Kungälv

Idag ska vi styra kosan mot Kungälv för att åka och titta på bortamatch (SIK-KIK).
Eftersom jag stått i kiosken flera gånger under säsongen passar jag på att ta igen lite med en bortamatch.
Känner mig inte överdrivet optimistisk om vinst men jag hoppas på en spännande och fartfylld match. Jag behöver se det efter två bottennapp i form av förlustmatch mot Karlskrona och en överkörning av Helsingborg som kom till spel med nio (!) utespelare. På fredag är det återigen dags för kiosk när Karlskrona kommer på besök igen. Men jag klagar inte för jag tycker det är riktigt roligt att stå där.

Utläst bok: Hundra höjdare av Filip och Fredrik. En riktigt rolig bok som jag starkt rekommenderar även om man sett programmet. Jag gillar Filip och Fredrik betydligt bättre i bokform än vad jag gör i Tv-form. Tycker lätt att det kan bli lite för tramsigt och flamsigt i TV men i skriven form är det briljanta. Smarta, vassa och framför allt roliga. Och har ni inte läst två nötcreme och en moviebox....tja då har ni missat något, i alla fall om man har någon relation till 80-talet.

Imorgon blir det Magnus Betnér och Ett tal till nationen. Det är inte fy skam det.



Ur led är tiden

Idag när jag satt på centralstationen i Göteborg och väntade på att tåget skulle gå mot Skövde så hände det.
Jag stirrade intensivt på klockan och önskade innerligt att den kunde snabba på lite, då hoppar minutvisaren helt plötsligt tillbaka en minut!? Den var två minuter i två sedan var den tre minuter i två. HAHA där fick du tycktes jag höra att klockan hånfullt ropade till mig.
Jag borde ha förstått att det skulle bli en sån där dag redan när jag i panik två minuter innan tåget gick på morgonen försökte få ut mina biljetter vilket såhär i efterhand visade sig vara
mission impossible.

Trots morgonkaos, illamående på X2000 (något fel på stabilisatorerna så tåget GUNGADE), hopplöst tenta skrivande så finns det många ljusglimtar. Fikan med kär vän där vi delade på underbar choklad/hasselnötmuffin, ovanligt supertrevlig tentavakt och snön, denna ljuvliga snö som ligger som bomull på marken och bäddar in alla höga ljud så man slipper huvudvärken. Tål inte ljud när jag har gått upp fem på morgonen.

Life is good

Motionstips

Tycker ni som jag att det är otroligt tradigt att gå promenader eller ta en löprunda utan något att lyssna på.
Om man inte vill lyssna på musik har jag ett alldeles utomordentligt tips:
P3 Dokumentär som kan laddas ner som MP3-fil alldeles lagligt och gratisoch kan läggas in i mobilen eller ipoden eller liknande. Högerklicka och välj bara spara mål som. Har under tiden jag varit hundvakt de senaste dagarna lyssnat på dokumentärerna om Estonia, Göteborgskravallerna och mordet på Fadime. Otroligt intressant och timmarna bara flyger iväg. Har fått riktiga långpromenader och inte haft tråkigt en enda gång vilket jag annars brukar ha när jag ska tvångsmotionera mig själv med ensampromenader (nåja hunden är ju med). Till på köpet visar vågen 1 kilo mindre än i torsdag. Beror säkert mest på ändrad vattenbalans eller något men promenaderna har nog sin del i det hela också inbillar jag mig. I alla fall blir man på strålande humör när man är ute i snön och solen trots att man lyssnar på otäcka men dock intressanta saker.

På tal om träning så skall jag nu försöka bada hunden som inte gillar det. Om inte det är träningspass då vet jag inte vad som är det. Jag blir i alla fall helt genomsvett bara jag tänker på det. Efteråt får jag använda hårfönen till att torka hela hunden torr men det älskar han i alla fall.

