Självporträtt

                                 Förresten för er som undrar ser jag ut så här idag:




Ja, alltså det är liksom ansiktmasken avpeelad. Vadå, inte roligt? Det är ju skitroligt, det är ju jag, mitt ansikte liksom. okej det var roligt när jag tog bilden....


vardagslyyyyyx

Här sitter jag med ansiktsmask framför datorn och inbillar mig att mina porer skall vara väl rengjorda och mycket mindre när jag väl peelar av den. Jamen, det står ju på förpackningen att det ska ske...



Dock börjar jag bli lite skeptisk då tillverkarna inte ens kan få färgen på förpackningen att stämma överens med den verkligen färgen. På förpackningen en härligt lila färg klart värdig en ansiktsmask. i verkligheten ser min hud ut som vanligt fast om man tänker sig att jag har stekts liite i ugnen först (ingen bild på det). Lite sådär grisrosa.
nu börjar det klia lite lätt också så det är nog dags att ta av den.
Håll tummarna för rena och små porer nu då. Är det sånt här som kallas vardagslyx? Jag vet inte, jag känner mig inte så lyxig precis.


operation kardborreband

Dagens projekt:



Sy fast kardborreband på remmarna på mina armbågsskydd så att de passar mig istället för en biffig grabbhockeyspelare.

Resultat:

Ja, jag tror självaste mrs I skulle bli nöjd. Någonting lärde jag mig på syslöjden tydligen, att sy raksöm. Det kanske inte blev helt tokrakt men jag tycker att det är godkänt. Visserligen tog det omotiverad lång tid men tid det har jag. (uppenbarligen om jag kan lägg tid på att fota och blogga om någonting rätt meningslöst)

 



Och kolla, dom passar äntligen. Visserligen ser det inte så klokt ut att remmarna sticker ut och har sig men de sitter på plats och kommer garanterat inte åka av i första taget. Jippie! Nu ska jag gå och duscha armarna så att svettlukten försvinner. Hockeyskydd luktar INTE hallon, inte ens om man är tjej.
Sedan ska jag skutta iväg till Clas Ohlsson och köpa krokar så jag kan hänga upp gitarrerna som ingen någonsin spelar på (undantag Johans bror när han är här, och gå gärna in och
lyssna på hans band) och som bara ligger här och är i vägen.


kommissarien och vadå?

jag vet att det är old news och att typ alla redan har uttalat sig.....men fy fasiken vad dåligt kommissarien och havet är (nu fick jag det också sagt). Hur kan detta sändas på bästa sändningstid? Hur kan man bli förvånad och tycka det är än sämre än vad man kom ihåg när man råkat trycka på fyran en söndagskväll. Men ändå kan jag fastna i några minuter. Det är som att titta på när folk grälar på bussen. Det är pinsamt att glo men ändå kan man inte slita blicken ifrån det.
Tills man kommer på sig själv och generat vänder bort huvudet eller som i detta fallet byter kanal.



Igår blev det hockeyfest på Billingehov. 11-1 mot Tranås är inte fy skam. De var så bra igår grabbarna.
Nästa helg är det vår tur. Då åker Skövde IK Flames på cup i Lerum och första matchen går av stapeln klockan 8.00. Uppstigning klockan 6.00 är väl vad man har att vänta sig. Och ja.....jag är redan pirrig och nervös.

Nytt

Köpte nya skor igår.
Behövde verkligen ett par skor till hösten som inte liknar gympadojjor. tror det blir görbra med dem.



Egentligen ville jag ha ett par andra, spestigare. Men de passade helt enkelt inte. Mina fötter var för breda, de klämde över tårna och då hade jag en väldigt tunn strumpa i. Ska jag gå runt med så tunna strumpor i ofodrade skor kommer jag frysa ihjäl när det blir kallare och skorna kommer likt förbannat klämmas. Jag är för gammal för att köpa skor som är för små, för klämmiga runt tårna. Till min stora glädje såg jag att många modeller på Din Sko numera finns i strl 42. För det kommer bara vara en tidsfråga innan jag har strl 42. Förr kunde jag ha 40 och ibland 41. Nu kan jag aldrig ha 40 ibland inte heller 41. Så självklart kommer det en dag då 42 kommer vara den enda storleken som kommer på mina fötter. Där hoppas jag det stannar. Annars får jag åka till stockholm för att kunna handla skor.

