Träningsterapi

Ikväll blir det barmarksträning med laget. Jag undrar vad det blir för någonting. hoppas på att det inte blir fotboll av något slag eftersom jag är rät kass på det. Har ruskigt svårt att koordinera fötterna på det viset som krävs för att föra en boll snabbt och smidigt framåt (och bakåt, och åt sidan). Visserligen är det ju något jag då behöver öva på, koordinationen men att visa upp min otalang är inget jag direkt hoppar i taket över att behöva göra.

Träningen den här månaden har annars varit helt kass men jag har ju haft grymt mycket att göra så jag ska inte klandra mig själv alltför mycket. Man gör så gott man kan heter det ju men jag vill alltid vara bäst. Duktig-flicka-syndromet eller vad det nu heter. Och det vet ju alla hur det går för flickor som alltid vill vara bäst, de blir utbrända och psykiska nervvrak. Såvida de inte åker till indien och börjar med yoga eller dansterapi eller allt det där andra som man kan läsa om i alla hälsomagasin.
hmm, hur mycket kostar en yogaresa till Indien? Finns det någon dansterapeut i Skövde? Kanske får messa 118 100.
Jag tror det är mycket enklare att försöka jobba bort alltid-behöva-vara-bäst-syndromet. Och jag har blivit mycket, mycket bättre redan.


Det blev absolut inte fotboll, det blev klassisk fysträning istället. Hurra!
Först springa tre varv runt en kort slinga. Längesedan jag intervalltränade nu så det var rätt jobbigt. Tycker alltid att det jobbigaste med löpningen är den första halvkilometern innan man fått upp puls och andning. Nu blev det den första halvkilometern fast gånger tre.  Sedan blev det utfallsteg i backe, löpning i backe och ruscher på plant underlag. Mina lår känns misshandlade idag. Imorgon kommer jag förmodligen inte kunna ta mig upp ur sängen. Men det ska ju kännas att man har tränat ordentligt.

Fullspäckat

Fullspäckad helg med utbildning av medarbetare, Eurovision och tentaplugg.
har varit riktigt roligt, men intensivt.

Förstår inte hur Norges låt kunde vinna med så stor marginal. Den enda anledningen jag kan se är att folket i europa har blivit hjärntvättade av att media har skrivit om hur bra den är. Men den vägen skall jag inte vandra då det är ett billigt retoriktrick när det inte blir som man vill. Jag antar att jag, som tycker att refrängen är okej men verserna direkt dåliga, tillhör minoriteten i Europa. Och visst är han gullig Alexander men att eurovision skulle vara en skönhetstävling det är väl Molitvasångerskan ett levande bevis på att den inte är. Att Sverige kom bland de sista var väl föga förvånande egentligen då låten är urtråkig. Den låt som vi hade kommit bäst med är väl egentligen den där grekiska låten Alla (eller något sådant). Men jag vidhåller att vi ska välja en låt som vi tycker är bra istället för att försöka vinna Eurovision -  händer det så händer det.

Utbildningsdagarna löpte på relativt smärtfritt trots sömnbrist hos mig och stressigt schema. Det blir nog väldigt bra det här. Otroligt inspirerande information från VD:n (den mannen kan verkligen tala) så nu hoppas jag att alla är supertaggade inför sommaren för det är verkligen jag.

Nu blir det först lunch här hemma (broccolisoppa och pannkakor) Sedan ska jag cykla iväg till högskolans bibliotek och fortsätta plugga där inga distraktionsmoment finns.


Bu och Blä för

Saker jag stör mig på:

*Ordet outfit - förr frågade man: Vad ska du ha på dig? Nu: vad ska du ha för outfit? Ouuuuuuuuttttfiiiiiiiiitttttt. Jag får mental klåda när jag hör det ordet. Kommer aldrig säga det och om jag gör det; pleaase kill me! 

* Folk som säger: Jag gillar att fotografera - varenda jävel gillar att fotografera nu för tiden.  Varenda jävel har en systemkamera (slår vad om att de flesta ändå har den på autoläget). Jag har precis bestämt mig för att jag inte, inte ska köpa en systemkamera då jag (tyvärr) inser att jag inte har någon tid till att lära mig om ISO, skärpa, motljus, extern blixt och andra kamerarelaterade saker. Sorgligt nog så gillar jag också att fotografera (jag stör mig lika mycket på mig själv när jag säger det som med andra)

* Frasen: Vad har du för abonnemang? Skit i det du din lilla vessla till telefonabonnemangsförsäljare. Jag tänker inte byta i alla fall. Värst var killen som nästan följde mig ändå in på Gina och tyckte att min telefon var gammal och det var dags att byta.