Hundvakt

Igår hämtade jag hem Zalle och idag blev det underbar vinterpromenad på morgonen.
Jag är så glad att det ligger snö på marken och nu när jag tittar ut genom fönstret så ser jag att det visst snöar igen.
Life is Good


Konstgjort vs naturligt

Håller just nu på att läsa Mats-Eric Nilssons Den hemlige kocken som handlar om alla tillsatser i maten och om hur konstgjorda livsmedlen idag kan vara. Jag är som skrivet tidigare inte övertygad om att tillsatser i maten är skadliga men jag är helt övertygad om att ju mer tillsaster desto mindre näringsrik mat. Jag är också helt övertygad att industritillverkad mat inte kan komma i närheten av vad naturen kan erbjuda med samspelet som pågår mellan miljontals ämnen hela tiden. Eller ja, i närheten kanske den kan komma men aldrig lika bra.
Såg just en märklig reklam på TV. Och eftersom jag just nu håller på att läsa den här boken reagerade jag genast.
Milda culinesse. En reklamröst basunerar ut något i stil med: För att få i dig nyttiga fetter kan du äta nötter och avokado men du kan också använda att tillsätta milda culiness i maten. En valmående familj sitter och njuter av sin mat runt köksbordet som naturligtvis innehåller milda och mamman vinkar skadeglatt ut till grannen som ser sönderstressad ut bärandes på en stor fisk. Budskapet: Om du är så dum att du vill slösa tid och kraft med riktiga råvaror, visst gör det men vi har något mycket enklare. Om jag får välja (viket jag ju får) väljer jag nötter,avokado och färsk fisk istället för någon smörsörja som har skapats i fabriksmiljö.

Arla smör har ingredienserna: Grädde, salt 1,2 % och mjölksyrakultur.
Milda culinesse har ingredienserna: Vegetabilisk olja, vatten, salt, emulgeringsmedel, stabiliseringsmedel, konserveringmedel,sojaproteinpulver, surhetsreglerande medel, arom(vilket kan vara vad som helst) A och D vitamin (Vilken av A inte skall överkonsumeras).

Stek fisken i smöret vettja, görgott och okrångligt. Visst kan man äta milda culinesse också men jag tycker reklamen är så provocerande genom att den underförstått säger att man är smartare om man väljer milda än den äkta varan. Man får mer tid med sina barn, slipper stressa, slipper bära stora fiskar i famnen o.s.v.

Vinter

Solen skiner och det är faktiskt vitt på marken. Pytte,yttelite snö på marken. Jag längtar till Sälen när det är sånt här väder.
Få susa ner i en backe när det är några minusgrader och solsken är något av det bästa som finns. Aldrig mår jag så bra som när jag är i fjällen. Att få använda kroppen hela dagarna och sen komma hem till stugan och sätta sig framför en varm brasa. Det är riktig idyll. Sedan sover man som ett barn och stiger upp full av energi. Att det inte är riktigt lika roligt när snön yr, det blåser och är över tio minus kan jag ta. För det första är det kul att åka skidor ändå, det är liftåkandet som inte blir riktigt lika angenämnt.
Hoppas verkligen att vi kan åka till Sälen i år, jag har ju splitternya pjäxor att åka in. och en ny hjälm också då förstås då jag har insett vikten av att ha skydd på sig för att man ska våga åka på gränsen och utveckla sig själv.