Nu ska jag bege mig en sväng till Rusta för att innhandla tuffa rengöringsmedel

Knockad

Känner mig helt utslagen efter två förkylningar precis efter varandra.
Igår fick jag vara hemma från jobbet. Som tur var känner jag mig mycket bättre idag och ska jobba ikväll och imorgon. Så det blev bara som en vanlig karensdag och inte flera. är ju vikarie så jag tvivlar på att jag hade fått någon sjukersättning även om jag varit sjuk längre. Hade jag inte jobbat med människor hade jag nog jobbat ändå. Men man kan ju inte bara tänka på sig själv utan måste ta hänsyn till de man fakiskt jobbar med.
Men nu är jag alltså på bättringsvägen och nu hoppas jag verkligen att jag får förbli frisk så jag hinner träna. Nästa helg åker vi ju på cup i Lerum och då måste jag vara frisk.

fjortis

När jag läser gamla grejer som jag har skrivit när jag var i högstadieåldern så är jag så otroligt glad att inte bloggar fanns på den tiden. Det är en sak att läsa för sig själv, skratta lite, skämmas lite. men om det för alltid hade funnits på nätet hade det nog blivit mest skäms. Det hör ju till att man ska vara lte dum i huvudet när man är tonåring. man tänker och tycker om så mycket men det är ju inte alltid som hissen går ändå upp...milt sagt.
Man tyckte att man var så vuxen och visste så mycket bättre än de som faktiskt var äldre och visare. Well, nu vet jag faktiskt bättre och vissa grejer som jag skrivit är helt enkelt inte menade för andras ögon än mina egna. och så ska det förbli för all framtid...amen!
Och tack, tack för att jag är född på den tidigare delen av 80-talet och fick vara fjortis i slutet av 90-talet då visserligen internet fanns men med slöa modemuppkopplingar och inga bloggar, bilddagboken, youtube i sikte någonstans. För att lägga ut en bild då fick man först ta slut hela rullen, lämna in rullen på framkallning, vänta och vänta, få hem bilderna i brevlådan, scanna in bilden och ladda upp bilden någonstans (typ lunarstorm) vilket bara det kunde ta en evighet. Det var alltsa inte värt besväret och det känner jag mig idag oerhört tacksam för. Speciellt när jag läser
vissa  bloggar.



Don't bring flowers

Min nya favoritlåt:



Missa inte heller den här underbara covern...så kort men otroligt bra:

 

Vilken röst...vilken frisyr...vilka låtar!!

 


Drilling

Jag sitter fast i borrhelvetet.
Klockan åtta imorse vaknade jag av min väckarklocka, tänkte snooza en stund men tji fick jag för några minuter senare väcktes jag av någon började borra i betongväggarna så att det vibrerade i hela huvudet. Och detta har fortsatt med lite pauser då och då fram till..... tja nu. Och inte ens nu kan jag vara säker på att det är över....kan ju lika gärna vara en paus. Ibland suger det på riktigt att bo i lägenhet.


Äntligen träning

Nu ska jag ner på stan och fika med Madde. Sen blir det hem, käka och iväg till träningen. Jösses vad glad att jag är bättre så jag kan träna igen. Känns som det var evigheter sen sist (en och en halv vecka). Ska köra hårt så den här efterslängen av hosta och snörvel ger med sig. Känner mig inte alls sjuk längre men som sagt lite efterslängar kvar.
Jösses vad klockan är mycket. Måste skynda mig så jag inte kommer försent. Tidsoptimism igen.




Fåglarna 2

Jag upptäckte ett konstigt märke på vår fönsterruta i vardagsrummet. När jag tittade ut och ner fick jag förklaringen.....en fågel som dödskraschad in i vår ruta och farit ganska många meter bort och ner på gräsmattan. Hahaha...motherf***er. Bajsa ner våran bilruta ni fågeluschlingar sen kan ni få smaka på lite nyputsat glas.
Jag tänkte ta en bild på den döda fågeln som bevis men det här ska inte behöva bli en blogg med bilder på döda fåglar.
Trots att jag nu behöver putsa fönsterrutan så tror jag att jag bestämmer: Jennie - Fåglarna 1-0.