* Snoozefunktionen - can't live with it,  can't live without it. Världen skulle i alla fall bli en bättre värld utan snooze.






Stressad

Idag har det varit full fart hela dagen. Eller ja, jag har mest suttit på arslet framför datorn men jag har jobbat och jobbat och jobbat. Först var det ju hemtentan i toxikologi som skulle in igen (tre frågor på retur).
Sedan fick jag turligt nog reda på att en fasstext skulle in idag också innan redovisningen på onsdag. Den info vi fått från början var att fasstexten skulle tas med på redovisning men detta var tydligen alltså ändrat. En ändring jag helt har missat då jag antagligen inte var i skolan då de talade om det. Som tur var messade en kurskamrat och frågade om jag var klar med texten. Panik!!!!
När jag väl skrivet klart den skulle jag ladda upp den på skolan hemsida och då fungerade det naturligtvis inte. provade på alla sätt och vis men inget resultat. Skickade in den på mail istället och hoppas nu att det går lika bra. Men nu är alltså både tentaretur och fasstext inlämnade, om än inte på rätt sätt.

Den här veckan är egentligen sanslös.
Tisdag: förberedelse inför redovisning
Onsdag: Redovisning och förhoppningsvis skicka in ansökning till ex.jobb
Torsdag: Jobba + plugga inför tentan
Fredag: Jobba + förhoppningsvis orka plugga lite
Lördag: Jobba
Söndag. Jobba + plugga igen

När fasen ska man hinna träna? Får nog cykla fram och tillbaka till jobbet på torsdag och fredag om den här veckan ska gå ihop sig.
Gaaahhh, tur att jobbet är så grymt roligt. Vi ska ha utbildningsdagar i helgen och det är mycket som behövs förberedas inför det.





Brons

Det blev ju i alla fall brons för Tre Kronor.
Nej allvarligt talat så tyckte jag att det var mycket bra med detta lag.
Nu hejar vi naturligtvis på att Ryssland tar hem guldet. Kanada går ju absolut inte att heja på.
Sedan är hockeysäsongen över på allvar (är inte sådär jätteintresserad av NHL) och det ska bli skönt att slippa Norrlands Guld-reklamerna där alla ska vara någon annanstans förutom i baren.

Sitter och filar på returen av toxtentan. Det går trögt, inte för jag inte kan utan för att jag inte känner för det. Det är verkligen inte mycket som skall skickas in igen men det måste ju ändå göras. Nästa vecka blir hektisk med skolarbete som skall redovisas, tenta som skall pluggas till och personal som skall utbildas på jobbet. Det blir nog bra och görroligt, i alla fall på jobbet.

Nu ska jag ta ut hunden (mammas) på en löprunda och se om stackarn hänger med mig ;-) .

Hej Svejs


Trötter

idag känner jag inte för att göra någonting överhuvudtaget. Vill bara ligga hemma på soffan och glo på TV.
Ska börja jobba klockan sju och fattar inte vad jag ska få kraft ifrån att ta mig dit.
Äh det ordnar sig nog.
Funderar på att ta en sväng till Sigges och hyra film och köpa en gigantisk godispåse. Om jag orkar göra ens det förstås.

Igår sköt jag slagskott, som gick ganska så högt. Jag kan inte sikta för fem öre men det är en början. Jag som ínte ens kan göra få till ett dragskott eller ens skopa upp pucken ordentligt förutom på backhand  som ska vara SVÅRARE. Vem fan börjar med slagskott innan dragskott liksom. Det stämmer inte, det stämmer bara inte.


Aprilträning



Minskningen av tid beror naturligtvis på att hockeysäsongen är över och därmed inga ispass alls i april. Jag har tränat fler pass än förut men kortare. Tycker ändå att ca 13 timmar är helt okej. Däremot är det alldeles för dåligt med styrketräningen. Jag tycker det är urtråkigt, det ska inte förnekas men ändå. Det finns många, många fördelar med styrketräning så det är bara försöka bita ihop och köra. Något gym tänker jag inte släpa mig till. det räcker gott och väl med min egen kroppsvikt och gummiband som jag har.

I fredags cyklade jag tillsammans med Johan och hans bror till Axvall och tillbaka. Det är en sträcka på ca fyra mil. kändes helt okej även om det stundals var riktigt kämpigt på tillbakavägen med motvind och uppförslut. Denna sträcka är ju vad jag tänkte passa på att köra några gånger i sommar när jag ska ta mig till jobbet och hem igen. Men då det är grusväg med en massa hålor i så går där bara cykla när det är ljust ute så det får bli när jag jobbar morgon/dag i så fall.