Lycka

Frustration och domherrar

Vad frustrerad man kan bli av sport ibland. Oftast är hockey för mig rena lyckopillret. Chansen att helt få tänka på något annat än det som vanligen snurrar runt i mitt huvud. Men igår var det bara frustrerande. Hade sett fram emot matchen mellan SIK och KHK (Karlskrona) så mycket, trodde det skulle bli en kanonmatch mellan två hårt kämpande lag. Det blev en match som påminde om utspädd minimjölk ta mig tusan. Både lagen var riktigt loja, slarvande, ickekämpande ...jag kan fortsätta ett bra tag till. Till slut var det ändå Karlskrona som kämpade en aning hårdare (eller kämpade överhuvudtaget) och vann i sudden. Matchupplevelsen blev ju inte bättre av att den där svartvitrandiga varelsen som begåvats med en visselpipa som han blåste i lite som han kände för. Det var som om han hade en liten och osynlig tombola på magen där det fanns lotter där 40% bestod av SIK-lotter och de andra 60% var KHK-lotter. Titt som tätt grävde han djupt i tombolan och det lag som stod på lotten fick sätta sig i utvisningsbåset. Någon annan förklaring till de märkliga utvisningarna har jag inte. Karlskrona fick flest märkliga utvisningar men Skövde lyckades ändå inte vinna. Struntar i om vi nu hade dragit fördel av detta, tycker inte det är ett dugg kul att titta på en match när man inte fattar varför det blir powerplay. Han klarar uppenbarligen inte av att döma division-1 (har sett honom i tre, alla lika märkliga, matcher) så skicka honom tillbaka dit han kom ifrån (vilket rimligtvis borde vara div.2).

Tävla i skolan

En moderat arbetsgrupp vill ha mer tävlingar i skolan med syftet att göra det coolt att plugga.
Tävlingarna kan t.ex. vara rättstavningstävlingar liknande de som förekommer i USA.
Det är väl en fin tanke men när man ser på amerikanska filmer är det ju inte direkt rättstavningsspecialisten som är den coolaste katten på skolan hur många tävlingar han/hon än må vinna. Är det inte i själva verket så att de som tävlar i rättstavning, matte, naturvetenskap och annat som inte har med sport och cheerleading att göra alltid utmålas som geeks. Nu är ju film just bara film men man kan väl anta att verkligheten speglas till en viss del.
Om man ska tillsätta tävlingar för att få plugghästarna att uppnå status är man nog inne på fel spår. Att delta i tävlingar är nog inte det säkraste kortet till att bli cool i skolans värld. Däremot kan man väl ha tävlingar med andra bakomliggande motiv t.ex. att barnen skall bli motiverade att ta in mer kunskap.

Mia och Klara



Äntligen är nya avsnitt av Mia och Klara på gång.
På SVT kan man få se lite smakprov bland annat från favoriten gulletussan. Självklart hoppas jag ju på att min andra solklara favorit  Tabita ska dyka upp i TV-rutan efter årsskiftet också. Det behövs lite Mia och Klara i vintermörkret.
På sommarland i somras körde jag och min kollega Gulletuss - och Tabitaimitationer tills både vi och alla andra var dödströtta på det. Standardfrasen när vi ringdes eller träffades på morgonen en arbetsdag var naturligtvis "Hej, hej nu ska vi se vad vi ska hitta på för tokerier idag då" och sedan följde en uppdatering över sjukskrivningsläget och den vanligt föekommande hetsen över att få ihop rotationsscheman trots hög frånvaro. Men Mia och Klara hjälpte till när det var som värst så vi klarade oss igenom de där stressiga timmarna ändå och jag stormtrivdes på jobbet och med jobbet
.

Skridskor

Idag blev det skridskoåkning uppe på bandybanan. Alltid lite vingligt med första åkningstillfället för säsongen.
Grymt kul var det i alla fall och när jag och Johan blev inbjudna till hockeymatch på slutet blev det genast effektiv träning också. Det finns inget som talar om så tydligt att man inte har så bra kondis som man tror som en hockeymatch även om det bara är på lek. Var rejält trött efter några rusher. Ett mål gjorde jag i alla fall, alltid något. Men min teknik med klubba och puck är inte så bra, rentav dålig efter att intensivt ha koncentrerat mig på skridskoåkningen.
Har nog heller aldrig ramlat så mycket som jag gjorde i dag. Det tycker jag bara är positivt eftersom man lär sig mer om man ligger på gränsen. det är också bra att känna att det inte är så himla farligt att ramla annat än att det är pinsamt då och då.

Lucky man

Avslutar fredagens bloggande med en skön låt från 1997. Nu back to städning!

Ser jag ut som en tant?