Afternoon tea

Bakade citronscones igår från ett recept från matmagasinet. I degen skulle man tillsätta citronskal och herre j-vlar vad gott det var. lyckades i alla fall spara två stycken till idag. Inte världens mest nyttiga frukost kanske men så otroligt gott. också en kopp friggs te till det. Mums.


Annars håller jag på att tvätta lakan så jag fick gå upp halv sju idag. Är allt annat än pigg men nu ska här tvättas, tumlas och manglas. Manglar ju alltid alla lakan. En gång manglat-alltid manglat. Kan inte sova bekvämt i omanglade lakan längre. Vet inte vad som ska hända när jag inte har tillgång till tvättstuga med mangel längre. Stryka lakan?

Baby in a corner

Mr dirty dancing är död.
Detta är något utav det bästa som har spelats in. Jag har sett dirty dancing hur många gånger som helst och kan säkert se den lika många gånger till. Det är som att man aldrig tröttnar även om man kan nästan alla repliker utantill.






Framtiden?

När jag går till ishallen eller karstorp passerar jag några hus där en familj har en liten bebis.
Jättekul med en bebis och den är säkert jättegullig men jag har aldrig sett den. Varje gång de har varit ute har de haft bebisen i barnvagnen. Och denna barnvagn. det ser ut som en liggdel placerad på en kontorstol. Det ser så himla dumt ut så jag börjar skratta varje gång. fast det kan man ju inte göra så jag skrattar inombords och passerar säkert deras barnvagn med ett konstigt flin i ansiktet varje gång. Undrar om de tror att jag alltid går runt och flinar sådär?

Efter noggranna undersökningar på nätet så tror jag att barnvagnen är en sådan här:


Barnvagnen Stokke Xplory som de själva beskriver som "barnvagnen som ser lite annorlunda ut jämfört vad man är van vid". Jo jag tackar jag. Barnvagnen som ser så udda ut att man får kämpa för att inte brista ut i gapskratt när man ser den. Den kanske är hur bra som helst, barnet kommer högt upp och bla bla. jag har i alla fall grymt svårt att tänka mig själv knuffa runt min framtida bebis i en kontorst.....förlåt barnvagn. men då kanske alla barnvagnar ser ut så här? Kasnke vänjer man sig ju mer man ser den. kanske kommer jag tycka den är snygg om jag passerar den tillräckligt många gånger? Förlåt "grannar" men er bebis är säkert urgullig!



Te

Nu räcker det! nu blir det inget mer teköpande förrän det vi redan har är uppdrucket.



Förutom kanske någon mer friggs ekologiska då. De teerna är ljuvliga. Har i och för sig bara provat Minty Liquorice och Sweet Citrus men det var det godaste te jag druckit så jag tvivlar på att Berry Rosehip och Vanilla Rhubarb och vänner inte skulle vara goda. (mmm rabarber, okej jag får köpa den men inget annat te förrän resten är borta, eller ja kanske bärteet men INGET annat).



Du är vad du äter

Nu snor jag idén rakt av från allra bästa Madde.
Hmm låt mig se vad jag har vräkt i mig i helgen:

     

 



                                         











Jag har alltså vräkt i mig diverse riktigt onyttiga och kaloristinna grejer. Det är ju en himla tur att man tränar så inte allt det där fastnar. Men vänta nu lite, jag har ju varit sjuk i över en vecka. Jag har missat två träningar och knappt rört på mig alls. hmmm, nu ska jag äta kokt fisk med ärtor (och kanske en skorpa till efterrätt)!


Plastig mikro

Hur man förstör en mikrovågsugn:
Ställ in en plastbytta (som skall vara mikrotålig) med falukorvsbitar i ugnen. Ställ in värmen en aningens för varmt och tiden liiite, liite för länge. Sätt dig vid datorn för att kolla en jättesnabb grej medan falukorven steks i ugnen. Gå tillbaka in i köket som numera luktar överjävligt. Öppna luckan till mikron och njut av plastångor som fastnar i luftstrupen så man knappt kan andas. Torka upp pölen av smält plast Fortsätt njuta av lukten varje gång mikron används i en månad framåt eller längre.

Slutsats: Jag tror vi måste köpa en ny mikro