, han gör bara sitt jobb helt enkelt. Ska han inte ha rätt att leva för att han gör sitt jobb, ett jobb som någon måste göra eftersom alla har rätt till en advokat?

Jan Kyrö säger dessutom till aftonbladet att dödshot är vanligt förekommande " i den typen av ärenden" . Det är skrämmande. Hur många idioter finns det i Sverige egentligen?


Labb

Imorgon blir det till att återgå till labbet och förhoppningvis färdigställa våra läkemedelsprodukter.
Det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss förra gången i och med att substansen inte löste sig i vatten så som vi hade räknat med så vi fick tillsätta ca 1000 ggr mer (!!!!) lösningsförbättrare än vad vi hade trott från början. Dessutom fick vi först blanda substansen i etanol innan den tillsattes till den högra bägaren och det var det mest tålamodskrävande jag gjort i skolan tror jag. Jag droppade i 10 ml på två timmar! 10 ml är pyttepyttepyttelite.
I alla fall så blir det smaktäckning (mannitol och ljuvlig tuttifrutt-smak, liknande den i zootabletter) imorgon. Hoppas på att det går smidigare.


image195
Jag hoppas innerligt att substansen har förblivit löst under de dagar lösningen har fått vila, annars kommer jag slita mitt hår i förtvivlan. (t.vä. - ej löst    t.hö - löst)

25 dagar kvar

Löptränat 3 ggr denna vecka. Mycket bra, kan nog inte jogga mycket mer ännu då jag inte vill riskera att överansträga mig nu när jag är så otränad.
25 dagar kvar till vårruset så än finns det tid. 5 km ska jag nog klara att  jogga lugnt när den dagen väl kommer.

Slitigt

Känns som jag bor i skolan i dagsläget.
Är hemmifrån typ 12 timmar per dag. Åker hemmifrån kvart över sju och kommer hem vid sju-åtta på kvällen. Fritiden är minimal men det gör ingenting för just nu har jag massor av energi. Projektet är roligt så det är ok att fixa med det. Idag har vi dessutom haft gruppdynamik på schemat vilket innebar att vi gjorde diverse scoutövningar som gick ut på att sammarbeta och få förståelse om hur sammarbete i grupp fungerar. Det var skoj och lärorikt.
Det är ju inte heller ofta man står utanför chalmers kemihus och klättrar på folks ryggar för att komma över ett rep....annorlunda helt enkelt. Det är ju alltid trevligt med lite grejer som bryter mönstret även om vi säkert skulle kunnat utnyttjat tiden för att få någon struktur på våra lab.handledningar.

Nu ska jag googla tween 80 och mannitol trots att jag inte orkar. Källkritik någon? Det får gå bra med Wikipedia


Goodie Bag

Blondinbella, Stina-Lee m.fl släng er i väggen. Idag har jag också fått en goodiebag (eller hur det nu stavs) så man behöver minsann inte ha tio (hundra?)tusentals bloggläsare för att få gratisgrejer. Det räcker med att man råkar befinna sig på Chalmers vid rätt tidpunkt.

Idag fanns det i påsen
- ett erbjudande om studentprenumeration på Dagens Industri (yeah likely att jag börjar läsa den)
- ett kontantkort från Parlino (vill inte byta nummer igen men annars så)
- en serietidning Knasen (läst ut på tåget)
- en tidning vecko-Revyn (som jag bläddrade igenom och sedan lämnade till någon (o)lycklig själ på tåget, var verkligen VR så dålig när jag läste den någongång i 15-årsåldern?)
- en Bon Aqua silver citron (pga av den sprang jag tillbaka och hämtade en påse, kan vara bra att ha imorgon i skolan)

Och vem sa att det inte var glammigt att vara student?
image194

Träning Mars

Hyffsat med tanke på att skridskosäsongen i princip tog slut i början av mars (skridskor/hockey = övrig sport).

image193
Träningdagbok: www.shapelink.com

I februari tränade jag 610 min mot 590 min i mars. Inte så stor skillnad men självklart kan det bli ännu bättre.
Måste också öka på styrketräningsdelen lite mer ( styrketräning = styrketräning + gruppträning i diagrammet). Skulle må bra av lite starkare muskler eftersom jag är så klen som det är nu. Konditionen består av antingen löpning, stavgång eller snabba promenader. Jag räknar bara med promenader som sker i träningsyfte, d.v.s. promenader  till och från tåget eller liknande räknas inte med.

Hockeymatch

Nu när jag ändå sitter framför datorn så kan jag ju passa på att blogga lite mer.

I lördags var jag med och spelade mammamatch mot Skövde IK:s U8-lag. Det var bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag låter bilderna tala för sig själv och konstaterar att jag borde blivit hockeyproffs istället (inte lika glaumoröst som dam än som herr men ändå)

image192
Jag med Johans systerson. U8 vann med 8-4 (eller snarlikt) men det var lika kul för det.


image191
Självklart roffade jag åt mig nr 13. För er som inte är hockeyintresserade kanske namnet Mats Sundin ändå säger er någonting (om inte så får ni googla, det är fan allmänbildning)

Bloggtorka

Pga av skolarbete.
Har inte tid att blogga. Håller på med en projektkurs som kommer ta all min tid fram till 29 april. Det är riktigt skoj faktiskt och lärorikt förhoppningsvis då nästan alla företag jobbar mer eller mindre i projektform nuförtiden.
Så nu får ni önska mig lycka till med Projekt Ebenil (påhittat läkemedelsnamn, tjusigt va?)
Delprojektet i projektet så att säga som jag sysslar med är att ta fram två nya beredningsformer* av ett läkemedel för hjärtsjuka barn under 1 år. Riktigt roligt men svårt som attan. Vi ska labba och tillverka de olika beredningsformerna men naturligtvis får vi inga instruktioner utan måste ta reda på allt själva. En utmaning som heter duga. Mer kan jag naturligtvis inte skriva eftersom det råder absolut sekretess (läkemedelsföretag ni vet ;) ) ooops har nog redan skrivit för mycket, tur att det inte är på riktigt


* beredningsform - en viss typ av ett specefikt läkemdel. Samma verksamma substans kan förekomma i många olika beredningsformer såsom tabletter, kapslar, orala lösningar, geler och jag kan fortsätta hur länge som helst. Dålig förklaring kanske men ni fattar grejen.