Nej men ursäkta mig?
Vad får er (ni som står bakom denna tidning) att tro att jag är intresserad av sådant här krafs?
Varför använda papper i onödan och göra ett massutskick med sånt här skräp.
Har ni hört talas om målgrupp?
Eller är det helt enkelt så att ni har förväxlat mitt födelsedatum med min mammas (född -54)?
Fast inte ens min mamma skulle köpa såna kärringkläder som ni har att erbjuda.
Till på köpet hade ni plastat in skiten vilket gör det helt både omiljövänligt och omöjligt att kasta direkt i pappersinsamlingen utan att först ehöva anstränga sig och ta av plasten. Visst jag kollade i tidningen, nej, jag kommer inte köpa något och ja, jag skriver ett helt onödigt blogginlägg om saken.



Bild tagen med usel mobilkamera, därav kvalitén

Fredag

Nu ska åttiotalist-Jennie städa hela lägenheten, sedan ringa viktiga samtal. Sedan ska hon lägga sig på soffan och drömma om att någon kommer ringa och ge henne värsta drömjobbet där man får svinmycket betalt och kan glassa runt hela dagarna. Sedan ska den lata jäveln gå och äta pizza som hennes sambo betalar för. Efter pizzan ska hon, hör och häpna, arbeta ideellt i kiosken unden ishockeymatchen så att klubben kan få in lite cash så att spelarna i A-laget kan få lite betalt så att de kan fortsätta spela fin ishockey så att man får lite underhållning mellan allt drömmande.

Observera att jag var alldeles för lat för att korrekturläsa varken detta eller nedanståande inlägg. Jag tar inget som helst ansvar för eventuellt obehag läsare kan uppleva i samband med stavfel, särskrivningar eller kommateringsfel. Äsch jag tar inget ansvar för någonting överhuvudtaget. Så då var det sagt!

Dagens ungdom

Är så förbannat trött på att min generation, d.v.s. vi som är födda på 80-talet nästan alltid beskrivs som lata och drömmande. Vi förväntas bara ligga hemma på kammaren och vänta på drömjobbet.
En bild jag inte alls känner igen från min bekantskapskrets där många jobbar häcken av sig för att få ekonomin att gå ihop.
Många av mina studiekompisar har ett extrajobb för att klara hyra, mat, kläder, fritid som de sliter på vid sidan av en väldigt krävande heltidsutbildning där vi faktiskt förväntas vara närvarande i skolan. Många veckor har vi föreläsningar varje dag vilket verkar vara en aning chockerande för folk när man berättar om det.
Jag tänker ta mig själv som ett exempel även om jag vanligen är emot att man ger sig själv som exempel, far åt fanders med principer nu gör jag det ändå.
Första terminen ,för att ta ett vanvettigt exempel, jag gick på universitet gick jag allt som oftast i skolan 8-15. Det betydde att jag åkte hemifrån vid halv sex på morgonen och kom hem sex på kvällen. På helgerna och även fredagskvällarna jobbade jag titt som tätt extra på McDonalds och var det lönehelg eller något annat event kunde man räkna med att slita som ett djur. Jag har sommarjobbat hela somrarna på Sommarland (bl.a. med att städa toaletter), slitit för att alltid göra allt så bra som möjligt. Att slöa på jobbet finns inte i min verklighet. Sommarjobben har inneburit att jag sedan 2004 inte har haft någon vettig semester förutom ca en och en halv vecka innan skolstarten. I somras hände oförutsedda saker på jobbet vilket gjorde att jag t.ex. jobbade åtta dagar i rad var ledig en och jobbade ännu mer. Visst tyckte jag att jobbet var vansinnigt roligt men såhär i efterhand kan jag nog erkänna att det var ett tungt lass att dra. Men jag skulle utan tvekan göra det igen. Varför? Jag ställer upp och jag jobbar hellre tills jag stupar än att lämna folk i skiten.

En tjej i min klass lever på studiebidrag + lön från ett arbete hon utför istället för att ta lån. Hon arbetar så att hon klarar sig + får högsta betyg och klarar ALLA tentor. Hon är inte ensam. En annan kompis född på åtiiotalet har slitit sig igenom timmar på diverse kassajobb och ställer alltid upp när arbetsgivaren är i knipa trots att hon egentligen kanske skulle behöva vara ledig.
Det jag vill komma fram till är att de flesta åttiotalistkompisar jag har sliter så in i norden. Visst finns det latsmockar också men det finns det inom alla generationer. De flesta vet att de måste slita och jobba häcken av sig för att få ett vettigt (vad som är vettigt definerar var och en för sig själva) arbete. För att få ett drömjobb krävs förutom detta slitande också en portion tur och skicklighet. Och för att få ett jobb nuförtiden verkar allt handla om de så kallade kontakterna. Så inte nog med att man måste plugga (nu för tiden måste man vara utbildad för varenda jobb) och slita (arbetserfarenhet är det enda som räknas) så måste man gå på x antal sociala tillställningar där man kan få dessa värdefulla kontakterna.
Läs igenom arbetsannonserna så förstår ni varför det känns så hopplöst. De vill ha folk med den och den utbildningen som har fyra års erfarenhet inom området och som har den och den kompetensen.

Slutligen: Åtiiotalister är INTE latare än andra. Om jag ska tro på det vill jag se bevis i form av vetenskapliga undersökningar inte vad några krönikörer tycker sig anse och veta.

Skövde kommun agerar obegripligt

Blir lite diskussion kring lokala angelägenheter nu:

I dagens SLA kunde man läsa om kommunens tänkta satsningar på olika idrottsanläggningar. Det är väl fint med nytt ridhus, friidrottshall o.s.v. MEN var finns funderingarna runt en ny isyta vid den redan befintliga ishallen?
I dagsläget finns en fullstor isyta och en lite (eller ganska så mycket) mindre. Detta räcker inte alls på långa vägar till hockey,konståknings och annan verksamhet som bedrivs där. Hockeyutövarna får träna tio på kvällen och konståkningstjejerna och killarna får stiga upp i ottan för att ta sig till träning sju på morgonen.
Allmänheten får vistas i hallen (med klubba) på torsdagar klockan 15-16.30 vilket betyder att de flesta inte kan åka då p.g.a. jobb och annat som vanliga människor måste sysselsätta sig med under veckorna. För att jag skall kunna åka skridskor som är ett stort intresse och suverän träning så får jag ta mig till och snylta på närliggande kommuner som Mariestad och Lidköping. Där har man allmänhetens åkning på betydligt mer lämpade tider som t.ex. lördag morgon och söndag eftermiddag. Där är det dessutom gratis. I Skövde kostar det 20 kr. Jag skulle visserligen gärna betala 20 kr om det innebar en möjlighet att faktiskt kunna åka lite skridskor och spela lite hockey för skoj skull lite då och då.

Skövde kommun verkar ju inte sakna pengar om man tittar på vad som är på gång. Ett svindyrt (halv miljard+inventariekostand), totalt onödigt äventyrsbad byggs just nu för fulla muggar intill arena Skövde där elitserielaget IFK Skövde spelar handboll (för all del svenska mästarna Skövde HF också). Planerat är också att bygga hotell och konferansmöjligheter i anslutning till detta. De som utöver simmning fick i samband med detta sin 50-metersbassäng borttagen och möjligheten att träna och hålla tävlingar minskades alltså. Några lösa planer på en inglasad slalombacke finns också.

Jag förstår inte hur politikerna tänker. Om man vill göra Skövde mer attraktivt att bo i gäller det väl att se till att de vanligaste sporterna med flest utövare får sina behov tillgodosedda också. Att man ges möjlighet att åka skridskor någon gång ibland under vinterhalvåret känns väl också ganska attraktivt. Men nejdå, i Skövde, där skall det byggas äventyrsbad (som de flesta jag pratat med tycker är onödigt och värdelöst) och inglasade slalombackar och hotell och allt vad det är. Och självklart är handbollsarenan färsch och i toppskick men det är klart, när kommunalrådet som jämt har sin nuna i tidningen roas av att titta på handboll så blir det väl så.
Jag vet att jag låter lite bitter och det är jag också. Handbollen behövde en ny arena, det är inte det.
Men när äventyrsbad går före isyta då blir jag bitter.

Mer om saken
här.


E-ämnen och andra tillsatser

Aftonbladet skriver om tillsatser i maten och om Mats-Eric Nilssons nya bok Äkta vara som jämför bra, naturliga livsmedel med sådana som innehåller mycket tillsatser.
Jag är inte övertygad om att alla tillsatsämnen i sig är så farliga. Det jag däremot tror är att de finns i maten på bekostnad av någonting annat. Ju mer konstlad mat man äter desto mer går man miste om viktiga näringsämnen.
Jag försöker att laga mat från grunden men det är inte alltid det är så lätt att välja. Både pris och fantasi spelar in.
Jag äter t.ex. falukorv men fiskpinnar det ratar jag. När jag köper falukorv försöker jag köpa den med högst köttprocent i men ibland om det är extrapris så låter jag korven slinka ner i varukorgen trots att den bara innehåller 50% kött eller liknande. Egentligen är det ju äckligt, att korv som ska bestå av kött bara innehåller det till 50%.
Jag skulle gärna lägga vantarna på den boken. Visst, jag skulle inte ändra mig helt men om man tar ett steg i taget, förändring för förändring så kan man säkert hamna på en realtiv sund nivå till slut.

Lokalpatriotism med Stjärnorna på is

Det är inte utan att man smålog framför TV:n i lördags när man såg inslaget om Johanna och Marcus.
Extra kul att en av mina favoritplatser i Skövde visas (ishallen såklart).
Det var roligt att se dem innan matchen och lika roligt att se dem i lördags. Duktiga!



Nu hoppas jag bara på att den där Josefin blir utröstat på lördag. Visst hon är jätteduktig på att lyfta benen i alla möjliga vinklar och vrår och att bli rundslängd och uppslängd men till och med Tony Irving åker ju bättre skridskor. Är det inte skridskoåkning som är grunden i konståkning? Josefin kan ju inte ens saxa framåt själv.

Det hopplösa med jobbsökande och AF

Avskyr att söka jobb. Avskyr arbetsförmedlingen.
Jag hatar att skicka in ansökningar för att efter några veckor få ett svar tillbaka som oftast lyder "Vi har beslutat att gå vidare med annan sökande". Bli ratad, mitt brev slängs i någon papperskorg någonstans. Det är jobbigt även om det kanske är tusen sökande till någon tjänst. Jag vet att jag är bra. Jag är väldigt lätt för att lära mig nya saker och jag går in för ett jobb till 100% och är otroligt ambitiös. Jag är ambitiös delvis pga av min prestationsångest men det spelar väl ingen roll för arbetsgivarna, snarare tvärtom. Det finns väl ingenting som driver en så hårt som den där ångesten över att inte tillåta sig att vara dålig, att inte räcka till. Som sagt. jag vet att jag är bra men det gäller att få arbetsgivarna att förstå det. Till hands finns två saker som ska bevisa det; CV och personligt brev. Två saker som enligt alla möjliga olika internetsidor kan skrivas efter konstens alla regler. Jag har fullt upp med att eliminera alla stavfel och felaktiga meningsuppbyggnader. Att sedan skriva något extra "catchy" om sig själv det är ruskigt svårt.

Imorgon ska jag så till arbetsförmedlingen där jag redan vet att de inte kommer hjälpa mig att få något jobb utan där man ska fylla i en hopplös lapp om vad man är bra på, hur man ska bära sig åt för att få ett jobb o.s.v.  På A svarar jag allt på B svarar jag om jag hade vetat hur jag skulle bära mig åt för att få ett jobb hade jag väl för bövelen redan fått ett!

Livet i strålkastarljuset

Får väl tacka Maritha för läsartillströmmningen jag har haft under dagen. Utan hennes inlägg om Låt den rätte komma in så tvivlar jag på att statistiken hade sett ut som den gör idag.
Bloggkändis för en dag alltså. Nu syftar jag ju inte på Maritha då även om hon förtjänar all uppmärksamhet för sina välskrivna och alltid så intressanta blogginlägg. Nej, jag syftar givetvis på mig själv som får ha mitt namn så att alla kan se det på login-sidan. Tack vare att Maritha bestämde sig för att skriva vem hon hade varit på bio med.
Men om några dagar är tiden i strålkastarljuset slut och jag måste vänja mig vid min låga besöksstatistik igen. Vad ska jag göra då? Jag förmodar att det kommer bli ungefär som Linda Rosing kände sig när hon blev utröstat från BB-huset, eller som vinnaren av Idol kommer känna någon månad efter programmet tagit slut. Bortglömd och oälskad.




För folk som inte förstår ironi/sarkasm så föreslår jag att ni kollar här och här.
Och nu ser ni banne mig till att besöka marithas blogg även i framtiden som uppvägning mot alla dagens outfits.






Veckans mat



Veckans matlista. Nu återstår bara att handla råvarorna så snart bär det av till MAXI. Extrapris på både kycklingkorv och kycklingdelar som skall vara till örtkycklingen så det blir bra för plånboken det. På fredag blir det traditionsenligt pizza som äts på pizzerian då det är fredagsmatch för Skövde IK. Dock blir det ingen öl för mig denna gång då jag ska stå i kiosken denna kväll. Mycket kyckling slog det mig nu men det är ok för kyckling är både gott och nyttigt.

Innan matshoppingen skall jag äta lunch. Handla bara hungriga i yttersta nödfall för det är verkligen farligt att gå i en affär där faror (i form av onyttigheter och dyra men ack så lockande livsmedel) lurar bakom varje hörn. Men har man precis ätit så brukar det vara lugna gatan. Kommer också att få avstämning idag då vi hade missat att scanna in ett bröd som vi egentligen inte skulle ha. Misstaget berodde på att vi bytte bröd till förmån för ett annat men missade att lägga ut båda förpackningarna och därför omedvetet försökte snatta den ena förpackningen. Pinsamt värre för familjen K-O som vanligtvis inte gör sådana misstag.

Träna mera

Så var den första löprundan efter det långa uppehållet (pga sjukdom och ett par extra veckors omotiverad lathet) genomförd. Jag skulle ljuga om jag sa att det gick bra. Motvind och tunga ben. Kändes som vi sprang i slowmotion och när jag skulle springa uppför en extrem kort liten backe i slutet bar mig mina ben knappt uppför den. Men det var riktigt skönt efteråt och nu är det bara att hänga i så blir det snart både roligt och härligt att springa igen.
Träningsvärken från torsdagens boxningspass med David (på nautilus) hade heller inte riktigt släppt. Vaderna var fortfarande stela och kanske påverkade det löpningen en smula också. Boxningen var för övrigt grymt kul och jag vill jättegärna ha gymkort på nautilus. Om jag kan lägga vantarna på lite cash så blir det genast ett 4-månaders där. Behöver ha gymkort på vintern då det inte känns så lockande att ligga och styrketräna på en regnvät eller snöblöt gräsmatta utomhus.
Nu fick jag träna gratis då jag blev bjuden på ett provpass när jag talade om att jag inte var medlem. Schysst av Nautilus.

Måndag

Gjort idag:
Tvättat och manglat tusen lakan, sängkläder och diverse annat som finns i en 60-tvätt.

Kvar att göra:
Städa
Handla mat
Laga mat
Baka bröd

Livet som hemmafru är inte så spännande


VA!?

När jag var hemma hos Linda igår och kollade in min egen blogg så såg den annorlunda ut mot vad den gör på min skärm.
Rubrikerna var ju knappast läsliga med någon konstig skrivstil? Va, ser den ut så? det hade jag ingen aning om. På min skärm är det vanliga stora bokstäver. Måste genast ändra design. Eller när jag får tid och lust. Om ett halvår då.
Men så kan det ju inte se ut, vaför är det ingen som har sagt någonting?